Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

KLIA Jatuh 52 Anak Tangga Sebagai Lapangan Terbaik Dunia

Oleh: M. Manis|12-4-2019 03:33 PM Komen: 18
Baru-baru ini SkyTrax mengeluarkan senarai 100 lapangan terbang terbaik dunia yang mana Malaysia disenaraikan pada kedudukan 54.

Merosot hingga 10 anak tangga jika dibandingkan dengan tahun lepas pada kedudukan ke-44, KLIA semakin jauh turun ke carta bawah. Pada 2001, KLIA dinobatkan sebagai Lapangan Terbang Terbaik Dunia di kedudukan kedua.

Di kedudukan pertama pula, Lapangan Terbang Changi berjaya mengekalkan kedudukannya selama enam kali disusuli dengan Lapangan Terbang Haneda, Tokyo dan Incheon, Seoul.




Kejatuhan ini sebenarnya membawa banyak maksud, iaiatu prestasi KLIA semakin jatuh dan merosot. Ini adalah satu perkara yang perlu dibimbangkan kerana penilaian gred ini dilihat dari aspek kualiti, prestasi dan persekitaran.

Pihak berkenaan sepatutnya sudah melakukan penambahbaikan supaya Malaysia dapat meningkatkan kedudukannya daripada yang sekarang. - CARI 

Sumber: SkyTrax

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ardilna30 13-4-2019 09:27 PM
Luggage bila nk tunggu tu lama gila. Kdg2 lebih 30minit hingga ke 1 jam. Teruk sangat servis di KLIA..

Lain-lain Komen

Quote tobby 12-4-2019 03:59 PM
Dah la segala2nya mahal kat klia...nampak sendu lagi suram stesyen bas taiping
Quote giyomi 12-4-2019 04:32 PM
camne nak di pandang hebat, sedangkan toilet, mak aiii, cam toilet awam kat stesen bas. uwekkk hancing. pengurusan pandang remeh hAl2 camne, ni lar akibatnya
Quote idakamaruddin 12-4-2019 04:37 PM
toilet kotor..byk ulat teksi n grab driver..ekon panas...
Quote Artemesiaa 12-4-2019 04:47 PM
Toilet kotor pencahayan suram dan suasana nampak masih macam 90an, Kemudahan tempat duduk menunggu sebelum boleh masuk ke bording hall pun kurang.
Quote baghal_bortuqal 12-4-2019 04:47 PM
Ah toilet dlm terminal Pon ntah hapa2. Cuba tgk Changi terminal 1 (paling burok dlm Changi complex) toilet dia humangaiiiiii.... Semua kene lah. Kene lak yg dkt gate ujung2 tu
Quote bulanbulat 12-4-2019 05:21 PM
Memang takleh lawan la facilities airport lain.

Orang dah ada free lounge area, charging hub, menda yang convenient and klia/klia2 masih mcm stesen bas.

Zaman dulu antara yang termaju la, lani org dah berkilometer mendahului
Quote kelana36 12-4-2019 06:26 PM
Tak tau kenapa KLIA2 yang diberi lebih perhatian...



thank DS Najib.....mmg najib pandang jauh ke hadapan. KLIA2 sangat ceria. KLIA1 skrg sangat muram & sendu..

Dari putrajaya, najib pandang jauh sangat sampai tembus KLIA..  dia nampak KLIA2 jer..
Quote harizs 12-4-2019 09:02 PM
giyomi replied at 12-4-2019 04:32 PM
camne nak di pandang hebat, sedangkan toilet, mak aiii, cam toilet awam kat stesen bas. uwekkk hanci ...

Dah 10 bulan masih hancing
Quote epis 12-4-2019 10:23 PM
Klia paling susah nk cari charging port...
Quote bungarose 12-4-2019 10:30 PM
Memang benar klia jauh ketinggalan dari airports yang tersenarai
Tempat duduk selalu penuh kat departure hall....nak bergerak pun susah. Prefer g cepat2 ke satellite airport
Quote teloq 12-4-2019 10:52 PM
as a frequent flyer, akak approved top 10 ranking nim.
cuma akak musykil camna heathrow pprt boleh masuk top 10....agenda yahudi?
Quote kelana36 12-4-2019 10:59 PM
Coaches yang transported pax dari main terminal building ke satellite building tu dah 20 tahun, selalu rosak. Semua pax dari luar negara menggunakan perkhidmatan ini untuk ke arrival hall dan CIQ clearances. Bayangkanlah, first impression ni teruk, memang tak dapat credit lah.
Quote JunkMail 12-4-2019 11:05 PM
Lima airport lagi bagus dari KLIA? Biar betik?
Macam hauk je Lima airport tu...check-in counter pun sebaris je..tempat duduk pun takde..kena bertenggek kat tepi dinding cermin tu...Free internet pun 1/2 jam je...
Quote Rainora 13-4-2019 05:44 AM
Apa dah jadi KLIA! Makin ke belakang
Quote Ferr_Remy 13-4-2019 09:32 AM
Selayaknye la.. Smoking area pun xde.. Hahaha
Quote DARSITA 13-4-2019 09:36 AM

KLIA tak busy aii suka! sejuk, senang nak dpt kerusi, lapang dan bersih jer. Keadaan yang sepi tu yang boleh buat hati jadi lagi sayu nak meniggalkan negara terchenta Malaysia!


Quote pulauturtle 13-4-2019 09:37 AM
Kasi bangsa tongkat jaga, apa boleh diharapkan lagi?
Quote ardilna30 13-4-2019 09:27 PM
Luggage bila nk tunggu tu lama gila. Kdg2 lebih 30minit hingga ke 1 jam. Teruk sangat servis di KLIA..

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.342500s Gzip On
To Top