Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Nicholas Saputra Akhirnya 'Selfie' Di Media Sosial - Trending Asia Lagi Tu!

18-4-2019 11:18 AM|Oleh: Azza| Komen: 59




Siapa sangka 'Rangga' membuat keputusan seberani ini!

Buat pertama kalinya, pelakon filem 'box office' Ada Apa Dengan Cinta, Nicholas Saputra menayangkan 'selfie' pertama dan mungkin terakhir darinya di laman media sosial Instagram. Semua itu dilakukan sempena Pilihan Raya Umum Indonesia 2019 (Pemilu2019) sebagai tanda demokrasi dalam kempen mengajak generasi muda untuk turut terlibat dalam Pemilu 2019 ini.

Dengan kapsyen "Tetap damai dan selamat merayakan demokrasi! PS : postingan ini akan dihapus dalam waktu 24 jam." ternyata membuatkan gambarnya 'trending' di media sosial dan global. Ya, ia sangat 'rare' kerana sebelum ini Nicholas hanya memuatkan gambar pemandangan serta senario yang berlaku di hadapan matanya sahaja.

Jadi, gambar 'selfie' ini seumpama hadiah yang tidak ternilai buat peminat pelakon kacak yang masih 'single' ini.

Kredit foto: IG

Minggu lepas, Nicholas bersama pasangan gandingannya, Dian Sastrowardoyo mengajak rakyat Indonesia untuk menggunakan hak bersuara pada Pemilu yang berlangsung pada rabu.

Selain itu, beberapa pelakon Indonesia lain seperti Baim Wong, Lukman Sardi dan Mira Lesmana turut melakukan perkara sama.

Kredit foto:IG


Nicholas dalam instastorynya turut memberitahu bahawa itu adalah tanggungjawab setiap individu bagi memilih pemimpin demi demokrasi.

Hal ini mengejutkan ribuan peminatnya yang selama ini hanya mengikuti perkembangan aktor popular ini menerusi pandangan mata kasarnya yang memotretkan pemandangan pelbagai negara yang dilawatinya.

Kredit foto: IG

Setakat artikel ini ditulis, gambar Nicholas mendapat tanda suka sebanyak 400,000 dan masing-masing memberi komen yang sangat teruja. Dian sendiri serta penerbit Mira Lesmana dan penyanyi Melly Goeslaw sempat mengusiknya mengenai tempoh 24 jam. Antara tanda pagar (#) yang digunakan oleh Mira ialah #akhirnyanicoselfie turut mengundang gelak tawa dari netizen.


Ramai yang teruja dengan penampilan Nicholas buat pertama kalinya di media sosial. Malahan rata-ratanya meminta supaya gambar itu tidak dipadamkan. Jadi, anda peminat AADC? Puas hati kah menatap 'selfie' pertama dan terakhir ini? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 59
Komen

Previous : "Kenapa Kain Kafan Wanita 5 Lapis?" Netizen Sekolahkan Kak KM Promosi Produk Nampak 'Spender'..

Next       : "Nabi Pun Tak Ajar Anak Macam Tu" - Datin Shahida Paksa Baem Cium Tapak Kaki?

Komen Terbaru

Quote Orkidgold 28-5-2019 03:18 PM
Kagum baca ni..

Lain-lain Komen

Quote supernaturalee 18-4-2019 11:39 AM
wahai pujangga cinta
biar membelai indah





Quote electricopop 18-4-2019 11:41 AM
Hebat, first selfie jadi viral!
Quote Rainora 18-4-2019 11:42 AM
Aku suka aku suka {:shy
Quote mizruncing 18-4-2019 11:49 AM
knp dia tak suka selfie? klu retis malaysia manjang selfie batak likers
Quote MadameOnion 18-4-2019 12:02 PM
herlokkk..tapi heols gayah kan?
Quote natrahn 18-4-2019 12:08 PM
orang hensem memang jarang selfie..
Quote azwanaliori 18-4-2019 12:10 PM
MadameOnion: herlokkk..tapi heols gayah kan?


Haaa gayah keee biar betooool
Quote RatuDunia94 18-4-2019 12:15 PM
Knp iols x pernah rasa heols hensem? Biasa jah for me.. dr zaman AADC pon x rembes..
Quote chinta89 18-4-2019 12:21 PM
akhirnya!                                
Quote intan_smsb 18-4-2019 12:25 PM
kapan mahu ketemu ya nicholas
Quote sora13 18-4-2019 12:30 PM
selfie challenged tu masa dia orang buat psa untuk pilihanraya indonesia ni rasanya. kesian pulak heols kena bahan dengan kengkawan...tapi fanslah untung.
[ig]https://www.instagram.com/p/BwG9gpWBZHa/?utm_source=ig_web_copy_link[/ig]
Quote Artemesiaa 18-4-2019 12:53 PM
Peminat Rangga AADC pasti gembira dengan penampilan ini.  
Quote None68 18-4-2019 03:40 PM
Mmg handsome..
Quote beta_carotene 19-4-2019 12:32 PM
amboi garit jugak acik melly goeslow yach!!
Quote eddysheddy 19-4-2019 12:34 PM
Untung tokti pernah berdebaran cinta
Quote SherryZass 19-4-2019 12:35 PM
Crush iolls masa zaman ada apa dengan cinta 1 mendonia
Quote kiah_mai_pulak 19-4-2019 12:44 PM
Retis melesia ke ni??????????????)
Quote kiah_mai_pulak 19-4-2019 12:46 PM
@Cari-Azza ko ni bodoh ke mmg bangang? Retis tempatan dgn retis indon pun xleh beza eh?
Quote mieymiey 19-4-2019 02:46 PM
kiah_mai_pulak replied at 19-4-2019 12:46 PM
@Cari-Azza ko ni bodoh ke mmg bangang? Retis tempatan dgn retis indon pun xleh beza eh?

HAHAHAHAHA. Nicholas Saputra - Saputra - Putra - Adi Putra

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091898s Gzip On
To Top