Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bayi 11 Bulan Enggan Tidur, Cikgu Tindih Sampai Lemas

Oleh: Myra Rozi|3-4-2019 06:01 PM Komen: 41
Disebabkan kanak-kanak bawah jagaannya enggan tidur, seorang guru tergamak menindih bayi berusia 11 bulan itu sehingga lemas.

Wanita yang dikenali sebagai Liao itu menindih badannya ke atas bayi yang berada di lantai.

Kejadian yang berlaku di Taiwan itu menyebabkan mangsa tidak sedarkan diri akibat gagal untuk bernafas.

Laporan akhbar tempatan menyatakan, lebih kejam bila Liau dilihat selamba bermain dengan kanak-kanak lain sementara bayi malang itu terbaring tidak sedarkan diri.

Mangsa ditemui oleh seorang tukang masak yang kemudiaannya bertindak menghubungi polis.

Pejabat pendakawaan menyatakan Liau ditahan sebelum dibebaskan dengan jaminan 30,000 TWD (RM4003).

Semasa disoal siasat, Liao mengaku yang dia bertindak demikian kerana mangsa tidak mahu tidur pada masa yang ditetapkan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
5
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jorja 9-5-2019 08:23 PM
I pernah baca pasal penjaga yg tak puas ati kt mak budak pastu Lepas kt budak.

Lain-lain Komen

Quote sehirkedi 3-4-2019 06:04 PM
Eeeee jahatnya.. Apabila tak ikhlas bekerja ni lah jadinya.. Kalai dah tau diri tu tak boleh bersabar dengan bayi, jangan la kerja sebagai pengasuh.
Quote Camilia 3-4-2019 06:09 PM
Pe benda wehhhhhhhhhh arghhh. Org cenggini laaaa.

{:cryrun {:cryrun
Quote Elle_mujigae 3-4-2019 06:21 PM
When police reviewed surveillance camera footage of the room where the children had been sleeping, they discovered that Liao had been lying on top of the baby for 19 minutes and prevented him from wriggling out from under her.



Dia tindih 19 minit tu..gila...
Quote buapakperut 3-4-2019 06:21 PM
nape nak jadi pengasuh kalau tak suka jaga budak. banyak kagi keja lain boleh buat
Quote AwanCikDania 3-4-2019 06:28 PM
{:cryrun apa lah kejam sgt. Kalau tak boleh bersabar jgn jadi pengasuh.
Quote OrkedCattleya 3-4-2019 06:30 PM
Astaghfirullah al azim..kejamnye manusia
Quote Lollipop111 3-4-2019 06:50 PM
Gaji yg ditawarkan mungkin hanya mampu menarik org2x mcm nh... Patut pengusaha skali kene.
Quote lee_sakura 3-4-2019 06:53 PM
stress sgt ke cikgu ni sampai sangguh membunuh plak
Quote nura.b 3-4-2019 07:00 PM
Kurang ajaq betoi
Quote moonbug 3-4-2019 08:33 PM
Mati ke budak tu?
Quote afidahhb 3-4-2019 09:17 PM
Tawakal je lah bila hantar anak ke taska atau pusat pengasuh.. takut perkara2 macam ni terjadi..
Quote duricinta 3-4-2019 09:17 PM
Pengasuh kena ada sifat penyayang dgn baby..klu rs kurang sabar jgn la jd penjaga budak.  
Quote Elle_mujigae 3-4-2019 09:18 PM
Jaga budak2 kena banyak sabar...they are still young..baru nak kenal dunia ..mengharapkan kita2 org dewasa mengurus dan menjaga mereka...kenapa la sanggup buat mcm tu..

Last year kita join kelas tangisan bayi..penceramah ni kata bila bayi lahir je tempoh 3 bulan pertama tu kena anggap their 4th trimester..maknanya bayi ni masih ingin rasa dia ada dlm rahim lagi...tu yg bila dia rasa tak safe,terus nangis..kena colic bagai.. cuba la renung mata budak2 ni mesti nak tinggi suara pun tak sampai hati..  bila dah besar sikit kena belajar adapt dgn dunia baru...5 bulan pertama nampak hitam putih je lagi..pastu nanti akan start nampak warna merah pula..soooo many changes happened to them..mestilah tak boleh expect budak tu mcm robot..nak ikuttt je..

haish...
Quote Elle_mujigae 3-4-2019 09:21 PM
moonbug replied at 3-4-2019 08:33 PM
Mati ke budak tu?

Ya..mati lemas...

TAIPEI (Taiwan News) -- A caregiver is being investigated for negligent homicide after surveillance camera footage showed her appearing to pin down an 11-month old boy before he died of suffocation on Monday afternoon (April 1) at an infant care center in Taipei, reportedLiberty Times.
Quote dreziftdex 3-4-2019 10:15 PM
{:cryrun
Quote Kurex 3-4-2019 11:16 PM
Sepet kan.. What you expect..
Quote moonbug 3-4-2019 11:26 PM
Elle_mujigae replied at 3-4-2019 09:21 PM
Ya..mati lemas...

Thanks Elle. Polis lepaskan dia on bail kan. Ingatkan kalau kes kematian ni suspect tak boleh lepas on bail
Quote LeckaLempicka 3-4-2019 11:30 PM
Bongok punya pengasuh.. Byk lg cara lain yg kau blh buat utk tdo kn baby tu.
Quote wacko2403 3-4-2019 11:42 PM
gila la weh org mcm nie.. ko ada mslh mental jgn jd cikgu ngasuh budak la..

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.199135s Gzip On
To Top