CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Punca Da'i Wan Enggan Komen Isu Fathia Latiff Buka Tudung, Patut Ke?

27-4-2019 09:26 AM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 4604| Komen: 24|Original author: Oleh: top5complete

Description: Ramai yang berang dengan kontroversi PU Abu menceraikan isterinya yang sedang hamil. Ramai juga marah dengan Da'i Wan yang dikatakan berat sebelah menyokong tindakan rakannya itu.
Ramai yang berang dengan kontroversi PU Abu menceraikan isterinya yang sedang hamil. Ramai juga marah dengan Da'i Wan yang dikatakan berat sebelah menyokong tindakan rakannya itu. 

Apabila ada artis tempatan yang membuat hal, bukan main lagi dihentam. Tapi. bila kawan sendiri bermasalah boleh pula dia tampil membela.




FOTO GOOGLE

Dan baru-baru ini, timbul pula isu baru mengenai Fathia Latiff yang tidak lagi bertudung. Ramai netizen mahukan Da'i Wan menulis surat terbuka untuk menasihatkan pelakon tersebut, namun ini adalah respons daripada Da'i Wan

FOTO TWITTER

Da’i Wan kini sudah serik mahu menulis surat terbuka kepada mana-mana artis kerana sering kali dikecam netizen. Mulai kini, beliau hanya akan menjawab soalan berkaitan agama Islam dan motivasi sahaja.
Siapa sangka kenyataan ini turut mendapat kecaman daripada netizen. Ramai yang mahu beliau mencerminkan diri sendiri dan tidak menyalahkan orang lain, sekali gus berpura-pura menjadi mangsa keadaan.


FOTO TWITTER

Tiada manusia yang sempurna di dunia melainkan Allah, apa nasihat yang baik disampaikan oleh mereka kita seharusnya terima untuk memperbaiki diri sendiri. Jika tidak suka pula, tidak perlu mengecam berlebih-lebihan. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 27-4-2019 09:28 AM
Jadi gigolo je la kau
Quote renko 27-4-2019 09:36 AM
dai pundek sal kes cerai isteri ngandug xberkutik pun
kalau berkutik pun kemain murni2 je sokong
butoh lah pilih bulu
Quote onexox97 27-4-2019 09:51 AM
Hati tisu nk claim jadi daie
Quote ayorsuam 27-4-2019 10:24 AM
Bodoh...macam la takde intention utk benda tu jadi viral & dpt up kan following... Why put so much effort into it? Bodoh..
Quote LadyCarefree 27-4-2019 10:25 AM
Daie maei pu ku tu segala memng bodoh la siapa dngar ckap diorang. Sendiri ada akal otak fikiran, dunia dn info dijari, sendiri buat keputusan terbaik utk diri sendiri. Jgn sibuk hal pilihan peribadi orng la.
Quote top5complete 27-4-2019 10:40 AM
LadyCarefree replied at 27-4-2019 10:25 AM
Daie maei pu ku tu segala memng bodoh la siapa dngar ckap diorang. Sendiri ada akal otak fikiran, du ...

sabar cik adik.. jangan emosi sangat
Quote lee_sakura 27-4-2019 11:03 AM
Lebih baik diam dr bercakap ustaz, kalo dgn kwn sendiri blh plak zip mulut tp dgn org lain kemain ko pijak2
Quote kucingitam 27-4-2019 11:21 AM
sendiri up surat terbuka, pastu salahkan netizen...bbnu sgt kau ni dek..
Quote umbut 27-4-2019 11:36 AM
Baguslah.. baik ko diam..
Quote shernazz 27-4-2019 12:33 PM
Baik apply kerani
Mcm.mcm.surat boleh tulis
Permohonan pindah..pertukaran..mcm mcm lg
Quote tagas 27-4-2019 03:34 PM
dia ni gay ke lempok
Quote TerataiMelur02 27-4-2019 05:53 PM
euww...
dengar2 c abu tu nak saman hanif erafm kan..
xkan hanif je, ramai lg kan yg kecam dia
Quote MissVixen 27-4-2019 07:09 PM
TerataiMelur02 replied at 27-4-2019 05:53 PM
euww...
dengar2 c abu tu nak saman hanif erafm kan..
xkan hanif je, ramai lg kan yg kecam dia

Eeuuuww. Tak sedar diri kaki betina tu.
Quote diss69 27-4-2019 07:43 PM
Buat masa skrang elok laa da'i wan xpyh komen apa2, elakkan dari kecaman netizen..
Quote nishikido 27-4-2019 07:45 PM
Baguslah..elok tenggelam terus jangan timbul2 lagi.orang pon dah pakat nyampah dengan chuolls.kalau muncul pon mengundang sumpah seranah netizen jah
Quote HannahMontana 27-4-2019 08:00 PM
masa jimak pun spesis suka berdrama ustaz ni ala-ala anu panjang  segalah
Quote Orix 27-4-2019 11:28 PM
LadyCarefree: Daie maei pu ku tu segala memng bodoh la siapa dngar ckap diorang. Sendiri ada akal otak fikiran, dunia dn info dijari, sendiri buat keputusan terbaik ...


Khuens chuols.
Quote Orix 28-4-2019 12:33 AM
tagas replied at 27-4-2019 03:34 PM
dia ni gay ke lempok

Kedua2nya....
Quote WajibulGhunah 28-4-2019 12:34 AM
Kosser sangat, dekat twitter pun melalut dengan bongkak dirinya lagi daie wan ni. Dah la anggap orang ni jahil benau bab hukum hakam yanh dia dok explaim kat twitter tu. Some of us pun ada belajar jugak bukan kau sorang je yang berilmu macam yang kau claim. Dah la dengan bongkaknya tuduh netizen kecam dia sebab dakwah yang dia buat katanya. ORANG KECAM PERBUATAN KAU YANG DOUBLE STANDARD TU LA DAN MEMPERSOALKAN BENDA TU JANGAN DOK LALUT PASAL NETIZEN JADI LIBERAL LA APA LA BENCI ISLAM LA AKU SEPAK SATGI BARU TAU.

Lihat semua komen(24)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 02:37 PM GMT+8 , Processed in 0.074717 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top