Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Orang Gaji Homesick, Majikan Yang Dikelar Dan Ditikam Sampi Mati

Oleh: Myra Rozi|25-4-2019 10:56 AM Komen: 12
Baru sebulan bekerja dengan majikannya di Telok Kurau, Singapura, seornag majikan dah merindukan kampung halamannya (homesick).

Dia kemudiannya memberitahu rancangan untuk membunuh majikannya kepada kekasihnya yang berada di Hong Kong.

The New Paper melaporkan, Daryati, 26 mahu mendapatkan semuakla passport dan mencuri duit majikannya untuk pulang ke Indonesia.

Foto: The Straits Times
Majikannya, Seow Kim Choo, 59, dikelar di leher dengan 98 kesan tikaman pada 7 Jun 2016.

Tertuduh berdepan dengan hukuman mati.

Dalam buku diarinya, Daryati ada menulis,

"Saya mesti melaksanakan plan ini secepat mungkin. Saya perlu berani biarpun nyawa saya menjadi pertaruhan. Keluarga majikan saya adalah sasaran saya. Mati!!!" 

Foto: The New Paper
Difahamkan dia mula bekerja dengan keluarga tersebut pada 13 April 2016 dan merancang untuk membunuh pada 12 Mei.

Dia meminta bantuan  seorang lagi pemabantu rumah namun tidak menyatakan rancangan pembunuhannya.

Daryati menyuruh rakan pembantu, Don Hayati, 27 untuk mematikan CCTV dan bekalan elektrik untuk memudahkan mencuri duit.

Daryati pergi ke bilik mangsa, mengeluarkan pisau dan meminta passportnya.

Mangsa menjerit sebelum diheret dalam tandas, dikelar dan ditikam di leher, kepala dan muka.

Suami mangsa, ong cuba membuka pintu namun ditikam oleh Daryati di leher.

Laporan psikiatri menyatakan Daryati mempunyai gangguan penyesuaian diri tetapi perkara itu tidak dapat dijadikan sebagai alasan untuk dia melepaskan diri. -CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haryatie 29-5-2019 12:16 PM
org giler jd maid

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 25-4-2019 11:04 AM
Bila kes macam ni apa plak umah indon nak cakap?
Quote shernazz 25-4-2019 11:40 AM
Wow..rumah semi d..
Huhu .
Mohon wakil indon menghadap..
Quote Artemesiaa 25-4-2019 11:45 AM
Mental tak stabil macam mana boleh lulus jadi orang gaji
Quote jo_je 25-4-2019 11:46 AM
kejamnya.....

Quote arm_band 25-4-2019 07:10 PM
Suami mangsa, ong cuba membuka pintu namun ditikam oleh Daryati di leher.


amboi dasyat bibik ni, ngan jantan pun dia boleh tikam tepat kat leher terus
Quote supernaturalee 25-4-2019 07:47 PM
Dahsyat kau bik


Quote jazaa100 25-4-2019 09:15 PM
Cilaka bibik ni.....

Klu nk berulit dgn family, jgn kerja lahhhh
Quote ikanmasin 25-4-2019 10:13 PM
plan nya rapi btl..dah mmg dia nak blk sesgt ni..tp tikaman tu
byk giler..
Quote None68 26-4-2019 02:51 AM
Kaya la cina spore ada landed house.
Quote sukacactus 26-4-2019 05:48 AM
Mcm jiran aku org tua, terjerit2 panggil bibiknya
Cakap kasar plak tu
Sampai ank aku kata, risau plak dia kot org tua tu kena kelar nnt
Quote Chairman 29-5-2019 12:08 PM
seramnye nk amek onggaji cmni
Quote haryatie 29-5-2019 12:16 PM
org giler jd maid

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.223227s Gzip On
To Top