Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Bila Anak Cucu Balik, Ayah Suka Buat Sarapan Masak Nasi Lemak Ayam Goreng"

Oleh: SakuraJo|19-4-2019 06:43 PM Komen: 64
Kita seringkali dihidangkan dengan kisah suami yang berat tulang membantu isteri di rumah. Namun, perkongsian seorang gadis yang hanya dikenali sebagai Fazz Hata di Twitter telah mendapat perhatian daripada pengguna media sosial tersebut. 

Menurut Faz, ayahnya bukan sahaja memasak untuk ibunya setiap hari tetapi turut membantu dalam melakukan kerja rumah yang kebiasannya dilakukan oleh golongan wanita. 

Kredit foto : Twitter

Ayah layan mak macam permaisuri..
Kredit foto : Twitter
Bukan sahaja suami yang baik, malah melayan cucu dan anak dengan sangat baik..

Kredit foto : Twitter

Mak masak ikut 'mood'...
Kredit foto : Twitter

Tweet Faz tersebut telah pun diulang kicau (retweet) lebih dari 500 kali yang rata-rata mendapat reaksi positif daripada netizen. 

Berharap dapat suami yang mempunyai ciri-ciri yang sama seperti ayah Faz..

Kredit foto : Twitter

Ada juga yang berkongsi sikap ayah mereka yang sama..

Kredit foto: Twitter

Bertuahnya kan kalau dapat lelaki yang bertanggungjawab dan penyanyang macam tu. Mana la nak cari lelaki macam ni sekarang. Yang banyaknya, jadi biawak hidup je dekat rumah. Ops! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote midori888 22-4-2019 07:43 AM

kwn aku dari kecik mmg bapa dia yg memasak, mak dia tolong2 skit2 jer....smp skrg dah tua2 nie, bapa dia masih memasak....umur late 70's dah...

kebykkan mmg biasa nyer mak yg memasak, tapi bukan semua family tu sama...

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 19-4-2019 06:52 PM
Dis nak mak no 2 x?
Quote 234126 19-4-2019 07:02 PM
Kenapa i rasa mak dia melebih2 tgh2 malam susahkan laki masak itu ini? Sekali sekala maybe sweet and balance. Tapi dari cara penceritaan mcm hari2 je, manja melebih ni iol rengsa. Maybe iol je la. Pendapat masing2. Hahaha
Quote LadyCarefree 19-4-2019 08:21 PM
Inilah lelaki ikut islam
Quote riyadhK 19-4-2019 08:29 PM
234126 replied at 19-4-2019 07:02 PM
Kenapa i rasa mak dia melebih2 tgh2 malam susahkan laki masak itu ini? Sekali sekala maybe sweet and ...

I setuju jah dgn pendapat uols.
Quote buapakperut 19-4-2019 08:52 PM
harap sheols bukan nak bagi hint yang sheols nak laki macam bapak dan sheols dilayanmacam mak. berpada2 la kalau nak bermanja pun.
Quote 234126 19-4-2019 09:00 PM
riyadhK replied at 19-4-2019 08:29 PM
I setuju jah dgn pendapat uols.

Nasib ada geng. iol takut kena kecam tapi tetap nak bagi my 2 cents hahaha
Quote amyza 19-4-2019 09:09 PM
Rajin bapak dia. {:good
I rasa takde lah susah sangat pun masak, anggap je lah kumpul pahala. Tak nak masak, beli kat kedai. Yang penting, ada time relax lah "me time" gitu.
Quote mistified 19-4-2019 09:14 PM
234126 replied at 19-4-2019 07:02 PM
Kenapa i rasa mak dia melebih2 tgh2 malam susahkan laki masak itu ini? Sekali sekala maybe sweet and ...

I setuju.
Quote 234126 19-4-2019 09:17 PM
mistified replied at 19-4-2019 09:14 PM
I setuju.

Kalau hari2 dengar ayat2 meminta2 mak dia tu memang iol merengsa. LOL Dah tu sambil tunggu lakinya masak dia main phone main fb main game.

This kid nak humble brag tapi terbukak aib family / mak dia. Allahu moment sangat
Quote mistified 19-4-2019 09:23 PM
234126 replied at 19-4-2019 09:17 PM
Kalau hari2 dengar ayat2 meminta2 mak dia tu memang iol merengsa. LOL Dah tu sambil tunggu lakinya ...

Ya. Tanpa dia sedar dia bercerita situasi marriage parents dia ke public.niat dia maybe nk bgtau ayah dia jenis one in a million.tp pasal mak main layan fb, main game x yah la bgtau.negative perception.
Quote 234126 19-4-2019 09:38 PM
mistified replied at 19-4-2019 09:23 PM
Ya. Tanpa dia sedar dia bercerita situasi marriage parents dia ke public.niat dia maybe nk bgtau a ...

Setuju 100% dlm excited dia terlupa
Quote intanumbrella 19-4-2019 09:41 PM
Kalau dapat laki mcm ni mohon jangan dicanang di media sosial...cari nahas...nanti ada je yang nak mencaras...ada jugak getik mengofferkan diri nk jadi no 2 3 4
Quote sehirkedi 19-4-2019 10:04 PM
Memang beruntung dapat suami yg ringan tulang tapi apa apa salahnya kalau sama2 masak dan buat kerja. Ni macam memerintah pula.. Lapar tgh2 mlm pn kejut suami buat makan.. Adoii apeke lumpuh ke dah tak boleh nak masak sendiri ? Janganla buli suami.. Hehe
Quote salmon-suki 19-4-2019 10:12 PM
Mak dia queen control ke?ttny aje~~kekeke~tp kalau hasben dia ikhlas bt cmtu,tahniah laa pakcik. Ssh nak dpt lelaki y betul2 ikhlas membantu uruskn rumahtangga..

And nak humblebrag jgk laa,my late father pn sama..suka betul masak bagi anak2,family,relatives mkn..rindu giler dgn masakan dia..alahaiiii...tp mak sy xde laa smpai ngengade kol 2,3pg kejut arwah ayah bgn utk masak kt dia..tu dah melampau...
Quote LautBiru52 19-4-2019 10:37 PM
Nanti kalau dah kawin jgn la terkejut dek kalau dapat suami jenis anak mak. Masa tu jangan la ungkit ayah macam tu ayah macam ni
Quote Sazida 19-4-2019 11:56 PM
Sorry dik. Penyampaian kau tu aku rasa mcm hassanah 2.0,, even yess mmg wujud suami memasak tp sampai lewat mlm mak ko mengada2 pastu tgu sambil main phone tu aku rasa mcm ko tokok tmbh je.., tahniahhh la Kalau betul2 bapak kau bersifat gitu tp aku still ragu2 dgn cerita ko. {:nose
Quote CardiGans85 20-4-2019 12:05 AM
FIL abg aku lebih kurang je mcm ni.
Quote Bee_hwa 20-4-2019 12:51 AM
Macam lebih2 je budak ni..maknye pon xkan sikit2 mintak ayah die buatkan tu buatkan ni..sambil menunggu main fon pulak..
Quote azwanaliori 20-4-2019 01:36 AM
Yela2 esok la aku minang bapak ko

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.160894s Gzip On
To Top