Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Apo! Ulat Tiket Jual Sampai RM1,000, Tayangan Awal Avengers: Endgame

12-4-2019 11:07 AM Komen: 40
Kecoh apabila adanya kewujudan ulat tiket yang menjual tiket filem Avengers: Endgame setinggi RM1,000. 

Hal tersebut dapat dilihat menerusi aktiviti penjualan di Carousell bila seorang pengguna jenneration323 menawarkan empat tiket filem tersebut dengan harga rundingan RM4,000.

Kononnya dia menjanjikan 'tempat terbaik' bagi filem itu yang ditayangkan di Mid Valley Megamall. 

Dalam pada itu, memetik Projek MM, terdapat tiga lagi pengguna menjual sepasang tiket pada harga RM2,000.

Foto: Carian internet
Manakala, bagi tawaran terendah tiket tersebut dijual pada harga RM30 sepasang. Bukan itu sahaja, ada pula yang sanggup menawarkan pakej Imax dan juga makanan bagi menarik perhatian pembeli. 

Dinasihatkan agar pengguna membeli menerusi kaunter sah tidak kiralah secara online atau pun fizikal. Buat apa nak tertipu dan jadi bodoh kalau boleh elak, kan! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote plja2117 14-4-2019 05:55 PM
Aku nak beli tiket online, cinema penuh! Kejadah orang semua amik cuti ke utk tgk avengers. Weekdays hari rabu, dan siang kot. Kalau show malam tu aku boleh terima la kalau penuh. Bukan satu cinema aje, tapi aku check midvalley, 1utama, ioi mall, alamanda. Penuh belaka. Aku saspek ramai orang plan ngular, ataupun amik mc hari tu sbb nak gi tgk avengers.

Lain-lain Komen

Quote noor2 12-4-2019 11:09 AM
Ni filem yang dinanti2 kan anak akak. ..dah ajak abah depa awal2 hari mula movie ni ditayangkan. ...adehhh. ...X penuh ke. ....
Quote arasham 12-4-2019 11:14 AM
noor2 replied at 12-4-2019 11:09 AM
Ni filem yang dinanti2 kan anak akak. ..dah ajak abah depa awal2 hari mula movie ni ditayangkan. ... ...

itulah noor budak2 ni. yg kat spore tu tgk di jb katanya yg 4D semlm dah booked tiket rm40 je. giler nak beli beribu haha.. dia tgk
d jb sbb gang movie dia tak leh tgk tak de subtitle malay

Quote arasham 12-4-2019 11:16 AM
noor2 replied at 12-4-2019 11:09 AM
Ni filem yang dinanti2 kan anak akak. ..dah ajak abah depa awal2 hari mula movie ni ditayangkan. ... ...

noor akak ot sat haha.. noor mod board mana... ya Allah punyalah ignorant kat forum nowadays.. masuk CI, tinjau gosip je haha

Quote dodolgemok 12-4-2019 11:18 AM
Overnya, kau tggu jah beberapa hari kemudian ada jah seat kosong lgi. Xpon dtg jah borneo ni, byk lgi seat kosong tpi ikut timing lah.
Quote Levespa 12-4-2019 11:19 AM
dah beli 5 hb ritu lagi.. 15 hengget je pun
Quote prizadane 12-4-2019 11:20 AM
Senang betul buat duit. Tapi ada ke yang nak membeli? Kalau markup ke rm100 tu logik la jugak.
Quote JunkMail 12-4-2019 11:20 AM
Sapa yang beli tiket 4000 tu memang super the bodoh kau bunuh diri je lah dekkk dari hidup dalam kebodohan begini

Tunggu je lah seminggu dua takyah nak rengsa nak tengok hari pertama tu
Quote Artemesiaa 12-4-2019 11:33 AM
Macam over je nak bayar banyak tu hanya untuk tontonan hari pertama.  Ni kalau tak betul2 die hard fan mesti kaki membawang gigih nak buat spoiler kat social media buat mereka yang belum tonton lagi.  Selalu kalau pilem ramai fan cam ni banyak je waktu tayangannnya setiap hari.  Pihak cineplax pun dan tahu pasal tu.  GSC siap ada tayangan kul 7 pagi pakej dengan minuman, hot dog dan key chain baru RM35.
Quote buapakperut 12-4-2019 11:36 AM
kalau reti sabar sikit, takla rugi. banyak tu sampai beribu. ulat tiket ni hagak2 la, ni mesti ulat sama yg jual tiket blackpink 11k
Quote beatgirlX 12-4-2019 11:40 AM
Perghhh....gler markup..
Quote noor2 12-4-2019 11:55 AM
arasham replied at 12-4-2019 11:14 AM
itulah noor budak2 ni. yg kat spore tu tgk di jb katanya yg 4D semlm dah booked tiket rm40 je. gil ...

Hehe.....bukan budak2 ja. ..orang dewasa pun suka. ...
Quote noor2 12-4-2019 11:57 AM
arasham replied at 12-4-2019 11:16 AM
noor akak ot sat haha.. noor mod board mana... ya Allah punyalah ignorant kat forum nowadays.. mas ...

Bod astronomi dan geografi. ..Bod pancing dan Bod usahawan. ....hehe ....
Quote harisbee 12-4-2019 12:33 PM
Bila start tayang?
Quote aleesyasofia 12-4-2019 01:06 PM
koser lah nk tgk awl2.. dh lah rmai...seat penuh mmanjang.. kne tggu lah ckit..
Quote idakamaruddin 12-4-2019 01:46 PM
dodolgemok replied at 12-4-2019 11:18 AM
Overnya, kau tggu jah beberapa hari kemudian ada jah seat kosong lgi. Xpon dtg jah borneo ni, byk lg ...

cite pasal ni, iols hr tu nk bw anak tgk upin ipin masa tu br lg..br seminggu tayang.. tgv ngn gsc sume penuh la kalau weekend tu... kalau ada pn seat depan2..sekali i usha kt mbo..amik kau kt mbo kt klang sendu tu mmg kosong je hahahah dpt la duk belakang sekali..enjoy je.... btw cite ni opis iols ada bg tix free utk movie day nnt 26april..masalahnye kul 7ptg tayang.. mmg x la nk pegi.... gila nk maghrib masa bilaaaa
Quote ikanmasin 12-4-2019 04:22 PM
buat duit sungguhlah gara2 movie ni jer.tiket tu sapa sanggup beli.
memang hmmm sajalah
Quote stormcloud 12-4-2019 04:27 PM
Haha... Aku dah beli tiket. RM 10 jer. Hari sabtu 9:30 pagi.
Quote MelayuBarua 12-4-2019 04:42 PM
Bosan dah tgk filem2 superhero. Jalan cerita copy paste. Tapi Alita Battle Angel mcm ada kelainan sikit.
Quote missbigrockstar 12-4-2019 04:42 PM
Aku check tgk kat MBO banyak je lagi tiket. Show tayangan pun banyak boleh pilih. Ngong lah sapa yg beli harga seribu

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.265515s Gzip On
To Top