Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ahmad Idham Mahu Surat Tunjuk Sebab Kenapa Benarkan Fattah Amin Naik Pentas

4-4-2019 01:08 PM|Oleh: top5complete| Komen: 225

Kecoh dengan isu Fattah Amin yang menjadi penyampai anugerah Filem Festival Malaysia 2019 FFM padahal dia bukan pemenang anugerah. 

Tindakan Fattah Amin naik ke pentas bergandingan dengan isterinya, Fazura itu tidak disenangi beberapa pihak terutama Datuk Hans Isaac. Mereka dianggap tidak menghormati majlis berprestej itu.

Foto: mStar
Susulan kejadian itu, Datuk Hans Isaac telah mempersoalkan tindakan mereka berdua dengan menghubungi Fazura sendiri melalui mesej peribadi. 

Tanpa disedari Fazura telah mendedahkan mesej perbualan antara dia dan Hans kepada media dan ini telah menyebabkan Datuk Hans Isaac mengamuk kerana sepatutnya mesej itu adalah antara mereka berdua.


Tidak mahu perkara ini berlarutan, ketua eksekutif FINAS, Ahmad Idham telah bersuara mengenai perkara ini. Dia mempersoalkan kenapa pihak produksi tidak berbincang dengan mereka mengenai penampilan pasangan suami isteri itu di malam penganugerahan? Tiada sebarang persetujuan pasangan Fazura dan Fattah untuk naik bersama menyampaikan anugerah.

Semua kos yang dibelanjakan di majlis itu telah dibiayai oleh FINAS, sepatutnya mereka berbincang dulu setiap perkara yang bakal berlaku dalam majlis dan bukan sewenang-wenangnya membuat keputusan sendiri. Ini bukanlah majlis sekolah rendah yang mereka boleh buat sesuka hati katanya.

Foto: IG
"Pihak produksi tidak menghormati FINAS walhal kami yang membayar kos produksi pada malam itu. Ini bukan majlis anugerah sekolah menengah yang boleh diubah sesuka hati," kata Ahmad Idham

Ahmad Idham mahu pihak media dan produksi tidak lagi membuat kenyataan lanjut mengenai perkara ini dan dia mahu laporan lengkap (surat tunjuk sebab) daripada Astro. Dia berharap semuanya akan berakhir dan Hans Isaac tidak lagi bersengketa dengan Fazura. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 225
Komen

Previous : Syafiq Kyle Tak Kisah Jika Bakal Isterinya Seorang Pelacur

Next       : "Posing Mengghairahkan, Peluk Sana Pegang Sini-Zahirah Dengan Aiman Tak Tahu Malu Ke?"

Komen Terbaru

Quote chinta89 8-4-2019 11:24 AM
RAMAINYA PEMBEKAP RETIS HOT

Lain-lain Komen

Quote sehirkedi 4-4-2019 01:13 PM
Sampai macamni sekali diperbesarkan isunya.. Audiens suka la kalau fattzura sesama atas pentas! Banyak lagi hal yg patut dikisahkan, contohnya pembelaan kebajikam seniman warga emas, seniman yang sakit..
Quote AwanCikDania 4-4-2019 01:18 PM
Macam macam hal lah. Ahmad idham chill2 saja lah. {:teatime
Quote KekDurian 4-4-2019 01:23 PM
sehirkedi replied at 4-4-2019 01:13 PM
Sampai macamni sekali diperbesarkan isunya.. Audiens suka la kalau fattzura sesama atas pentas! Bany ...

Ke ada org lg atas kacau couple ni? Cam x logik je...ffm tu event hambar kut...nx yr fattzura x yah la attend, g holiday lg bgus
Quote CikPetrol 4-4-2019 01:31 PM
ahmad idham ponnnnnnn, takde job scope ke hape bende ni pon kesahhhh
Quote MatDeghem 4-4-2019 01:38 PM
sekadar naik pentas jadi presenter pun jadi big issue dan masaalah besar untok finas.
tapi tempat duduk melompok pak ketua tak risau pulok.....majlis hambar....pucat lesi.....tak jadi agenda Finas ke untok di tangani???

tapi mesti lah ada yg tak puas hati dan complain.....sebagai ketua Tok Mad Igham terpaksa jalankan tugas....
soal nya sekarang siapa kah yg complain dan pertikai issue naik pentas???
Pak Muntri? VVIP dunia perfileman? artist veteran???

  siapaaaaa??



Quote tumpanglalu74 4-4-2019 01:42 PM
CikPetrol replied at 4-4-2019 01:31 PM
ahmad idham ponnnnnnn, takde job scope ke hape bende ni pon kesahhhh

Dia ni dari zaman drama Cinderella lagi aku dah meloat..  Berpeluk sakan dengan heroin sekor tu kat NZ, bercintot la konon last2 blah je.  Tinggal la hakak tu sorang merane sampai sekarang.
Quote Megikari 4-4-2019 01:47 PM
Huiiii... Seriusnya isu ni!! Harus ditangani segera ni demi kebaikan dan masa depan serta kelangsungan hidup retis2 dan industri seni malaysia.

Bluwekkkkkkk
Quote Orkidgold 4-4-2019 01:50 PM
Ye,saya setuju...ape yg fakezura ,patah amin buat tu sangat merbahaya untuk industri perfileman negara kita...tolonglag cepat ambil tindakan sebelum ianya melarat...
Quote de_ikea 4-4-2019 01:58 PM
Sbgai boss finas, patutnya ahmad idham ni menyelesaikan masalah sesama retis dan berhubung baik dgn astro sbg badan penyiar utk kemajuan produksi dan filem2 tempatan. Dan sbg bos baru, idham sepatutnya janjikan majlis ffm yg lebih baik, tiada cela, meriah dan lebih byk filem berkualiti. Kata kan saja, tidak berminat utk komen hal remeh.

Iols sukalah fattzura ni helok keduanya. Tp utk badan besar spt finas besarkan isu ini, rasa childish sgt. Biar tok hans dgn faz sudahlah.
Quote munchkin 4-4-2019 02:01 PM
ko pergi salahkan yg buat program memandai mandai tu. buat apa salahkan faz ngan fatoh. depa ikut jelah.

tapi takyah lah bitter macam masalah perang or masalah tu besar sangat. it is just that korang meluat ngan pasangan ni je marah sampai  teruk teruk
Quote awex^returns 4-4-2019 02:07 PM
macam oink oink je benda macam ni pon nak perbesarkan, siap nak surat tunjuk sebab semua

sampaikan anugerah je kot

faz & fattah lepas ni tak yah attend lah majlis macam ni
duk umah je lagi bagus

first, siapa yang bukak mulut pasal isu tokertu message ni
mesti faz cerita kat kawan dia je... pastu kawan membawang
second, tokertu dah takder kerja sangat ke sampai menda ni nak pm faz
dah lepas dah lah
kenapa .. kalau fattah sampaikan anugerah jadi cacat ke anugerah tu
jadi kebakaran? meletup bangunan?

hish tak faham aku

Quote Aunty_Acid 4-4-2019 02:07 PM
tumpanglalu74 replied at 4-4-2019 05:42 AM
Dia ni dari zaman drama Cinderella lagi aku dah meloat..  Berpeluk sakan dengan heroin sekor tu ka ...

dia kata hakak tu sgt syiok sama dia kan?skrg itu hakak tinggal di paris kah?



Quote princessjay 4-4-2019 02:11 PM
Aduhai..bnde kecik pn smpai jd isu besar..chil2 sudah..byk lagu isu yg finas kene take note
Quote watie79 4-4-2019 02:11 PM
halahhhh....hal kicik sangat dibesar-besarkan..kerja pertama jadi ketua Finas !!! sedihhh lah kau mat deham..
Quote tumpanglalu74 4-4-2019 02:19 PM
Aunty_Acid replied at 4-4-2019 02:07 PM
dia kata hakak tu sgt syiok sama dia kan?skrg itu hakak tinggal di paris kah?

Ya ka?  Wow mendonia yach andartu terlampau tu..

Appe??  Itu hakak sangat syiok sama dia?  Misti la syiok beromen kat NZ pagi petang siang malam takdak sape nak tangkap..  Memang tiap kali aku tengok episod baru pon si Cinderella tu takdak serupe anak dara lagi dah.  Macam baru kene lanyak je..


RIP drama Cinderella..
Quote kecikgurl 4-4-2019 02:23 PM
bg award jek kot..bkn nye si patah tu bg award sambil begelek pon atas pentas tu
Quote tumpanglalu74 4-4-2019 02:29 PM
Edited by tumpanglalu74 at 4-4-2019 02:30 PM
kecikgurl replied at 4-4-2019 02:23 PM
bg award jek kot..bkn nye si patah tu bg award sambil begelek pon atas pentas tu
He's a nice guy, tarak skendel mendel serupa bapak2 gampang tu sume and he chose to marry sambedi yang ade bekgraun camtu depe ni sume nak tunjok telor depe besar la kot kat dia..  Hello, what sets apart U guys bapak2 haramjadah and him is juz that.  Korang nak perlekeh dia sebab dia pegi kawen Pajura.  Nothing else..  Tak payah nak tunjok telor kerepot korang tu besar sangat la..  Ptuiihhhhhhhhh!
Quote meteorspeed 4-4-2019 02:32 PM
Giler kuasa
Quote BoongaKertas 4-4-2019 02:33 PM
Aunty_Acid replied at 4-4-2019 06:07 AM
dia kata hakak tu sgt syiok sama dia kan?skrg itu hakak tinggal di paris kah?

cara dia tgglkan sparring partner dia time tu buat iols alergik kejap kat dia. sbb ayat dia mcm akak tu yg "terhegeh2" kejar cinta dia which mcm memalukan akak tu. mcm hot giler2 gaya heols ckp tu.

Lihat semua komen(225)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125265s Gzip On
To Top