Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Kalau Jadi Apa-Apa Pada Saya, Anak-Anak Macam Mana?" -Rita Rudaini Luah Perasaan

28-3-2019 04:02 PM|Oleh: Saiful| Komen: 60

Memang selalu Rita Rudaini bercerita tentang kehidupannnya dengan anak-anak di Instagram.

Saat suka duka semua  dikongsi dengan peminat. Menjalani kehidupan tanpa suami bukan mudah dan pastinya penuh cabaran.


Katanya dia tak ada masa nak fikir diri sendiri sebaliknya hanya mengutamakan anak-anak.

Baru-baru ini Rita ada memuat naik gambar anak-anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 10, dan Airit Qaqa Arjuna, 8 dengan kapsyen, "Kalau ada apa-apa terjadi pada saya, macam mana mereka nanti?"


Mendalam maksud Rita dan macam semua tahu anak-anak Rita tidak mendapat kasih sayang seorang ayah yang secukupnya.

Disebabkan itu Rta dah ambil langkah awal-awal untuk melindungi anak-anaknya dengan insurans dan hibah.

Foto: IG
Dia juga meminta agar orang di luar sana juga sediakan payung sebelum hujan.

Faham-fahamlah kalau jadi ibu tunggal semuanya kena fikir dan urus sendiri. Jadi lebih baik sediakan apa-apa yang patut sekarang. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
3
Terkejut
6
Sedih
4
Lawak
5
Bosan
3
Komen: 60
Komen

Previous : Top 5 Gosip Artis Paling Panas Bulan Mac 2019 Yang Wajib 'Acik Bawang' Tahu

Next       : Sejauh Mana Fattah Amin Bahagia Dengan Fazura? Di Tahap 100 Katanya...

Komen Terbaru

Quote cadarblogsot 31-3-2019 11:31 PM
kucingitam replied at 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la koran ...

Dia promote & nasihat at the same time

Lain-lain Komen

Quote riyadhK 28-3-2019 04:17 PM
Merempan lagi sampai abg jamil mampus
Quote prettyuglybabe 28-3-2019 04:19 PM
walaupun i tak suka dia meroyan, tapi apa yang dia buat untuk anak-anak dia, i respect la..
orang yang masih laki bini pun ramai tak pikir masa depan anak-anak..
dok pikir nak puaskan nafsu sendiri je..
beli macam-macam untuk diri tapi takde savings untuk pendidikan and masa depan anak..
Quote nuryakmal 28-3-2019 04:22 PM
bapak budak ni hidup lagi
Quote laksmanabentan 28-3-2019 04:24 PM
nak risau apa... dia org tu masih ada bapa kot...
adddduuuhhh budak2 tu bukan kematian bapa...
tahu ler bapa dia pelihara nanti...
Quote sarahmirza 28-3-2019 04:25 PM
Betul la dia tulis tu...
Sediakan persiapan untuk anak2..
Tak kisah la mak atau bapak hidup lagi ke tidak...
Kalau setakat hidup jadi perhiasan aje,  lagi la perlu bersedia..

Tahniah ibu2 yang memandang jauh masa depan anak..
Quote uori 28-3-2019 04:25 PM
laksmanabentan replied at 28-3-2019 04:24 PM
nak risau apa... dia org tu masih ada bapa kot...
adddduuuhhh budak2 tu bukan kematian bapa...
tah ...

itulah point dia. apa2 statement, mana leh tak menyindir sinun
Quote leylapple 28-3-2019 04:28 PM
takder dia bapak budak2 tu ada...

next of kin rita masih ada kut...

pandai2 lah mahkamah decide nanti...
Quote laksmanabentan 28-3-2019 04:29 PM
uori replied at 28-3-2019 04:25 PM
itulah point dia. apa2 statement, mana leh tak menyindir sinun

kesian aku tgk dia kan....
org lain bahagia, aman damai...
dia???? mesti la ada sindiran la... mesti la ada acah2 ibu terbaik la..
kesian hidup tak pernah tenteram gitu kan....
Quote kucingitam 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la korang tak pernah dgr ejen2 insurans/hibah ni buat ayat ala2 rita ni..

biasa je bagi aku..

Quote wnwa05 28-3-2019 05:14 PM
kucingitam replied at 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la koran ...



komen ko bijak, masuk akal dan positif. its all about marketing



Quote Miawlover 28-3-2019 05:22 PM
Apa yg merempannya?. Betul la tindakan Rita. Sediakan payung sebelum hujan. Jgn mengharap pada yg tak pasti. Apa pun diri sendiri kena bersedia dahulu.
Quote giyomi 28-3-2019 05:52 PM
belom tentu si lelaki sekarang ni bole diharap, memandangkan dia pon ada kes dulu. Apa2pon, bapa budak2 tu tentu takan abaikan mereka berdua jika seandainya dia tiada lagi. Stop meroyan pls, asik2 keuar statemen tak bijak jer ppuan ni.
Quote Fazzbulous 28-3-2019 06:43 PM
giyomi replied at 28-3-2019 05:52 PM
belom tentu si lelaki sekarang ni bole diharap, memandangkan dia pon ada kes dulu. Apa2pon, bapa bud ...

Attention seeker acik ni... Tak abis nk mntk simpati.. Diorg ada bapak lagi... Mak tiri pn ada.. Apa nk risau.. Kikikikik.. Move on la acik oiiiii.. Cari la kbhgiaan sndri.. Tak perlu nk perli2..huhuhuhu
Quote monsterwife 28-3-2019 06:45 PM
Betul lah apa yang dia cakap dan buat utk anak2 dia.memang lah Ada bapak tapi biological jelah
Quote munchkin 28-3-2019 06:48 PM
Ntah aku baca pun itu pasal prudential.

Anyways. Dengar interbiew erra lagi sedih. Sama je situation dia ngan erra ttg bapak. Tapi erra buat benda tu jadi positif. Dia ni sebaliknya pula.

Tapi ini harus difikirkan juga. Sampai bila dia nak bergaduh ngan bapak budak tu.
Quote aidia 28-3-2019 07:07 PM
Tak nampak pun mana ayat meroyan. Sekadar mempromosikan prudential tu.. X salah pun.
Quote bedahmenjuyah 28-3-2019 09:11 PM
Its all abou marketing. Chill lah
Quote Sazida 28-3-2019 09:40 PM
Suka part dia jaga ank2 dia je. Kerja siang mlm utk anak2 dr acik2 bawang kt luar sana keje siang mlm hujung2 bela biawak hidup.

Part dia meroyan sindir ex husband dia iols mls nk komen.
Quote eyansss 28-3-2019 09:41 PM
kucingitam replied at 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la koran ...

betul...  selain ayat ni, diorang akan cakap : kenapa nak tinggalkan hutang2 dan bil hospital berpuluh2 beratus2 ribu pada isteri dan anak2?  kalau kita ketua keluarga yang bijak, kita tinggalkan hutang yang kosong dan siap tinggalkan wang hibah beratus2 ribu untuk kesenangan anak2...

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.131800s Gzip On
To Top