Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Dah Kotor, Hina, Jijik!" - Tetap Tabah Walau Dihina Suami Sendiri Setelah Cacat

18-4-2019 10:32 AM Komen: 55
Kehidupan berumah tangga pasti ada pasang surut. Bak kata pepatah, sedangkan lidah lagi tergigit apatah lagi hubungan suami isteri. 

Namun, jika hingga ke tahap menghina dan dibuang suami sendiri, pasti ada cara lain untuk mengecap kehidupan bahagia walaupun tanpanyai di sisi.

Begitulah yang terjadi kepada seorang pengguna Twitter yang dilihat masih bertahan dan berharap untuk sang suami berubah walaupun telah dihina selepas menjadi cacat akibat terbabit kemalangan yang berpunca dari ulah suami sendiri.

Menurut perkongsian saudari Azreena Natasha, kehidupan beliau telah berubah, malah anak dibawa pergi suaminya setelah terlibat dalam kemalangan. Beliau yang kini berada dalam fasa pemulihan sedang mengumpul semangat dan kekuatan untuk meneruskan hidup dan berkongsi pengalamannya itu di Twitter.




Anak dibawa lari..



Rupanya curang dengan perempuan lain



Sampai sanggup 'check-in'dengan perempuan lain..



Hanya mampu berdoa kepada Allah S.W.T



Sanggup hina keadaan diri ketika sakit




Seolah sengaja menghantar mesej 'check-in' dengan perempuan lain


Menurut ibu dua anak ini, beliau hanya mampu berdoa kerana masih terlantar di atas katil. 'Hanya kuat demi anak-anak', menurutnya lagi. 





Macam-macam betul sekarang ini. Jika anda belum bersedia dan masih ingin berfoya-foya seperti waktu bujang, usahlah berkahwin dan menyusahkan orang lain. Bekalkan diri dengan ilmu agama kerana jika berkahwin sebab paras rupa dan kehendak batin, pasti tidak akan kekal lama sesebuah perkahwinan itu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 55
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote iznanaziz 8-5-2019 12:23 PM
HannahMontana replied at 6-5-2019 10:04 PM
" segala yang awak punya tu" = penis ?

ha ah, memalukan? ayat cam tu..org baca...

Lain-lain Komen

Quote matkpop 18-4-2019 10:41 AM
Hassanah.....
Quote zhoney 18-4-2019 10:42 AM
Lahanat punya jantan. Dah knp ko je x mati ms eksiden tu? Sakit pulak ati ni....geram betulllll....siap cek in bagai. Ank dia amik bg mak dia jaga, dia sibuk gatal tuttttt cek in hotel dgn betina lain.
Quote Mochiko 18-4-2019 10:44 AM
So better cerai la kalau macam ni... watpe nak harapkan lelaki macam tu lagi...
Quote nuril86 18-4-2019 10:44 AM
mcm tu pon boleh... percayala sngt check in xde buat ape
Quote kuzaime 18-4-2019 10:54 AM
Nama kt setting tu boleh tukar dh dr husbaby ke BABI
Quote aijinmisaki 18-4-2019 11:01 AM
cibai gila orang macam ni. kenapa la tak mampos aje masa accident tu
Quote Rainora 18-4-2019 11:26 AM
Pening perangai suami yg mcm ni. Bersabarlah je la dik. Bala akan datang tak lama lagi.
Quote prettyuglybabe 18-4-2019 11:51 AM
masalah rumah tangga settle je la diam-diam..
nak bawak ke public buat apa..
kang terbongkar semua baru tau malu...
Quote kroit92 18-4-2019 12:17 PM
kenapa ada rasa macam something wrong somewhere ni

suspicious baca
Quote munchkin 18-4-2019 12:31 PM
Is it their do that? Tulis jelah bahasa melayu!!!!!
Quote munchkin 18-4-2019 12:36 PM
Laki tu dah check in dia boleh suruh janji suruh jaga anu pulak. Lawak ke apa
Quote sfrnna 18-4-2019 12:36 PM
wow. i nak speku yg laki dia mmg dah memang buaya dr dulu so dah sakit2 gini mula la tunjuk perangai.  Tp tengok cara penulisan macam sesuatu je. Yang pasti I harap dia cepat sembuh dan teruskan move on dari lelaki durjana ni
Quote kikuri 18-4-2019 12:47 PM
jahanam punya laki... dah la ko yang bawak motor cam haram... ujung ujung ko sihat je... harap kene gilis dengan kenderaan berat kat bahagian kaki hancur biar tinggal atas je... baru padan muka hang...
Quote prettyuglybabe 18-4-2019 01:13 PM
munchkin replied at 18-4-2019 12:36 PM
Laki tu dah check in dia boleh suruh janji suruh jaga anu pulak. Lawak ke apa

ada masuk portal mana entah..
lakinya tuduh bini pi check in dengan jantan etc..
pastu netizen bash la kata ye la dengan bertongkat tu cam mana nak pi check in..
laki dia cakap sebelum accident tu jadi..
and bini pun ada ngaku dia ada salah and dia dah taubat bla bla bla..
i guess lakinya balas dendam la kot..

Quote None68 18-4-2019 01:29 PM
Nmpk elok je pompuan tu...laki dia yg cacat ke..rujuk je g pejabat ugama.
Quote mh17 18-4-2019 01:35 PM
prettyuglybabe replied at 18-4-2019 01:13 PM
ada masuk portal mana entah..
lakinya tuduh bini pi check in dengan jantan etc..
pastu netizen b ...

Kan..bole je selak2 twitter dorg..both same je ke laut so elok tayah amek tau....
Quote prettyuglybabe 18-4-2019 01:37 PM
mh17 replied at 18-4-2019 01:35 PM
Kan..bole je selak2 twitter dorg..both same je ke laut so elok tayah amek tau....

kan.. sekufu la.. dua-dua sama perangai..

Quote arm_band 18-4-2019 02:20 PM
check in lexis pastu tengok citer katun
Quote pai.kacang 18-4-2019 03:22 PM
laki dah terang2 ngaku check in ngan pompuan lain.. lagi nak suruh janji jaga diri  macam tu? REALLY???

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098601s Gzip On
To Top