Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Orang Lain Demam Makan Panadol, Syed Saddiq Makan Siput Sedut"

Oleh: Myra Rozi|17-4-2019 05:17 PM Komen: 45
Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dikecam netizen baru-baru ini gara-gara statusnya di Twitter.

Niatnya untuk mengimbau kembali kenangan sewaktu kecil telah disalah erti.

Tulisnya, "Selepas buat lawatan mengejut ke Malaysian Future Leaders School Batch 2 di Negeri Sembilan, saya berhenti singgah makan tengah hari di Kedai Abang Sam, rembau/pedas N9. 

"Makan siput sedut, teringat nostalgia masa kecil dulu, di Johor ibu selalu masak siput sedut waktu saya demam."


Ciapan itu dibalas dengan netizen yang pelik sebab biasanya bila demam orang makan panadol, tapi Syed Saddiq makan siput sedut.

Pelik-pelik laorang demam tak makan sedut-sedut ini. Makan jela panadol dengan bubur. Lalu pula tekak nak telan siput sedut."

Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) itu bagaimanapun tidak memberi respon terhadap segala kecaman. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 45
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bakingsoda 18-4-2019 04:10 PM
sy tak pernah makan pon panadol, apatah lagi siput sedut kalau demam nak mkn savoury dish mcm sup ke tomyam ke esp yg panas2 atau yg refreshing mcm buah2. paling tak selera masa demam mknn yg bersusu...wekkk

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 17-4-2019 05:30 PM
sedapnya siput sedut masak lemak..
campur pulak keladi.. fuhhhh..
Quote kibodwatriuh 17-4-2019 05:32 PM
apa logik demam makan siput sedut? orang demam selalunya makan pun tak lalu. ko biar betul Saddiq?
Quote Knights 17-4-2019 05:33 PM
kibodwatriuh replied at 17-4-2019 05:32 PM
apa logik demam makan siput sedut? orang demam selalunya makan pun tak lalu. ko biar betul Saddiq?

Masakan mak tu ibarat ubat yang paling mujarab untuk anak-anak tengah sakit kan.  
Quote Knights 17-4-2019 05:34 PM
ibu dia masak siput sedut

masakan ibu adalah ubat yang paling mujarab

tu pun nak kena ajar ke?
Quote kibodwatriuh 17-4-2019 05:35 PM
Knights replied at 17-4-2019 05:34 PM
ibu dia masak siput sedut

masakan ibu adalah ubat yang paling mujarab

okaylah, aku terimalah guna dalil masakan ibu ni.
Quote shernazz 17-4-2019 05:36 PM
Iols rasa selera.lain lain..
Ada yang demam nak.maman megi
Ada yang nam chicken chop
Lain lain ma..
Lain.la dia kata masa demam mak dia buat bak kut teh
Quote sharlenetexas 17-4-2019 05:39 PM
Edited by sharlenetexas at 17-4-2019 05:42 PM

Selalunya demam makan maggi

Tahun lepas iols demam berpanjangan sebulan baru kebah dah mcm2 blood test, sampel kahak dah buat semua tu, ada makcik tu dia suruh makan gulai siput. Rasionalnya tak tau kenapa. Nak bagi tambah selera makan kot.
Quote multinicky 17-4-2019 05:39 PM
sedap siput sedut... lame xmakan best sedut2 ni tp yg x bestnye sport rim tu kene buang dulu lepas sedut.. klu x, boleh melekat dkt kerongkong lpstu meols kalau demam teringin nak makan masam2 especially maggi asam laksa.. makan panas2 smpi berpeluh..sedapnye
Quote tobby 17-4-2019 05:44 PM
Kesian Mat Tisu ni
Quote sfrnna 17-4-2019 05:52 PM
prettyuglybabe replied at 17-4-2019 05:30 PM
sedapnya siput sedut masak lemak..
campur pulak keladi.. fuhhhh..

you buat i rasa nak balik rumah suruh mak masak, masak lemak siput sedut dgn keladi.. slurp slurp
Quote prettyuglybabe 17-4-2019 05:56 PM
sfrnna replied at 17-4-2019 05:52 PM
you buat i rasa nak balik rumah suruh mak masak, masak lemak siput sedut dgn keladi.. slurp slurp  ...

sedapkan.. terliur rasa

Quote arnauld 17-4-2019 06:02 PM
Cinta kalau dah beralih Arah, mmg payah...hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Quote giyomi 17-4-2019 06:16 PM
taste masing2, klu iol demam jumpa doktor jew, tak makan panadol2 n suka makan yg bersup2. taste masing2 lar kan. takan tu pon nak dpertikaikan.
Quote RatuDunia94 17-4-2019 06:34 PM
Siputsepit xde sape nak makan ke?
Quote selipar_hijau 17-4-2019 06:56 PM
Adoi la ciapan
Quote mialunar 17-4-2019 07:06 PM
Iols dulu demam .. suka nak makan roti canai garing mamak .. abah iols pun layankan je la.. sodap
Quote dekmieDandy 17-4-2019 07:23 PM
owhh, aku pulak kalau tengah baru nak demam makan Tom Yam panas-panas tu
Quote singajantan 17-4-2019 07:33 PM
Steady mat tisu...lembik nak mampus
Quote cmf_jeangrey 17-4-2019 07:52 PM
Logik la tu...makan panadol dulu then makan masakan ibu...dia lalu makan walau tgh demam netizen yg rengsa

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.285324s Gzip On
To Top