Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ahmad Maslan Merungut, Makan Pizza Harga RM236.70

Oleh: Myra Rozi|5-4-2019 11:59 AM Komen: 76
Baru-baru ini Datuk Seri Ahmad Maslan merungut gara-gara terpaksa membayar  caj SST 6 peratus dan caj perkhidmatan 10 peratus. 

Kata Ahli Parlimen Pontian ini, caj tersebut adalah sebagai bukti Kerajaan Pakatan Harapan menipu rakyat.


Melalui Twitter beliau meluahkan.


"Makan tengah hari di Pizza Hut bersama keluarga 15 orang. 

"Walaupun GST dah dimansuhkan, masih ada SST 6% dan ada juga service charge 10%. 

"Jika ada yang gembira GST dihapuskan, ini adalah bukti yang harga tercatat termasuk cukai dan caj. Rejim PH perdayakan rakyat bila GST diganti dengan SST."

Foto: Twitter
Bagaimanapun di ruangan komen, ramai netzien yang membidas kenyataan tersebut.
 
"Makan pizza 15 orang harga RM200 lebih, lepas tu merungut. Hang makan pizza kot? 

"Untuk pengetahuan, rakyat marhaen makan pizza ni untuk sambutan harijadi ke, score SPM ke, bukan makan suka suki. Duduk BN lama sangat, bebal tu lama nak luntur.'


Ada juga yang memberikan cadangan:




Malah ada yang memberi peringatan, bahawa satu ketika dulu Ahmad Maslan juga pernah kata  perlaksanaan GST akan menurunkan harga barang. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
9
Bosan
2
0
0
Komen: 76
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote brownstone 26-5-2019 05:56 PM
Dia ni macam meludah ke langit...serba tak kena dia punya contoh...kadang2 kesian pun ada

Lain-lain Komen

Quote OrkedCattleya 5-4-2019 12:04 PM
Makan 15 orang kan...bukan sorang..
Haihhh la maslan...maslannnnn
Quote prettyuglybabe 5-4-2019 12:21 PM
kalau tak bodoh bukan mat maslan la
Quote harisbee 5-4-2019 12:23 PM
Bongoknya yg cerca ahmad maslan. Dia bukan argue rega pizza dia urge cukai yg dikenakan. Bodoh bengap sungguh totok ph ni.., sila masuk sekolah semula k. Bodoh tahap tapir now
Quote watie79 5-4-2019 12:24 PM
haihhh laaa...taktau nak gelak gulin2 atau nangis hentak2 kaki

apa kata buat sendirik jah pizza ?? dulu selalu improvised suh rakyat masak sendiri kan..??
Quote ultra78 5-4-2019 12:31 PM
Masak aje pizza kat rumah.
Quote harisbee 5-4-2019 12:32 PM
masih ada yg bonggok???? org dok pertikai cukai...dia dok mengilai rega pizza...sesuai sgt sokong PH
Quote cm_vungtau 5-4-2019 12:38 PM
Dia tengah cakap pasal SST. Bukan pasal pizza. Penyokong PH lemah maths. Sesuai la kena bayar SST.
Quote lazim 5-4-2019 12:39 PM
harisbee replied at 5-4-2019 12:32 PM
masih ada yg bonggok???? org dok pertikai cukai...dia dok mengilai rega pizza...sesuai sgt sokong PH

Masalahnya service caj bkn baru wujud hr ni
Quote AwanCikDania 5-4-2019 12:39 PM
lazim replied at 5-4-2019 12:39 PM
Masalahnya service caj bkn baru wujud hr ni

Ya. Betul tu.
Quote Chilluecharlie 5-4-2019 12:43 PM
prettyuglybabe replied at 5-4-2019 12:21 PM
kalau tak bodoh bukan mat maslan la

hahaha bebal sejak azali
Quote dodolgemok 5-4-2019 12:47 PM
Kahkahkah nk sindir org sekali kena bodoh bertepek2. Dh la beli pizza satu2 bukan set punya. Dah la bodoh, nak order makanan pon bodoh. Lepastu cacai2 lompat kegirangan macam org bodoh jugak. Kahkahkah
Quote dodolgemok 5-4-2019 12:48 PM
harisbee replied at 5-4-2019 12:23 PM
Bongoknya yg cerca ahmad maslan. Dia bukan argue rega pizza dia urge cukai yg dikenakan. Bodoh benga ...

Mat maselan pon pernah cakap gst menurunkan harga, rupanya bingung jugak. Bingung cam kau! Kahkahkah
Quote badaksumbu 5-4-2019 12:50 PM
tak faham2 lg ke yg dok kutuk2 ahamd maslan ni.

tengok bil dia tu. ada dua cukai dekat situ. sales tax 6% + service tax 10%.

zaman gst dulu ada gst 6% je, service tax tu takde.

SERVICE TAX YE, BKN SERVICE CAJ.

YG ADA DPD DULU TU SERVICE CHARGE BKN SERVICE TAX

ya ampun

benda senang je kot, sampai sekarang ada lg yg tak dpt beza antara service tax dgn service caj
Quote haiku08 5-4-2019 01:01 PM
Bersangka baiklah...baru belaja makan piza kot
Quote harisbee 5-4-2019 01:07 PM
gigih sgt babi2 ph terpedaya kunun hapus GST rega barang turun....dapat isu ni berbondong keluar gua  ingat cerdik...tp dungu....masukla gua semula....cari isu lain k.

Quote niena90 5-4-2019 01:09 PM
Woi! Ko makan 15 org kot. Kalau makan 2 org aku paham la gak kenapa ko merungut mahal. Hadoiii nyesal baca
Quote Lolalala 5-4-2019 01:09 PM
badaksumbu replied at 5-4-2019 12:50 PM
tak faham2 lg ke yg dok kutuk2 ahamd maslan ni.

tengok bil dia tu. ada dua cukai dekat situ. sale ...

Hang tengok x resit tu betul2? Yg 10% tu service charge laaa. X de tulis pun Service Tax. Dah makan situ, memang laaa ada service charge. Dari dulu ado kot.
Quote top5complete 5-4-2019 01:17 PM
beli je la pizza yang budjet pun.. RM 5 je yang kecil kalo tak silap.. boleh pilih macam2 jenis
Quote buapakperut 5-4-2019 01:38 PM
dua orang mkn pun dh dekat 60 hengget, ni 15 orang. agak2 la weh...

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.266243s Gzip On
To Top