Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tak Puas Pelancong China Buat Tahi, Kali Ini Selamba Melepas Di Pantai Port Dickson!

Oleh: LilRose|15-4-2019 01:30 PM Komen: 28
Sejak kebelakangan ini, kita sering disajikan dengan isu tidak enak mengenai pelancong dari tanah besar China.



Terbaru, seorang pengguna Twitter berkongsi kejadian menjijikkan di Pantai Batu 5, Port Dickson, di mana beberapa pelancong dari negara itu dilihat 'membuat tahi' di pantai berkenaan.




Bukannya budak kecil lagi nak separuh bogel dan membuang air besar di depan khalayak. Siap ada yang berjaga lagi di sebelahnya!

Memang kaum kerabat mereka dari yang kecil sampai ke tua jenis melepas merata-rata tidak seperti orang bertamadunkah?




Memang menjijikkan! Mungkin orang kita akan berfikir berkali-kali sebelum bermandi-manda di pantai selepas ini.

Bagaimanapun, tidak dinafikan pengunjung dari tanah besar merupakan penyumbang terbesar dalam ekonomi pelancongan negara. 

Kredit foto: Twitter

Mungkin kerajaan boleh mengenakan tindakan seperti denda sewajarnya agar pelancong menjaga adab dan tingkah laku mereka di sini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote None68 18-4-2019 04:02 PM
Apa patut kita buat kat bangsa taik ni?

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 15-4-2019 01:37 PM
jijiknya.. report aje ke Kedutaan depa..
Quote ayorsuam 15-4-2019 01:42 PM
Kat r&r kalau depa yg p toilet dulu, lupakn lah niat. Tahan kencing, berentila kat r&r yg berikutnya. Perangai depa ni pelik, kita pun tak paham..
Quote shernazz 15-4-2019 01:47 PM
Ada.skali iols pegi rnr mana tah..tapah kot
Iols cr toilet kosong
Ada nyonya ni xkunci pintu n berak hadap tangki jamban siap bercakap cakap
Iols xtau dia menurun ke..taik yang turun ke..
Iols terus blah..sambil tgelak..
Xjadi nak kencing
Iols syak org prc sebab dia ckp.mandarin n.kt luar ada bas persiaran
Quote mrsLucky 15-4-2019 01:48 PM
Kasihanilah yang terpijak. Yang sentuh bila benda tu floting kat air....ramai yang sedang mandi manda tu...

Kalau x tahan tak tau mana tandas...pi belakang pokok dan tutup dengan pasir...
Quote potpetpotpet 15-4-2019 01:58 PM
aku juga mempunyai persoalan yang sama.
kaya jugak diorg ni melancong sana sini.
tapi kaya2 pon sivik sgt rendah.
Quote kucingitam 15-4-2019 02:21 PM
report kat kedutaan, cc kat dsai...
Quote Artemesiaa 15-4-2019 02:35 PM
Sian yang tengah mandi time tu.  Apa pun sebelum ni air sana pun bukannya bersih sangat ada je salur parit disalurkan ke air laut tu juga.
Quote dua_chzy 15-4-2019 03:00 PM
Akak tak pernah pi Xian.

So akak nak taw,

Kat Xian, babi berak merata juga ka penduduknya? Akak tingin pegi sana but if horror baik akak takyah pi.
Quote saviour_09 15-4-2019 03:33 PM
PENGOTOR OI!

naya la sape mandi time tu
Quote AbukRokok 15-4-2019 04:16 PM
boikot PD
Quote Abg_Zek 15-4-2019 05:08 PM
Weiii...apa da nak boikot PD
Quote palmolive 15-4-2019 05:12 PM
hantar jek YB dia..tau la dia setel..nyumm nyumm
Quote kookie92 15-4-2019 05:27 PM
yuksssssssssss
baru je nak ajak hubby pergi minggu lepas. seb baik xpegi


itu yang berak tu orang dewasa kan... adoi
Quote giyomi 15-4-2019 07:54 PM
shernazz replied at 15-4-2019 01:47 PM
Ada.skali iols pegi rnr mana tah..tapah kot
Iols cr toilet kosong
Ada nyonya ni xkunci pintu n ber ...

hahahahaha....mungkin dia tgh pujuk taik dia keluar kot
Quote giyomi 15-4-2019 07:58 PM
tergelak besar akak dgn komen netizen yg gi blue lagoon tu...sib baik dia tak pegang n bawak balik tuk wat jus gamat
Quote nono86 15-4-2019 09:50 PM
Kencing aje kot. Tp nk kencing aje masuk lam air la, xyah bukak seluar. Kalu berak, tak bau ke member sblh tu.
Quote DeeHanania 16-4-2019 08:50 AM
Edited by DeeHanania at 16-4-2019 09:00 AM
ayorsuam replied at 15-4-2019 01:42 PM
Kat r&r kalau depa yg p toilet dulu, lupakn lah niat. Tahan kencing, berentila kat r&r yg berikutnya ...


yup yg nie kita setuju, @ayorsuam
minggu lepas balik dri JB,
berenti kat RnR Sg.Besi nak solat jamak
anak yg bongsu nak g toilet,
hampir nak masuk dlm toilet bersih&wangi tau msa tu,
ttiba diserbu oleh pelancong Cina
dlm toilet tu
anak kita ckp x jadik,
sbb crowded dia x selesa,diaorg lak jenis berebut toilet&bising2 dlm toilet..
siap pesan,lepas Ibu solat kita g toilet,
usai solat g laa toilet balik,
Ya Rabbi,
hancing yg amat, tisu merata2 kat lantai, kat dlm sinki, siap ada kahak lagi,
dlm toilet jgn ckp laa semua KOTOR!!!
las2 c bongsu ckp xpe laa rela sampai umah nak membuang air sbb dah nak sampai umah,toilet kotor yg amat..
Hanat perangai!!!
Quote notyghosty 16-4-2019 09:44 AM
perghhh!!  slumber membuang kat situ... selekeh!! huhuhuhu
Quote fishcracker 16-4-2019 09:48 AM
Binatang pun reti cari tempat nak membuang n kambus dengan tanah

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050316s Gzip On
To Top