Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tiga Amah Dakwa Didera, Ditumbuk, Tak Dibayar Gaji- Tan Sri Dan Puan Sri Ditahan Polis

Oleh: Myra Rozi|4-4-2019 12:05 PM Komen: 58
ALayan orang gaji dengan cara kekerasan menyebabkan sepasang suami siteri bergelat Tan Sri dan Puan Sri ditahan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, 

Pasangan itu telah dibawa ke Mahkamah Kajang  untuk mendapatkan permohonan reman dan mahkamah telah membenarkan satu hari untuk direman sehingga lima petang Rabu.

Orang ramai yang mempunyai maklumat tentang kes ini diseru untuk menyalurkan maklumat dan boleh berhubung terus kepada Pegawai Penyiasat Kes iaitu ASP Vekram Sinnaiah  di talian 019-4737108.

Gambar Hiasan
Astro Awani melaporkan, amah yang terdiri dari tiga orang wanita Indonesia yang bekerja di kediaman mewah pasangan tersebut di Country Heights di Kajang mendakwa telah didera.

Mereka menyatakan telah ditumbuk, ditampar, tidak dibayar gaji sebelum mengambil keputusan memanjat pagar banglo berkenaan untuk melarikan diri.

Seorang lelaki yang kebetulan melalui jalan berkenaan telah membantu membawa mereka ke Kedutaan Besar Republik Indonesia.


Bagaimanapun hasil pemeriksaan doktor di Klinik Kesihatan Kajang mendapati ketiga-tiga mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan fizikal, mental atau seksual. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 57
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Thuglife 8-4-2019 05:32 PM
trisnalovezul replied at 4-4-2019 04:11 PM
hahahaha tunggu hasil siasatan ya sis... sapa yg xmau lari kalo kerja ga diberi gaji..kamu mau tru ...

ko mmg la backup org ko..rumah nenek aku dulu, byk spesis org agji mcm ni.. keje dia tlg jg nenek aku yg jer.. xpayah masak..x payah cuci baju. ko yau apa dia buat? cuci berak arwah nenk aku dgn surat khabar.. padahal toilet papper dh disediakan..sebelum kami g keja semua kelengkapan nenek dh sedia.. nak mandikan nenek pun bkn dia buat sorng.. tu pun habis brg nenek aku di kebas.kain batik, kedah, mcm2 lg.. baju sepupu aku, smpai ke spender pun nk kebas.. tu org gai umo 40an .. yg umo 20an laki semak. hari2 bgayut dgn phone umah.yg sorng tu pun sma gak.semua nya spesis sm..

Lain-lain Komen

Quote onexox97 4-4-2019 08:26 AM
Ngaku didera tapi tiada kecederaan camana tu
Quote bulan_gerhana 4-4-2019 08:32 AM
ni sape yg propa ni.. si indon ni ke.. atau memang betul kene dera nih??

tan sri ni bangsa ape nih?
Quote me12345 4-4-2019 08:34 AM
Indon propa kot..xde bukti..dendam kahh atau mmg tak nk keje alasan dera...spekuan ku
Quote Atata 4-4-2019 08:35 AM
Indon2 ni bkn leh caya. Cek cctv lah baru tau sapa propa
Quote riyadhK 4-4-2019 08:42 AM
Maybe sebab kantoi dgn orang lalu2 area tu dorang lari panjat pagar, terus claim kena dera.
Quote lee_sakura 4-4-2019 08:45 AM
kalo tgk gaya kes mmg mcm amah ni propa je, kalo betoi kene dera rasanya jiran2 yg report pd polis utk selamatkan mangsa dera, ni kalo maid yg pi report mcm lain je, mcm ada konspirasi je ni..berjemaah plak tu
Quote sumie 4-4-2019 08:49 AM
mmg sengaja nak lari la tu...diorg ni pandai demand dah sekarang..
Quote buapakperut 4-4-2019 08:56 AM
entahla... indon kuat propa jugak.. takkan la takde bukti langsung
Quote EvieWanKenobi 4-4-2019 08:57 AM
takde maknanya didera..
Quote jazaa100 4-4-2019 09:02 AM
Trisna....trisna....tak hbis hbis lg korang buat perangai.....

Guna taktik lain le...tu dah tak blh pakai
Quote kukukaka 4-4-2019 09:10 AM
Cuba check kot2 ada barang dlm rumah hilang jugak ke. Lepastu buat2 konon didera
Quote chinta89 4-4-2019 09:32 AM
kalau tiada kecederaan mcm mne penderaan blh blaku
Quote AwanCikDania 4-4-2019 09:34 AM
Pulak. Kalau tak ada kecederaan macam mana boleh claim kena dera.
Quote jetrofa 4-4-2019 09:40 AM
bila baca tajuk berita tu mcm majikan dah confirm bersalah
Quote sehirkedi 4-4-2019 09:44 AM
Lorr... Acano ni.. Takde pulak kecederaan dari menta mahupun fizikal. Kena dengar pulak cerita sebelah Tan/Puan Sri..
Apekah maid ni mencuri atau buat pape?
Quote Hessa 4-4-2019 09:46 AM
emmm....maid indon dan propa berpisah tiada
Quote pokaibanktokyo 4-4-2019 09:55 AM
Edited by pokaibanktokyo at 4-4-2019 11:06 PM

Tak guna otak. Babu lari nak melacur tuduh majikan dera apahal tak periksa dulu ? Main tangkap terus saja tanpa bukti
Quote Campanula 4-4-2019 10:11 AM
dengar dua belah pihak baru tau kisah sebenar
Quote lola 4-4-2019 10:27 AM
Indon propa ke nie

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.280448s Gzip On
To Top