CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pandai Pujuk, Kenal Dua Bulan Dah Ajak Pergi Umrah-Gadis Jitra Pilih Lelaki Afrika Jadi Suami

29-4-2019 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 30779| Komen: 298|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Hanya berkenalan selama empat bulan tidak menjadi penghalang buat Nur Afilah Amir Rusdi, 24 dan pasangannya Adama Mohamed Camara,26 untuk berkahwin.
Hanya berkenalan selama empat bulan tidak menjadi penghalang buat Nur Afilah Amir Rusdi, 24 dan pasangannya Adama Mohamed Camara,26 untuk berkahwin.

Hati Afilah atau mesra dipanggil Fila terpikat dengan jejaka dari Guine, Afrika Selatan itu selepas dipujuk semasa sedang menangis di sebuah kafe di Pavilion.

Foto: Facebook
"Saya terjumpa suami dekat Pavilion. Waktu tu saya sedang menangis sebab ada masalah dengan teman serumah. Saya ni jenis kurang berkawan dengan orang," ceritanya pada mStar Online.

"Tiba-tiba dia datang dekati saya. Dia pujuk, mula-mula rasa takut sebab saya seorang dan takut orang ambil kesempatan.

"Tapi bila tengok dia betul-betul ikhlas, saya tergaru.


Foto: Facebook
Fila yang berasal dari Jitra Kedah itu trbuka hati menerima Adama kerana dia sangat baik hati, penyayang, penyabar dan bija.

"Saya tertarik dengan dia sebab ada ciri-ciri lelaki yang saya nak. Tak merokok, tak buat benda pelik-pelik, ilmu agama tinggi dan pentingkan keluarga."

Lagi tersentuh bila suaminya mengajak menunaikan umrah bersama selepas dua bulan perkenalan. 


Foto: Facebook
"Dia ajak pergi umrah tapi sebab tak kahwin lagi saya cakap tak boleh. Jadi bermula dari situ kami merancang untuk kahwin.

"Saya call beritahu keluarga dan bawa suami balik kampung.

"Dia tanya ayah dan ayah suruh selesaikan dokumen. Ayah sangat memilih dan garang. Kalau ayah setuju, saya percaya dengan pilihan dia."

Tambah Fila sia tak kisah dengan cakap orang sekeliling.

Katanya Adama yang sekarang ini sedang melanjutkan pengajian peringkat Ijazah Sarjana (Master) di UnisZa amat mementingkan pelajaran, al-Quran dan belajar lima bahasa selain datang dari keluarga baik-baik. -CARI
1

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 29-4-2019 12:06 AM
Edited by Burong_Hantuk at 29-4-2019 11:17 AM

Sama cantik sama Manis


Quote faraway1 29-4-2019 12:07 AM
beautiful couple...
Quote Pink_Purple 29-4-2019 12:16 AM
semoga bahagia hingga akhir hayat
Quote bondeh 29-4-2019 01:17 AM
Quote alinone78 29-4-2019 01:25 AM
tajuk kan mainnnnnnnnnnnn
Quote iloveselangor 29-4-2019 01:26 AM
NI baru namanya Till Jannah.
Quote sambaldurian 29-4-2019 01:37 AM
Tahniah, bagus gadis tu x racist. Klu ak, maybe x kot, still nk cari sawo matang, cerah2 kot. Perasan hot mmg ak salute dgn gadis ni. Anda tidak racist. Ni bkn carut, mmg ak puji betul ni.
Quote turboturtle 29-4-2019 01:49 AM
Wakanda 4 life.
Quote sukacactus 29-4-2019 05:45 AM
Tahniah!
Agakmya pengantin laki ni student UUM kot
Ok la tu, bknnya set2 pak itam kaki scammer
Quote batmana 29-4-2019 05:53 AM
Kalu dia matang .lpas kawin.dia duk sana.beranak. .anak sekolah sana.
Barulah dinamakan matang.
Bdk kcik sni masih racist.itupun kalu dia pkir jauhla.
Dengan bangsa india pn bdk sekolah racist.
Lainlah dh set sekolah antarabangsa anaknya nmti
Quote akusukaq 29-4-2019 05:57 AM
ramai jgk  partime scammer yg menyamar  jd student.
Quote cmf_jeangrey 29-4-2019 06:02 AM
Harap he is a genuine person..sbb perempuan melayu ni generally baik, menurut kata dan setia. Cuma kena ‘bijak’ sikit utk hidup bahagia. One thing bila dpt anak sok mesti exotic dgn rambut curly spring..i suka tgk rasa cute sgt
Quote pokaibanktokyo 29-4-2019 06:47 AM
Negro tu takde la pengotor sangat sampai senak perut
Quote xtahumenahu 29-4-2019 06:48 AM
Semoga berbahagia...
Bagus adik ni x pandang warna kulit...huhuhu
Quote pokaibanktokyo 29-4-2019 06:48 AM
Burong_Hantuk replied at 28-4-2019 04:06 PM
Sama cantik sama Manis

Fuhh. Pedas sindiran ini. Kejam
Quote pokaibanktokyo 29-4-2019 06:51 AM
Dah la saiz 2B . Hodoh pulak lagi. Apa la nasib dapat jodoh begini
Quote sfrnna 29-4-2019 06:52 AM
Edited by sfrnna at 29-4-2019 08:58 AM

Kat fb ada org share gambar couple ni and perempuan ni seksi betul.  taktau nak kata apa lepas tgk gambar tu and ramai org comment negative..  but i x against interracial marriage.  dah jodoh nak buat camna kan.
Quote pokaibanktokyo 29-4-2019 06:57 AM
Habis lingkup keturunan
Quote pokaibanktokyo 29-4-2019 06:59 AM

Sama hodoh je aku tengok....hmmm

Lihat semua komen(298)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 01:06 PM GMT+8 , Processed in 0.216299 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top