Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Sebar Cerita Palsu Demi Populariti! Nak Malukan Orang Lain Tapi Akhirnya Makan Diri

Oleh: Myeonir|16-4-2019 12:31 PM Komen: 14
Sebagai rakyat Malaysia yang sering menggunakan pengangkutan awam, pasti selalu hadapi situasi di mana kita dah seronok duduk di tempat duduk yang kosong tapi terlihat pula ibu mengandung yang terpaksa berdiri kerana dah tiada tempat duduk yang kosong.

Sebagai individu yang berhemah, pasti kita akan bangun dan berikan tempat duduk tersebut kepada ibu tersebut kerana mereka patut diberikan keutamaan. 

Lain pula dengan gambar yang tular di Twitter ini apabila kelihatan sekumpulan lelaki sedap sahaja duduk tanpa menghiraukan ibu yang mengandung tersebut.

Kredit foto: Twitter
Jangan salah sangka, sebenarnya seorang pemuda yang menjadi saksi kejadian ini telah tampil dan mennyangkal kenyataan tersebut.

Kredit foto: Twitter
Ramai netizen yang melihat posting awal ini rata-rata menyelar tindakan pengguna Twitter itu yang menyebarkan berita yang tidak sahih seperti ini.

Kredit foto: Twitter
Ada juga netizen yang menambah dan mengatakan bahawa ada ibu mengandung yang menolak pelawaan orang awam untuk duduk kerana kesihatan mereka juga.

Kredit foto: Twitter
Kalau nak sebarkan cerita pun biarlah sahih -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote umie 18-4-2019 02:08 PM
sian...batak like!!!!

Lain-lain Komen

Quote top5complete 16-4-2019 10:05 PM
goreng pisang seringgit 1
Quote sehirkedi 16-4-2019 11:32 PM
Cukup tak berkenan dengan orang camni. Ambil gambar orang lain pastu kutuk dan ajak pulak orang lain kutuk. Ape jenis spesis ni?  
Quote kivio 17-4-2019 07:39 AM
Report SKMM
Cari owner acc
Report pulis
Naik court
Saman sejuta

Baru padan nak bawang sangat
Quote OrkedCattleya 17-4-2019 09:28 AM
Zaman sekarang ni kena viral dulu..benda lain tak payah fikir. Janji dapat like banyak
Quote ikanmasin 17-4-2019 09:39 AM
konon2 up story yg batak like sesgt..padan muka ada cerita disebaliknya..
suka suki amik pic org tanpa izin pastu viralkan..
Quote MissVixen 17-4-2019 09:48 AM
Asal dia tak tanya je budak2 atau akak tu terus. Ni pergi tangkap gambar. Aku pun kadang tak nak duduk walaupun orang offer. Suka berdiri tengok luar.
Quote Artemesiaa 17-4-2019 09:53 AM
Sebab tu elok selidik perkara sebenar dulu sebelum buat cerita kalau tak benar seperti disangka sendiri juga yang malu
Quote kookie92 17-4-2019 10:44 AM
kebuloq likeee
Quote bazarayamy 17-4-2019 12:25 PM
dua2 kes ni ade jer jadi... ade setengah yg buat derk jer bila nampak org tua-tua atau preggy lady dlm pengangkutan awam tapi mmg ade sesetengah ni dh offer tp org tu yg menolak... moral is, we do what we need to do as a human, don't condemned others without knowing the reason.
Quote shick3456 17-4-2019 07:54 PM
rsanya dia ni pnyamar je. knon2 fanataik pas pdahal benci pas.
Quote shick3456 17-4-2019 07:55 PM
Alahai tgk kat ci sudah..
Nama id cikgukafa..
Tapi...
So ni pon ntah cybertrooper mereng mana ntah.. <a href="https://fb.com">fb</a>
Quote shick3456 17-4-2019 07:57 PM
fake. kalau mcm ni pun leh caya tatau nk cakap apa la.. [url=https://www.fb.co.uk/[/url]FbWriters[/url] https://www.fb.co.uk
Quote None68 18-4-2019 02:03 PM
Bangang pun biarlah bertempat..semua benda asal viral jer..
Quote umie 18-4-2019 02:08 PM
sian...batak like!!!!

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.564463s Gzip On
To Top