Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Niat Nak Dapat Untung Dengan Pecahkan Bagasi Untuk Tuntut Insurans Perjalanan

Oleh: Myeonir|15-4-2019 10:27 AM Komen: 18
Sesiapa yang selalu ke luar negara atas tujuan melancong mahupun urusan kerja sentiasa dinasihatkan untuk mengambil insurans perjalanan bagi memastikan tiada sebarang masalah sepanjang perjalanan.

Pun begitu, ada juga yang busuk hati dan mengambil kesempatan atas kemudahan yang disediakan ini bagi membuat duit dengan mudah dan licik.

Seperti gadis ini yang berkongsi cara dia mendapatkan bagasi percuma sebagai gurauan. Gadis ini bagaimanapun telah menukar namanya di Twitter kerana tidak tahan dikecam.




Kredit foto: Twitter

Ada juga seorang pengguna Twitter lain turut berkongsi cara mendapatkan keuntungan dengan sengaja memecahkan bagasinya bagi menuntut pampasan.



Kredit foto: Twitter

Perkongsian ini mendapat kecaman netizen kerana tidak faham mengapa mereka sanggup menyusahkan syarikat penerbangan bagi mendapatkan keuntungan.


Kredit foto: Twitter

Kalau lepas ini ada yang nak tuntut insurans perjalanan sudah, mungkin inilah puncanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

"Awal Awal Je Servis Bagus" - Barang Pelanggan Pecah, Adakah Servis J&T Express Menurun?
Tahniah, Khai Dan Rosma Timang Cahaya Mata Ketiga!
'Letak Kunyit, Garam Dan Goreng Tangan Tu' - Gadis Kelar Tangan Kerana Cinta Dimaki Netizen
Westlife Bakal Tiba Di Malaysia, Berbaloi Ke Harga Tiket RM693?
Artis Ini Bercita-cita Untuk Buka 'Pub Halal', On Ke Tak On?
Ada Bau Bibit Cinta Antara Kamal Adli Dan Uqasha Senrose?
"Takkan Itupun Nak Laki Ajar?" - Lelaki Tak Puas Hati Dengan Cadangan Sediakan Tuala Wanita Percuma
'Hidup Fake Acah Kaya Tumpang Glamour Mak Tiri Kau' - Zarina Anjoulie Serang Anak Tiri TokTi
'Apa Hak Cikgu Baling Buku Ke Muka Murid?' - Eyra Hazali Berang Anak Buah Cedera
Kekalahan Di Rantau Peringatan Kepada PH - Anwar Ibrahim
"Sesak Hampir 2 Jam, Apa Faedah Bayar Tol?" - Ahmad Maslan
Panas! Bengang Dituduh Upah Orang Serang Perasmian Butik, Cik Epal Dedah Video Carl Samsudin
Tukar Fikiran, Fizz Fairuz Tolak Permohonan Maaf Dan Bakal Saman Penyebar Fitnah
'Horny Challenge' Semakin Tular, Remaja Gian Sahut Cabaran Demi Untuk Popular
Israel Tukar Masjid Jadi Kelab Malam
Penagih Dadah Syok Layan Video Lucah, Ditemani Patung Seks
Remaja Maut Ibu Bapa Sumbat Mulut Dengan Plastik Kerana Pakai Baju Tanpa Lengan
"Tunggu Penjelasan Tuan Badan.." Pencarian Berakhir, Acap Sebenarnya Tidak Hilang?
Rupa-Rupanya Insulin Tu RM2,000 Tapi Pesakit Di Malaysia Ni Main Buang-Buang Ja
"Amboi Comelnya" C Netizen Puji Lelaki Ini Edar Pulut Kuning Sempena Majlis 'Sunat' Kucing
"Ingatkan Shila Amzah Tadi,"-Pelajar Malaysia Berjaya Pukau Ramai Dengan Persembahan Busking Di Korea
"Aww Romantik Sangat" - Video Pelajar Malaysia Ditolong Lelaki Inggeris Tular Global
Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

Komen Terbaru

Quote Meiizu 16-4-2019 12:19 PM
vangangggg!!! esok lusa orang lain susah nak claim...org yg jujur memang beli beg sebab nakk guna, sebab tahan lasak, sebab berkenan - bukan saja pi beli murah then pasrah terima beg claim

Lain-lain Komen

Quote ninnamina 15-4-2019 10:32 AM
Mcm2 jenis org kat dunia ni
Quote MakareyumSuciey 15-4-2019 10:36 AM
Kalau dah mentality penipu tu...menipu la jugak kan...sedih perangai.
Quote prettyuglybabe 15-4-2019 10:44 AM
bila ada rm1 boleh sampai jepun..
acah kaya tapi perangai sama macam prc..
bila insurance mahal susah nak claim, dia la menyalak paling kuat..
padahal tak sedar, dia la penyumbang ke masalah tu..
Quote lee_sakura 15-4-2019 10:44 AM
Org mcm ni la yg akan menyusahkan org lain pd masa depan...lps ni airline mesti akan ketatkn peraturan atau pon xkan ada dh ganti beg baru
Quote aderaderker 15-4-2019 11:09 AM
Orang tipu dia,  marah.
Dia tipu orang,  takpe.

Quote Kurex 15-4-2019 11:12 AM
Mesti cikki cikki acah Urban buat gini
Quote farlis 15-4-2019 11:56 AM
Dia lupa apa dia buat, ada balasan dia. Tunggu je lahhh... Ujung2 jgn merempan meroyan pulakk..
Quote tucenmeow 15-4-2019 11:57 AM
adanya makhluk mcm ni menyusahkan org lain yg betul2 mengalaminya pulak... aduhai..
Quote Artemesiaa 15-4-2019 12:04 PM
Orang macam ni lah akan menusahkan orang yang benar2 mengalami benda macam ni di masa depan.  Pasti akan lebih susah nak mintak tuntutan ganti rugi nanti dan tak akan jadi semudah ni lagi.
Quote sfrnna 15-4-2019 12:05 PM
tak guna betul makhluk macam ni. Ada sebab la good quality luggage tu mahal.  Warranty pun ada yang lifetime. boleh pergi melancong tp tak boleh beli luggage.  teruk gila beg pecah macam tu
Quote EvieWanKenobi 15-4-2019 12:56 PM
boleh claim rupanya.. hari tu luggage wheels rosak juga
masa naik Air Asia..
Quote palmolive 15-4-2019 01:04 PM
dia ingat staff syarikat penerbangan takleh baca ker story dia?
Quote airisa 15-4-2019 01:12 PM
i rasa procedure utk ganti bag tu very loose ..

i pernah claim roda bag patah from cathay pacific  kat hong kong .. masa tu ada typhoon so, byk la beg sangkut bertindan2 dan delay utk keluar. i kena isi borang claim yang perlukan i nyatakan jenama bag & umur bag tu dah berapa tahun. since just 1 night kat hong kong, i mintak urusan beg ni di buat di KL instead of di HK itself.

lepas balik kl, agent cathay pacific called me up dan buat arrangement utk pickup beg rosak tu utk baiki. tapi lepas 2 mingu, diorg maklumkan beg tu beyond repair & diorg ganti with THE SAME brand & range of the bag. so, i dpt la beg dari brand yg sama & range sama cumanya tak dpt la color yg earlier tu sebab new production dah takde color tu.

kiranya takde la beg cikai akan dapat bag baru yg mahal.. i did asked the agent masa dia antar beg baru tu kat i, what if beg i tu yg jenis takde brand tu, dia ckp, cathay pacific akan pay token sikit saja la. then agent tu advice i pakai branded bag, kalau rosak, u will get the same brand .. nothing less selalunya.

dlm kes di atas tu, i rasa etiqa & air asia patut buat mcm cathay pacific tu .. strict kan lagi procedure claim. bukan let these people take advantage
Quote paz 15-4-2019 02:19 PM
Ler boleh yer macam ni.
Quote kyleril 15-4-2019 11:37 PM
airisa replied at 15-4-2019 01:12 PM
i rasa procedure utk ganti bag tu very loose ..

i pernah claim roda bag patah from cathay pacific ...

setuju. bila bag cikai nak claim bag mahal, baru ada akal kena dgn procedure mcm tu.
Quote ikanmasin 15-4-2019 11:57 PM
org mcm ni lah akan menyusahkan org lain nnt..dah viral pl
kang naya kat org yg btl2 ada masalah..
Quote 47even 16-4-2019 01:04 AM
Sebab manusia budus macam ni la, orang lain yang terkena kendian nanti mendapat susah.

Kenapa kena hidup sambil nak menyusahkan orang lain kelak?
Quote Meiizu 16-4-2019 12:19 PM
vangangggg!!! esok lusa orang lain susah nak claim...org yg jujur memang beli beg sebab nakk guna, sebab tahan lasak, sebab berkenan - bukan saja pi beli murah then pasrah terima beg claim

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058860s Gzip On
To Top