Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Aww Romantik Sangat" - Video Pelajar Malaysia Ditolong Lelaki Inggeris Tular Global

Oleh: Azza|16-4-2019 11:31 AM Komen: 164

Kredit foto:


"Video yang sangat comel dan lelaki itu macam Prince Charming dalam Shrek."

Sebuah video pelajar Malaysia di universiti luar negara mendapat sambutan global di Twitter. Situasi di perpustakaan itu menyaksikan pelajar wanita tersebut (berbadan kecil) berusaha menarik sebuah sofa dalam kesukaran. Bagaimanapun sebelum sempat dia menyudahkan kerjanya, seorang lelaki Inggeris yang kebetulan lalu di situ secara automatik menolongnya menarik sofa hanya dengan sebelah tangan. Aksi tersebut menjadi tular dengan kapsyen "Faith in humanity restored."

Ramai netizen termasuk warga seluruh dunia memberi komen yang menunjukkan sisi romantis lelaki tersebut lalu meminta mereka ala-ala disatukan. Jom tonton video comel seminit ini.



Menurut Thaniyaha, maksud kapsyen tersebut ialah dia terharu dengan aksi spontan pertolongan daripada individu yang tidak dikenali. Tidaklah bermakna mengheret kerusi mampu mengubah dunia tetapi kebaikan itu sendiri agak sukar dilihat sekarang. Malahan dia juga tidak menyangka videonya itu menjadi tular di seluruh dunia lalu meminta mereka yang mengenali lelaki terbabit agar menerima penghargaan luar biasa ini.


Kredit foto: Twitter

Sementara itu, ramai netizen wanita merasakan lelaki itu sangat ''cute' hingga sanggup menolong orang asing, apatah lagi dengan Islamphobia yang berada di sana tidak menjejaskan niat baik lelaki terbabit. Malahan aksi spontan tersebut membuatkan mereka berasa masih ramai orang di luar sana yang mempunyai nilai kemanusiaan melebihi rasa rasis.  Di bawah antara kata-kata daripada netizen di seluruh dunia.






Kredit foto: Twitter

Jadi, anda rasa video ni comel tak? Tiba-tiba berangan seperti bertemu jodoh ke tu? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 164
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote talia 19-4-2019 08:11 PM
ultra78 replied at 19-4-2019 07:27 AM
Satu lagi persoalan adalah kena tukang record tu tak tolong alih kerusi

Tu la pelik kan... adakah ni satu social experiment hahahaha

Lain-lain Komen

Quote bawangkecik 16-4-2019 11:33 AM
cuba kalau bangladesh hahahaha
Quote weezerfan 16-4-2019 11:34 AM
Takat tlg alih kusi je kot. Gigih jugak nk uplod
Quote tagas 16-4-2019 11:53 AM
bawangkecik replied at 16-4-2019 11:33 AM
cuba kalau bangladesh hahahaha

taik la nak viral bangla kalo
Quote cik_sssara 16-4-2019 11:53 AM
Perkara biasa je ni bagi diorang. Most mat salleh katsini pun macamtu, ringan tangan nak tolong.

Kita? Kebanyakkan jangan kan nak tolong orang depan mata, sampah sendiri pun buang merata. Mentaliti 'asal buat baik ada makna' tu kena buang. Buat baik tu bila-bila masa, dengan sesiapa pun tak kira VVIP atau Indo cuci toilet.

Quote azhardanil 16-4-2019 11:55 AM
weezerfan replied at 16-4-2019 11:34 AM
Takat tlg alih kusi je kot. Gigih jugak nk uplod

Yeayyy... Tepukk tangan.... Memang tunggu komen gini...
Quote pai.kacang 16-4-2019 12:08 PM
ape tujuan rekod video ni in the 1st place? and nothing special about it. orang yang tak biasa buat / nampak kebaikan depan mata je yang rasa pelik.  netizen yang kerja nak mejodoh2 kan orang ni pun satu hal.
Quote ruffboyz 16-4-2019 12:11 PM
ala ni sebab mat salleh je.. cuba klu kt sini bila lelaki melayu nk tlg ko buat muka mcm org nk rogol ko plak..
Quote Sazida 16-4-2019 12:12 PM
Batakkkkkkk nye netizen
Quote Artemesiaa 16-4-2019 12:13 PM
Benda biasa je mereka pun ada yang rajin tolong bantu
Quote weezerfan 16-4-2019 12:13 PM
ruffboyz replied at 16-4-2019 12:11 PM
ala ni sebab mat salleh je.. cuba klu kt sini bila lelaki melayu nk tlg ko buat muka mcm org nk rogo ...

Kalau laki melayu tlg mulalah perasan jantan tu nk ngorat dia. Puiii..
Quote sehirkedi 16-4-2019 12:15 PM
Mat saleh memang sebegini perangainya kerana sejak kecil dah dilatih supaya menjadi 'gentleman'. Kalau pi mid valley.. Kekadang mat saleh ni.. Dia dah depan eskalator pun boleh beri laluan pada iols dulu.. Kalau pintu kedai siap di tahan nya.. Sikap macam ni ada juga pada lelaki Malaysia.. Pernah juga jumpa.. Walaupun tak saling mengenali tapi tolong buka dan tahan pintu, sampai iols keluar baru dia masuk. Tapi rare jugalah nak jumpa..


Quote seri_mawr 16-4-2019 12:16 PM
weezerfan replied at 16-4-2019 11:34 AM
Takat tlg alih kusi je kot. Gigih jugak nk uplod

dunia zaman skrg penuh dgn manusia2 pentingkan diri sendiri...tgk pasal parent dgn storller baby sudah...mcm mana response nitizen....padahl bukan issue pun klu kita masih ada sikap tolak ansur dan hormat menghormati satu sama lain...

so bila masih ada yang sudi menolong ianya menjadi sesuatu yg amat bermakna..
Quote iloveselangor 16-4-2019 12:19 PM
Ala kalau Meleis tolong dlm hati mesti sebut "Meleis je pownnn" flip hair.
Quote pakupayung21 16-4-2019 12:20 PM
biasa je kut. BBNU betul
Quote felinecat 16-4-2019 12:22 PM
kenapa kawan die tolong rakam je
Quote kechikchomel 16-4-2019 12:23 PM
yg merakam tu kenapa tak tolong kawan dia tarik sofa tu?
Quote lasagnaklcc 16-4-2019 12:26 PM
Boleh ek alihkan sofa? Akak library tak bising ke?
Quote VioletsAre_Blue 16-4-2019 12:39 PM
Itu pun nak kecoh.. Biasa je kot
Quote kenarikelabu 16-4-2019 12:42 PM
Mcm ngok ngek jer. Tu pun nak meriak upload

Lihat semua komen(164)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123837s Gzip On
To Top