Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tu Bapak Saya!,"-Pelajar Universiti Awam Berang Difitnah Berkhalwat..

Oleh: SakuraJo|16-4-2019 10:14 AM Komen: 160
Seorang pelajar universiti awam tempatan meluahkan perasaan kesalnya apabila dia dan rakan-rakannya difitnah berkhalwat dengan lelaki di dalam rumah sewa mereka. 


Perkara itu didedahkan sendiri oleh pelajar tersebut di akaun Twitter miliknya semalam. 

Dituduh bawak masuk lelaki di dalam rumah dan diugut...

Kredit foto : Twitter 

Dia yang menyewa rumah tersebut bersama rakan-rakannya yang lain terkejut apabila menerima panggilan daripada seorang pemotong rumput yang meminta mereka untuk keluar rumah kerana mendakwa melihat ada lelaki di dalam rumah mereka.
 
Kredit foto : Twitter 

Apa yang lebih mencemaskan, apabila sekumpulan lelaki berkumpul di luar rumah mereka seolah-olah mereka telah melakukan kesalahan. 

Kredit foto : Twitter

Walaupun telah diberi penjelasan, kumpulan lelaki yang mendakwa diri mereka sebagai 'orang masjid' itu tetap berkumpul di luar rumah mereka seolah-olah tidak berpuas hati dengan jawapan mereka. 



Kredit foto : Twitter

Lebih teruk lagi, apabila mereka dituduh menggunakan pintu belakang bagi memberi laluan kepada 'lelaki' tersebut untuk melarikan diri daripada dicekup berkhalwat. 

Pintu belakang selalu dibuka kerana mahu membasuh baju dan membasuh pinggan di sinki luar..

Kredit foto : Twitter

Tweet tersebut mendapat perhatian ramai dan telah diulang kicau hampir 8 ribu kali dan rata-rata turut berang dengan tindakan tidak bermoral mereka yang datang menyerang tanpa bukti tersebut. Mereka juga menasihatkan pelajar ini dan teman serumahnya untuk membuat laporan polis. 

Kredit foto : Twitter

Tidak kurang juga yg turut berkongsi pengalaman mereka menghadapi masalah yang sama sebelum ini..

Kredit foto : Twitter

Sebaiknya pelajar ini dan rakan-rakan membuat laporan polis bagi menjamin keselamatan mereka. Almaklumlah zaman sekarang ni macam-macam perkara diluar dugaan boleh terjadi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 160
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MariaClara 3-5-2019 11:48 AM
ALDRIN replied at 16-4-2019 02:32 PM
Tapi kann...bukan ke mmg budak2 "millenials" or worse dak2 wicet mmg dah jadi bahasa kebangsaan me ...

yaaa..penah gak dgr bdk2 ni berborak kat kawasan perumahan..omg ngeri dgr...

kbetulan aku baru nk amik anak dari ngaji area tu...mmg aku sound tepek..ape babi babi ni? hahahha aku takleh la dgr..lagi2 sbb anak aku ade skali situ..aku trus sound anak aku..klau dgr dia sebut gak mmg aku cili depan situ jugak...byg la bdk baru darjah 3 4 kot

Lain-lain Komen

Quote kuchenta_81 16-4-2019 10:17 AM
Amboi ayat ko dik

kalo tak salah or takde apa-apa, keluar je la ngadap diorang
Quote dodolgemok 16-4-2019 10:25 AM
So called penegak islam nak tangkap khalwar kehulu kehilir,ujong2 fitnah jah. Baik makan babi alang2 dh fitnah kan? Sama jah kedua2nya haram.
Quote dodolgemok 16-4-2019 10:26 AM
kuchenta_81 replied at 16-4-2019 10:17 AM
Amboi ayat ko dik

kalo tak salah or takde apa-apa, keluar je la ngadap diorang

Kalau dh segeng laki kumpul kat luar tu, nak hadap mcmtu je ke. Maklum lah pompuan semua, Xpasal2 kena rogol ke apa. Laki sekarang bukan betul pon, org semayang kat sejid pon pergi balun katanya perompak.
Quote Artemesiaa 16-4-2019 10:28 AM
Ramai je jiran jenis macam ni zaman sekarang puncanya sebab mereka sendiri tak kenal siapa2 dia jiran mereka tu bila tak kenal mulalah mudah nak berburuk sangka.  
Quote HujanBatuTiga 16-4-2019 10:28 AM
Berani membabikan org dlm medsoc jelaa. Masa ada depan muka awat x maki puas2?patutnya terus call polis masa dh beramai2 depan rumah.
Quote amone 16-4-2019 10:29 AM
tak reti cakap elok2 ker bebudak ni... bahasa bukan main kurang ajar...
Quote TabletSusu 16-4-2019 10:36 AM
marah sgt smp babi sana babi sini ayat dia. ms keluar jumpa lelaki2 tu.. ada x membabikan dorg depan2?
Quote sheqim 16-4-2019 10:37 AM
Bahasa bebudak skang pompuan pulak tu.. seram mak nak dpt menantu camni.. hahaha

Iols saspek laki potong rumput tu syok kat dia agaknya
Quote kuchenta_81 16-4-2019 10:41 AM
dodolgemok replied at 16-4-2019 10:26 AM
Kalau dh segeng laki kumpul kat luar tu, nak hadap mcmtu je ke. Maklum lah pompuan semua, Xpasal2  ...

Memang betul zaman skang berbahaya cuma henpon kan berjahit kat tangan masing-masing, call je polis
tu dia dah call member lelaki jugak kan?

dia pun dengan housemates so keluar je la dari babi sana babi sini
Quote ocho 16-4-2019 10:43 AM
language ...
Quote makton 16-4-2019 10:44 AM
bahasa budak ni...
Quote tumpanglalu74 16-4-2019 10:47 AM
amone replied at 16-4-2019 10:29 AM
tak reti cakap elok2 ker bebudak ni... bahasa bukan main kurang ajar...
Kalo betol jiran tu bangang mesti la ayat2 dia bila bercerite berbunyi macam nak gelak sebab kelakar.  Aku seswatu gak pasal budak ni.  Ye ke ade lagi bapaknye?  Boleh jadi jugak bapak memang dah lama tak wujud samade mati atopon bercerai pastu dia dah standby alasan "Tu bapak saya" lama dah.

Bak mai sini tunjok muke bapak lu tu dulu..  Ini bunyi macam betine fugi baru lepas pedih kene dayung jah..  Next!
Quote prettyuglybabe 16-4-2019 10:52 AM
mesti ada yang pernah bawa laki masuk tu..
tu pasal kena aim..
kalau baru sekali tu i rasa takdenya orang nak peduli..
mesti banyak kali jiran nampak sampai ada yang bawa mulut..
and kalau dia kata bapakkk dia pun, pada i kalau dah rumah anak dara, bapak ke adik beradik jantan ke, tak yah la bagi masuk kalau tak ada keperluan..
lagi-lagi rumah yang duduk ramai-ramai..
anyway, maki kat twitter je ke berani..
masa ramai dorang berkumpul tu apahal tak maki je depan-depan..
Quote farlis 16-4-2019 10:53 AM
Laki aku sebilik dgn staff laki pun kena serbu weiii... Nun kt alor setar. bilik otel tadak.. Mcm sial ja depa ketuk pintu bilik..
Quote nazzse 16-4-2019 10:54 AM
Amboi bahasa kau dik..kira untung lah tu jiran2 ambil berat wlpun serkap jarang..dah ko masuk tempat dieorg, buat la perangai elok2..ni tak sombong 24jam, pelajar u lah kononnya..
Quote bluecathaze 16-4-2019 10:56 AM
Sesetengah melayu yg x faham agama mmg mcm ni. Ni bukan nya nak mencegah maksiat tapi nak memalukan org.
Quote shania88 16-4-2019 10:57 AM
prettyuglybabe replied at 16-4-2019 10:52 AM
mesti ada yang pernah bawa laki masuk tu..
tu pasal kena aim..
kalau baru sekali tu i rasa takdeny ...

aku fikir benda yg sama

cuma kali ni terlepas

tgok bahasa pon mcm permpuan sundal
kalau kau bca ayat dia last skali dia call kawan lelaki..
so ko nmpk kan budak ni berpoireng..poireng thu dah umah dia kat mana
call boireng apahal??nape tak call polis..???dasar sundal
Quote pumpkingirl 16-4-2019 11:02 AM
Rajin pemotong rumput tu skodeng rumah budak2 pompuan tu haha..
Apapun bagus juga jiran ada sikap ambil tahu hal org..
Jgn sampai mcm kes haritu bf duduk sekali dgn gf dia ibu tunggal dgn anak2 perempuan gf..lepas tu siap cabul ke rogol anak2 gf dia..jiran2 pulak tak ambik tahu..kesian..
Quote EvieWanKenobi 16-4-2019 11:02 AM
kalau dah bahasa pun macam ni..
tak tau lah perangai macamana..

Lihat semua komen(160)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066782s Gzip On
To Top