Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Suami Shila Amzah Boleh Cakap Bahasa Melayu Okay. Terhibur Ke Tidak?

10-4-2019 04:22 PM|Oleh: Saiful| Komen: 150

Foto: IG
Tak habis-habis nak kutuk Shila Amzah. 

Dari dulu sampai sekarang dah lunyai rasanya penyanyi ni kena kecam.


Dari segi suara, perangai, majlis perkahwinan sampailah ke suami pun dijadikan sasaran dan bahan umpatan.

Kalau dulu suami Shila dikutuk sebab akad nikah menggunakan Bahasa Inggeris, kali ini dia buktikan boleh berbahasa Melayu.


Melalu Vlog yang dimuat naik di Youtube, suaminya Haris mencuba sebaik mungkin untuk bercakap menggunakan bahasa Melayu.

Ramai yang terhibur katanya, tengok sahajalan komen-komen:



Video berdurasi 10 minit itu jelas membuktikan kesungguhan Haris nak memperbaiki diri!



Iyalah tak hairan selama ini duduk di London kan, of course ada 'slang'.

Ada yang terhibur juga? Ke ada yang menyampah? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 150
Komen

Previous : Remy Ishak Lancar Buku Tentang Dirinya, Ikut Jejak Fattah Amin Ke?

Next       : "Kenapa Asyik Saya Dikaitkan Dengan Cerita Buruk?" - Fizz Fairuz Bagi Masa Seminggu Minta Maaf

Komen Terbaru

Quote yuliss 20-4-2019 04:20 AM
MissVixen replied at 15-4-2019 01:37 PM
Laki ni shiela ni ok la lagi. Yang laki si vivy tu pekeheinya. Dia bukan duduk luar pon. Kerja pon s ...

Ni lagi sekor.klo xreti xsuka ckp bhsa melayu tu lntk pi lah xdak sapa marah yg org meluat tuk dok sebut berkali2.selalu sgt ayat si vivy tuhh...ohh fadza anuar speaks malayy...so? Xpaham aku apa pointnya? Acah2 nk gelakkn laki ke nk brag ka apa?ka bila lakinya ckp melayu tu umpama special ocassion gitu???

Lain-lain Komen

Quote Leeanne88 10-4-2019 04:26 PM
Laki dia ni beranak & membesar dekat london ke sampai tak reti cakap melayu?
Quote kiah_mai_pulak 10-4-2019 04:29 PM
Uewwww. Muka mcm lembam, rupa kepam seribu, badan mcm bau tengit bawang hangit ada hati acah2 x reti cakap bahasa melayu. Kosserrrrr #donebodyshaming #donemulutpuaka #kiahmulutjahat
Quote beatgirlX 10-4-2019 04:30 PM
Hahaha...gaya tu cute walaupun x cute..
Moga berbahagia ye couple ni
Quote rayray28 10-4-2019 04:32 PM
Vlog tu apesal nampak mcm dh planned gitew
Quote aleesyasofia 10-4-2019 04:32 PM
xpelik pon.. ramai jer rakyat malaysia tak pandai cakap melayu.. sepatutnya kalau dah namanya melayu dan rakyat malaysia kenalah tahu cakap melayu..
Quote talapia 10-4-2019 04:45 PM
ok aku ketinggalan... Icha ni sape? Nape panggil mommy and daddy?
Quote zafira 10-4-2019 04:47 PM
kesian wei.... sengau pulak bila dia cakap melayu... tapi xpe.. at least dia boleh cakap melayu walaupun kedengaran sengau... akak bagi 4 bintang
Quote sayang_mulut 10-4-2019 04:48 PM
ala sis..percaya je kalau die x pandai cakap melayu... bini nye yang baru bertahun jagung kt landen pun dah lupe slanga melayu..ini kan pulak yang berdekat2 duduk sana...
Quote sayang_mulut 10-4-2019 04:51 PM
sorry nak tambah sket.. cara cakap macam pondan
Quote ayyyyangg 10-4-2019 04:52 PM
Ok..topik hari ni 'blender'. Kita memang cakap bahasa ibunde..he3
Quote lee_sakura 10-4-2019 04:53 PM
laki dia ni mmg duduk kt landen lama kan, family dia pon kat sana rasanya, mmg tak kisah la kalo dia pelat ckp melayu...
Quote princessjay 10-4-2019 04:56 PM
Kenape die ckp mcm tu..pelat sgt tu.. buat2 or mmg die ckp melayu mcm tu..
Quote RatuDunia94 10-4-2019 05:01 PM
Kepamnya laki sheols... lahir & membesar kat london? Akak kira lahir & membesar di Pulau Jawa..
Quote buapakperut 10-4-2019 05:15 PM
muka pun ketereh, jangan bimbo sangatlah dek, ape yang takboleh cakap bahasa lak
Quote AwanCikDania 10-4-2019 05:17 PM
Apa yang susah sangat cakap melayu. Cakap melayu ni paling senang iollss rasa .
Quote blekkep 10-4-2019 05:21 PM
Leeanne88 replied at 10-4-2019 04:26 PM
Laki dia ni beranak & membesar dekat london ke sampai tak reti cakap melayu?

yup...mmg femili depa dh migrate sane brpuluh thn dh...
Quote kaklong32 10-4-2019 05:23 PM
nexttttttttttttt
Quote blekkep 10-4-2019 05:24 PM
laki die nie baek gile..sweet sgt...aiols kenal femili nie, mmg x reti ckp melayu sgt semue but they are nice
Quote Jajabeans 10-4-2019 05:38 PM
Ok je yg penting usaha tu ada dh katanya mmg membesar di sana. Sepupu aku lahir kat canada, tpi membesar di malaysia ckp melayu bese je. Vice versa dgn haris ni. Si haris ni kalau kurus ensem, dh cenggini hurmm

Lihat semua komen(150)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068035s Gzip On
To Top