Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tunggu Penjelasan Tuan Badan.." Pencarian Berakhir, Acap Sebenarnya Tidak Hilang?

Oleh: intan|9-4-2019 05:02 PM Komen: 2065
Setelah hampir tiga minggu operasi mencari Mohammmad Ashraf Hassan 29, yang hilang di Bukit Batu Putih, masih belum ditemui jasadnya. Ashraf yang lebih dikenali sebagai Acap yang hilang sejurus daripada menyertai larian Ultra Gopeng itu betul - betul menggemparkan penduduk Malaysia.


Pelbagai cara dan usaha diambil dalam menjejak kesan Acap di bukit tersebut namun ternyata masih gagal sehingga kini. Hingga timbul pula spekulasi bahawa Acap disorok oleh bunian, 'tidak mahu pulang' kerana telah 'berkahwin' dengan puteri bunian di alam yang satu lagi. Macam macam!

Telah dijumpai?

Namun semalam kecoh di media sosial Facebook apabila salah seorang daripada sukarelawan yang terlibat dalam misi menjejak kehilangan Acap telah memuat naik satu kenyataan yang dianggap sebagai petunjuk dalam misi pencarian tersebut.



Menurut kenyataan-nya itu, beliau mengatakan bahawa misi pencarian kumpulan sukarelawan yang diwakili oleh mereka telah pun ditamatkan dan merumuskan bahawa kehilangan Acap bakal dibongkarkan oleh pihak polis tidak lama lagi. 

Kesian Bunian kena fitnah...

Menurutnya lagi, apa saja jawapan yang akan diberitahu oleh pihak berkuasa kelak pasti akan mematikan segala spekulasi mengenai alam ghaib yang merapu dan tidak masuk akal. Kenyataan tersebut ternyata menimbulkan satu lagi tanda tanya sama ada Acap telah ditemui atau tidak. 

Malah ada netizen mengatakan Acap sebenarnya tidaklah hilang tetapi sebenarnya berada di rumah kawannya di Johor.  Ini termasuklah beberapa sukarelawan yang beranggapan ada cerita di sebalik kehilangan Acap. 

Macam kes budak hilang di Villa Nabila..

Sesungguhnya alam ghaib itu wujud dan janganlah taksub..


Apa- apa pun marilah kita tunggu kenyataan daripada pihak berkuasa dan keluarga mangsa. Al - fatihah. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 2064
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 22-4-2019 10:10 AM


Ni akak tercame across semalam.

Kehilangan pelari denai Gopeng Ultra yang hilang masih diselubungi misteri. Pelbagai usaha oleh pasukan Bomba dan Penyelamat termasuk beberapa orang penduduk kampung, ahli keluarga dan juga ahli perubatan Islam telah mencurahkan segala tenaga bagi membantu misi pencarian Mohammad Ashraf Hassan atau lebih dikenali dengan panggilan Acap.

Terbaru, menerusi Harian Metro, penemuan serpihan tulang dipercayai tulang lama di dalam Gua Kandu, Gopeng telah dijumpai oleh penduduk kampung yang melakukan pencarian Acap kira-kira jam 1 tengah hari semalam.

Memang betul penduduk ada menemui satu tulang panjang seakan tulang betis dan lapan serpihan berukuran lebih kurang enam ke lapan inci (15 sentimeter ke 20 sentimeter) di dalam Gua Kandu, kesemua tulang itu sudah diambil untuk dianalisis.

Hanya tulang itu sahaja ditemui dan kita tidak menemui tengkorak atau rangka lain di lokasi itu, setakat ini kita belum boleh mengesahkan apa-apa.
Datuk Razarudin Husain selaku Ketua Polis Perak berkata serpihan tulang itu telah dibawa untuk ujian patologi kimia oleh pihak forensik untuk mendapatkan pengesahan selanjutnya.enMemang betul penduduk ada menemui satu tulang panjang seakan tulang betis dan lapan serpihan berukuran lebih kurang enam ke lapan inci (15 sentimeter ke 20 sentimeter) di dalam Gua Kandu, kesemua tulang itu sudah diambil untuk dianalisis.

Dia turut berkata ujian asid deoksiribonukleik (DNA) akan dilakukan selepas ianya disahkan tulang manusia bagi memadankannya dengan Mohammad Ashraf dan ahli keluarga nya.

Selain itu, dia turut berkata bahawa penemuan tulang itu adalah tulang lama dan pihak forensik tidak menemui sebarang tulang lain di lokasi berkenaan.

#HarianMetro

Lain-lain Komen

Quote noor2 9-4-2019 05:07 PM
Perlu ke banyak thread acap. .dah nibito tu buka....
Quote sarahmirza 9-4-2019 05:07 PM
Kalau betul la dia sebenarnya di Johor saat orang bertungkus lumus siang malam mencari dia...
Wajar di dakwa dan bayar kerugian masa & tenaga mereka yang terlibat..

I dengar depa2 kat office ni cerita acap ni dah kahwin dengan jin,  not bunian..
Dengar aje... Siap ada video dalam gua lagi..
Eh malas la nak ambil tau...
Quote divakah 9-4-2019 05:08 PM
Wow..inikah kesudahannya?
Quote grouper 9-4-2019 05:10 PM
Thread dia kena culik alien bila pulak nak buka
Quote True-X 9-4-2019 05:31 PM
OMG..... apela
Quote Acikgomen 9-4-2019 05:32 PM
Kesian mak ayah acap
Quote titaniumspine 9-4-2019 05:38 PM
belum jumpa lagi ke?
Quote MatDeghem 9-4-2019 05:41 PM







Quote batmana 9-4-2019 05:43 PM
petik nama ustaz kazim plak

kire ustaz kazim subahat la sebab rahsiakn maklumat tu


penatla sukarelawan siang malam mencari, korg senang2 senyapp

mohon ustaz kazim saman budak ni rm10 juta ke apa pasal fitnah nama dia..
Quote Tudunghitam 9-4-2019 05:44 PM
Confuse dah nak follow thread Mana haha byk sgt thread Acap {:childlike
Quote milo_888 9-4-2019 05:48 PM
MatDeghem replied at 9-4-2019 05:41 PM

hahahaha... gambo ni mmg legend la..

Quote milo_888 9-4-2019 05:49 PM
Tudunghitam replied at 9-4-2019 05:44 PM
Confuse dah nak follow thread Mana haha byk sgt thread Acap {:childlike

Follow je thread mana2 yang selesa... sama ada selesa dgn content atau selesa dgn si pembuka thread semuanya di atas budi bicara masing2...
Quote Miss.Rara 9-4-2019 06:01 PM
hang tunggu laaa acap...

bangsa bunian akan buat press konsperen dan akan menyaman atas tuduhan dan fitnah yang telah dilemparkan terhadap mereka...
Quote FanTasyCreaTioN 9-4-2019 06:05 PM
noor2 replied at 9-4-2019 05:07 PM
Perlu ke banyak thread acap. .dah nibito tu buka....
Thread Penulis Freelance Cari . Akak tentu nya tahu keistimewaan Penulis Berdaftar dengan Cari ni.


Sblom Nobito pun dah ada Thread Acap tu.


Quote iloveselangor 9-4-2019 06:06 PM
Thread tabur fitnah ni
Quote FanTasyCreaTioN 9-4-2019 06:07 PM
milo_888 replied at 9-4-2019 05:49 PM
Follow je thread mana2 yang selesa... sama ada selesa dgn content atau selesa dgn si pembuka threa ...
Setuju dengan pendekatan ni.

Moderator tak boleh nak Merge Threads dah.


Quote milo_888 9-4-2019 06:09 PM
FanTasyCreaTioN replied at 9-4-2019 06:07 PM
Setuju dengan pendekatan ni.

Moderator tak boleh nak Merge Threads dah.

Thanks for the tacang FC..

its a free country... pilihan memasing la..
Quote gebugebas 9-4-2019 06:15 PM
Mne la ko acap..balik la..kmi smua tggu ko nak tau cite sebenar..
Quote milo_888 9-4-2019 06:17 PM
@beautifulliar yang kata sambung pencarian jugak tu cemana? mmg polis buat statement ke?

Lihat semua komen(2065)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062044s Gzip On
To Top