Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Cik Nyah Jadi Si Suami, En Tomboi Jadi Isteri' - Netizen Pening Kisah Perkahwinan Di Sabah

Oleh: intan|19-4-2019 12:37 PM Komen: 42

Seperti semua orang sedia maklum, syarat sah sesebuah pernikahan adalah pengantin lelaki dan wanita, ijab kabul, wali dan saksi. Jika tersedia semuanya, maka terjalin satu ikatan yang bergelar ikatan perkahwinan yang sah dari hukum syarak dan undang-undang.

Namun, netizen dikejutkan dengan gambar tulah yang dikatakan berlaku di Sabah, Malaysia, apabila gambar perkahwinan seorang lelaki berpakaian seperti wanita dengan wanita yang berperwatakan seperti pengkid. 

Malah, perkahwinan tersebut meriah dihadiri dengan saudara mara dan ahli keluarga terdekat.


Pengantin lelaki yang sering mengenakan pakaian perempuan malah seperti wanita asli dan juga pasangan beliau sering pula berpakaian seperti lelaki. Namun ketika majlis bersanding, mereka berdua telah kembali pada fitrah asal dan berpakaian seperti jantina masing-masing.

Yang mencuit hati, pengantin perempuan manis bertudung dan tidak langsung seperti di hari kebiasaannya! Sama juga dengan pengantin lelaki segak mengenakan baju melayu dan sampin seperti kebiasaannya.


Keadaan tersebut telah membuatkan netizen 'pening' seketika akibat perwatakan mereka yang tertukar itu. Pada awalnya penulis pun pening nak memahami!  

Apa-apapun, selamat pengantin baru dan moga kekal ke anak cucu! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
5
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
Komen: 42
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote paz 21-4-2019 10:19 PM
Macam-macam hal, semoga kekal bahagia.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 19-4-2019 12:50 PM
Adakah lepas kawen, sexuality kembali ke asalnya?
Quote K_Lily 19-4-2019 01:46 PM
tahniahhh.... lawa pengantin perempuan... harap kekal ya.
Quote serinegara 19-4-2019 02:00 PM
Walaupun mungkin ala ala marriage of convenience, tapi kurang-kurang ada honesty di situ. Tak yah cover-cover.

Kalau ada anak pun, masih keturunan sah.

Harap setia lah pada pasangan memasing. Walaupun sorang nyah, sorang pengkid.

Pernah tengok video documentary di youtube. This guy di UK, dia suka racing motor besar kat litar, doing the typical manly stuff. Tapi, dia juga suka pakai baju wanita, mekap-mekap, hang out ngan kengkawan drag. Tapi dah lama berkahwin, ada anak dara sorang. Wife dia pun memahami. Maybe the guy tak curang kat wife dia lah kot, walaupun suka ber-drag.

Quote buragazz 19-4-2019 02:02 PM
Aku konfius gambar dengan statement.. tolong sapa2 bagi simple pecerahan
Quote bulanbulat 19-4-2019 02:07 PM
Lgbt community boleh belajar dari dorang.

Sudi tukar identiti jap in order nak gembirakan keluarga. Pastu sukahatilah. Toleransi
Quote bulanbulat 19-4-2019 02:09 PM
Edited by bulanbulat at 19-4-2019 02:10 PM
buragazz replied at 19-4-2019 02:02 PM
Aku konfius gambar dengan statement.. tolong sapa2 bagi simple pecerahan


Transgender (nyah dengan pengkid) kawin.

Bila majlis masing2 pakai biological gender. Tak kisahlah dia nak identify sexuality as apa kan.

Lagi simple,
Pengkid tu pengantin pompuan.
Nyah tu pengantin laki


Quote Andyscenes 19-4-2019 02:09 PM
Kat thailand ke or brazil ada kes serupa
Quote buragazz 19-4-2019 02:12 PM
bulanbulat replied at 19-4-2019 02:09 PM
Transgender (nyah dengan pengkid) kawin.

Bila majlis masing2 pakai biological gender. Tak kis ...

ooo.. ok tq atas pencerahan
Quote multinicky 19-4-2019 02:17 PM
so, yg mengandung nnt pengantin laki la kan
Quote bulanbulat 19-4-2019 02:17 PM
Andyscenes replied at 19-4-2019 02:09 PM
Kat thailand ke or brazil ada kes serupa

Kat filipina, pompuan ni kawin dengan exgf kepada bf dia.
Exbf kantoi curang dengan nyah, lepas tu pompuan dengan nyah tu berkawan.
They fall in love. Pompuan tu ajak kawin.
Ada anak 1.
Sempat gak nyah tu curang tapi last2 dia balik ngan bini dia
Quote kucingitam 19-4-2019 02:21 PM
at least kahwin tetap sah..sebab ada lelaki dan perempuan, walaupun terbalik..
Quote nazzse 19-4-2019 02:22 PM
Mula2 baca dah mengucap siap, baca bawah baru faham cerita...comel plak dua2 pengantin, bagus ada jgk keinginan kembali ke fitrah {:hooray
Quote dua_chzy 19-4-2019 02:23 PM
Lawo jah muka pengkid tu bila disolek.

Yang nyahnya pulok, hensem jah bila jadik jantan.

Hai la donia.
Quote Artemesiaa 19-4-2019 02:52 PM
Nampak lagi ok bila dah kembali keasal
Quote buapakperut 19-4-2019 03:53 PM
macam suami tak cukup dzat
Quote aleesyasofia 19-4-2019 04:13 PM
masa bercinta jer kecelaruan identiti.. bila nk kawin kembali kpd fitrah asal.. yg pntg msg2 dh brtaubat..
Quote arm_band 19-4-2019 04:19 PM
kejadian asal masing-masing elok je deknon oiiii... tak payah la jadi manusia jadian
Quote MoFirdaus 19-4-2019 04:36 PM
gila....pengkid tu yang mengandung bukan pondan tu
Quote bawangkecik 19-4-2019 04:52 PM
kalau tengok fb anda akan menjadi pening semula

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.132132s Gzip On
To Top