Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Your Hotel Su*ks!"- Michael Ang Berang Dengan Hotel 4 Bintang Di Melaka...

21-4-2019 02:39 PM|Oleh: SakuraJo| Komen: 84

Pengarah dan penerbit filem, Michael Ang semalam meluahkan perasaan tidak puas hatinya dengan servis yang diberikan oleh salah satu hotel penginapan bertaraf 4-bintang di Melaka. 


Pengarah berusia 43 tahun itu memuat naik video pendek di akaun Instagram miliknya berkata yang hotel tersebut merupakan hotel yang paling teruk yang pernah diinapi olehnya sambil meminta orang ramai untuk menularkan video tersebut.

"Tolong viralkan video ni, jangan duduk di hotel ni!" ujar Michael berang. 


Menerusi video tersebut, Michael mengatakan yang setelah beberapa kali membuat panggilan ke bahagian front desk hotel tersebut, pihak hotel masih tidak melayan permintaannya sehingga memaksa dia untuk turun hanya untuk meminta chopstick. Lebih menyakitkan hati, pengurus yang bertugas pada hari itu juga berkelakuan kasar dan biadap apabila Michael cuba membuat aduan. 

Kerana terlampau berang dengan layanan pihak hotel tersebut, Michael meminta orang ramai menularkan video itu agar orang lain tidak menjadi mangsa layanan buruk sepertinya. 

Perkongsian Michael terserbut mendapat pelbagai reaksi daripada para pengikutnya di media sosial tersebut yang rata-rata turut berkongsi pengalaman buruk mereka semasa menginap di hotel yang sama.

Kredit foto : Ig Michael Ang

Kalau dilihat daripada komen-komen yang ditinggalkan, ramai yang mengakui tentang layanan buruk hotel tersebut. Diharap pengurusan hotel terbabit mengambil tindakan sewajarnya dan melatih pekerja-pekerja mereka dengan etika dalam perhotelan. Orang dah bayar mahal-mahal, tapi servis teruk siapa yang tak marah, kan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 84
Komen

Previous : Ceraikan Isteri Pertama Untuk Kahwin Janda Lain, PU Abu Dikecam

Next       : Neelofa Dan Janna Nick Dikecam Bukan Duta Yang Baik, Tapi Siti Nurhaliza Dipuji

Komen Terbaru

Quote fuyupoktek 28-4-2019 02:19 PM
Mmg hauk hatten hotel, bau bilik mcm stokin kaki cagu, toilet penuh rambut kt ujung dinding bongok ka paaa. Tp brekpes dia kategori sedap jgk. Satu lgi lift nya slow mcm ina

Lain-lain Komen

Quote beatgirlX 21-4-2019 02:44 PM
Tinggg....bnyk lak bad comments pasal hotel ni
Quote pisangbanana 21-4-2019 02:46 PM
Aku dtg hatten ni utk mkn seoul garden je kt area bwh tu
Quote YomiuriLandMae 21-4-2019 02:46 PM
hotel tu kalo nak jaga reputation they better do something or else..
Quote dua_chzy 21-4-2019 03:11 PM
Edited by dua_chzy at 21-4-2019 03:12 PM

Hatten ni ramai PRC. Memang service deyol so2 but akak suka pasta carbonara deyol masa dok situ dolu. Sedap dek.
Quote Nana_Man 21-4-2019 03:18 PM
Nasib bila aku stay kat situ in 2015 service dorang ok. Walau masa nk breakfast aku agak pissed off ngan staff yg keje kat tmpt makan. Tapi staffs yg sambut visitors ok, tak sombong. Layan family aku baik2 jer.
Quote Orix 21-4-2019 03:24 PM
tokey Hatten ni cainis singapore. Kereta Bentley dia bersusun kt car park Hatten dataran nun... emmmmmm bab management malas lah nak cakap, iols rse 99% org cina/serani... n ramai complain gaji cipot... yg kerja2 kuli jah org meleis n nepal... iols tahu sebab iols pernah buat part time masa cuti sem zaman tok kaduk dlu kt Hatten Dataran kui3........

Hatten Place ni hotel baru dekat Elements Mall tu kan?
Quote None68 21-4-2019 03:46 PM
Pernah jugak stay sini 2 mlm tp sbb sy xde apa2 request so xde apa2 problem la..
Quote miszclassique 21-4-2019 04:02 PM
Duduk imperial heritage tu jahhhh lagi best berdepan dgn mall
Quote MsKathryn 21-4-2019 04:07 PM
Dh agak mesti hotel hatten
Quote tagas 21-4-2019 04:12 PM
pernah stay 2 kali ok jer sbb takde request ape2

like infinity swimming pool nye

jumpa baggio damasutra sesama swimming situ
Quote umbut 21-4-2019 04:31 PM
Habisler hatten. Pas ni xda sapa nak dok hatten. Melaka tu semua hotel mahal
Quote bondeh 21-4-2019 04:33 PM
tagas replied at 21-4-2019 04:12 PM
pernah stay 2 kali ok jer sbb takde request ape2

like infinity swimming pool nye

Bagio ni dulu tinggal belakang rumah cikgu I jahhh area pandan indah...
Quote KakaKiah 21-4-2019 04:36 PM
Ada 2 hatten kan kat mlka.
Hatten place
Hatten hotel

Hatten hotel i slalu gak pegi..sevis ok..hatten place tak penah
Quote diss69 21-4-2019 04:47 PM
Baru je mike puji org melaka best xracis.. Ni hotel yg duduk pulak bermasalah..
Quote rayray28 21-4-2019 04:54 PM
Poyo plak yg komen g sana dok casa de rio laa dok double tree laa..tgk laa level hotel tu plak cmno
Quote miu84 21-4-2019 05:35 PM
Avoid hatten place dan hatten hotel at all cost please chuols. HAUK! especially hatten hotel sebelah shopping mall tu. Sangat ramai manusia. Service kureng sangat.
Quote ms.mango 21-4-2019 06:12 PM
Biasa kalo area situ duk equatorial jah.. Tapi dgr kata nak tutup dah.. Kne cari hotel len la pasni..
Quote ms.koala 21-4-2019 06:43 PM
penah stay sana dulu. masa mula2 bru bukak dulu okey jer. maybe skrg dah xsama
Quote biskutraya 21-4-2019 07:44 PM
Penah stay situ 2 kali. So far ok la.. Bfast pun sedap. Pool best jugak. Tak tau la ni sekarang servis dh hauk.

Hatten place ni yang dekat element mall tu. Sebelah dia double tree by hilton.

Lihat semua komen(84)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076856s Gzip On
To Top