Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Luruh Jantung Saya" - Que Haidar Terharu Jumpa Dengan Ida Nerina

8-5-2019 12:20 PM|Oleh: Azza| Komen: 134

Lama tidak mendengar perkhabaran Seniwati Ida Nerina, 55 setelah beliau mengalami kemalangan pada tahun 2009 menyebabkannya terpaksa berkerusi roda, Ida seakan melupakan terus dunia seni.

Namun perkongsian aktor, Que Haidar yang terjumpa Ida dan anaknydi sebuah pausat beli belah di Kuala Lumur menjelaskan kerinduan orang industri terhadap Ida.



Dengan kapsyen "masih macam dulu, sangat peramah, murah senyuman dan really lover her big talent" membuatkan ramai netizen dapat melepaskan rindu kepada pelakon hebat yang terkenal dengan filem ikonik, Layar Lara.

Peminat filem seni tanah air turut memberi komen mengenai kehilangan Ida dalam dunia lakonan serta mengharapkan agar Ida kembali memeriahkan dunia seni.



Malahan Ida sendiri turut meninggalkan komen rendah diri di ruangan komen dengan menulis "terlalu besar perkataan seniwati itu untukku, thank you."


Pertemuan Haidar dengan Ida adalah satu momen yang sangat berharga dalam dunia seni lakonan tanah air. Maklumlah kedua-duanya mengambil keputusan untuk tidak aktif lagi dengan alasan tersendiri. 

Sayangnya kerana mereka antara artis yang sangat berbakat namun tidak lagi terlibat dalam dunia lakonan. Tapi mana tahu selepas ini, Ida akan kembali dengan lebih cemerlang. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 134
Komen

Previous : Rita Rudaini: Anak Menangis, Bapa Orang Lain Pula Datang Pujuk

Next       : "Who Wanna F*ck With Me?"- Panas! Fathia Latiff Letak Gambar Bercium Pula

Komen Terbaru

Quote nw111 19-5-2019 07:42 AM
helicornia replied at 8-5-2019 12:32 PM
anak ida mcm omputeh. dia ada kawin mat salleh kah

Anak linda jasmin dgn que haidar tu kan

Lain-lain Komen

Quote scrocth 8-5-2019 12:24 PM
Ramai artis2 malaysia yg berbakat memilih utk tarik diri dr dunia seni sbb xtahan dgn kerenah birokrasi stesen tv. Walhal satu ketika dulu lakonan2 dorg lah yg kita paling tunggu2 esp drama2 raya.
Quote beatgirlX 8-5-2019 12:25 PM
Lama x nampak ida nerina..
Quote Aunty_Acid 8-5-2019 12:27 PM
pelik aku dgn manusia2 nih, sikit2 nak rindu
bukan sedara mara atau adik beradik ko lah
menyampahssssss
Quote sharlenetexas 8-5-2019 12:28 PM
Paling takleh lupa dia jadi acik gomen jpn pakai tudung itik. Menjadi sangat2.
Quote helicornia 8-5-2019 12:32 PM
anak ida mcm omputeh. dia ada kawin mat salleh kah
Quote Themilo 8-5-2019 12:53 PM
helicornia replied at 8-5-2019 04:32 AM
anak ida mcm omputeh. dia ada kawin mat salleh kah

ex sheols yang kahwin dengan yasmin hani tu kan? abang Qi razali, tak ingat nama & malas nak gugel. rasanya deyoll takde anak..
Quote doubleA 8-5-2019 01:01 PM
Que kenapa bersara? Iols suka lakonan heols, memang heols dan seniwati ida nerina ni pelakon gred A
Quote EvieWanKenobi 8-5-2019 01:12 PM
Themilo replied at 8-5-2019 12:53 PM
ex sheols yang kahwin dengan yasmin hani tu kan? abang Qi razali, tak ingat nama & malas nak gugel ...

betul.. Shahrin namanya..
sebapa dengan Qi tapi lain mak..
Quote reddots 8-5-2019 01:14 PM
helicornia replied at 8-5-2019 12:32 PM
anak ida mcm omputeh. dia ada kawin mat salleh kah

boleh ker dia branak lagi?
Quote bondeh 8-5-2019 01:23 PM
Meolls suka lakonan Ida Nerina ni jadi bibik caras laki Puan rumah dalam cerita Ratu Jamu. Menjadi abis dgn muka nerd toya kena buli dgn anak2 tuan rumah lepas anak2 tuan rumah tau bibik berskandal dgn bapaknya. Anak2 tuan rumah tu Tam Suhaimi, Betty Rahmat & Albab anak Erna Fatima.

Cerita tu realiti bini sibuk berniaga cari duit laki goyang telo skandal dgn bibik yindon yackkkksss
Quote RatuDunia94 8-5-2019 01:24 PM
Sheols sejenis pelakon yg bila bercakap dlm tv tanpa lihat muka pon kita boleh cam. Suara n cara dia bercakap tu trademark.
Quote bondeh 8-5-2019 01:24 PM
EvieWanKenobi replied at 8-5-2019 01:12 PM
betul.. Shahrin namanya..
sebapa dengan Qi tapi lain mak..

Oh yeke lain mak. Tapi elok je Shahrin & Qi panggil maknya Mama. Dorang 4 beradik kan.
Quote azwanaliori 8-5-2019 01:32 PM
Cantiknya daughter dia mcm arob
Quote kucingitam 8-5-2019 01:32 PM
i tot dia takda anak.
dedua pelakon hebat.

que mmg aku suka sgt, lagi2 kalau berlakon under mamat khalid..
Quote wirazam 8-5-2019 01:33 PM
sharlenetexas replied at 8-5-2019 12:28 PM
Paling takleh lupa dia jadi acik gomen jpn pakai tudung itik. Menjadi sangat2.

cerita tajuk apa...nak tgk lakonan acik gomen pakai tudung itek tu
Quote helicornia 8-5-2019 01:45 PM
Themilo replied at 8-5-2019 12:53 PM
ex sheols yang kahwin dengan yasmin hani tu kan? abang Qi razali, tak ingat nama & malas nak gugel ...

aah dulu kawin dgn abg qi, shahrin.mmg takde anak dgn shahrin.tu iols curios macamana ada anak comel mcm omputeh tu.
Quote helicornia 8-5-2019 01:46 PM
reddots replied at 8-5-2019 01:14 PM
boleh ker dia branak lagi?

itu la. confius juga
Quote reddots 8-5-2019 01:49 PM
helicornia replied at 8-5-2019 01:45 PM
aah dulu kawin dgn abg qi, shahrin.mmg takde anak dgn shahrin.tu iols curios macamana ada anak com ...

kan.. masa dia gado dgn shahrin, jatuh tangga.. then lumpuh...
Quote Burong_Hantuk 8-5-2019 01:50 PM
reddots replied at 8-5-2019 01:49 PM
kan.. masa dia gado dgn shahrin, jatuh tangga.. then lumpuh...

Dia jatuh tangga sebab mabuk Arak...

Lihat semua komen(134)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103695s Gzip On
To Top