Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Rekod Tertukar Dengan Pesakit Lain, Lelaki Disunat Secara Tidak Sengaja

Oleh: M&M|28-3-2019 01:15 PM Komen: 32
Umum mengetahui, budaya berkhatan ialah amalan yang dianjurkan dalam agama Islam. 

Walaupun sudah terdapat segelintir orang Barat yang mula celik akan kebaikan berkhatan, namun majoriti daripada mereka tidak berkhatan seperti mana golongan lelaki Muslim di Malaysia terutamanya.

Di Malaysia, sesekali kita dengar berita yang kurang baik apabila tibanya musim berkhatan, umpamanya doktor tersilap memotong lebih dari kawasan kulit yang sepatutnya sehingga cacat alat sulit mangsa.

Di Britain pula, baru-baru ini seorang pemuda tidak semena-mena dikhatankan oleh doktor yang merawatnya di University Hospital of Leicester, United Kingdom.

Lelaki itu sebenarnya ingin menjalani sistoskopi iaitu proses pemeriksaan pundi kencing menggunakan kamera, namun malang tidak berbau apabila rekodnya tertukar dengan seorang lagi pesakit yang sepatutnya menjalani proses berkhatan tersebut.

Gambar Hiasan
Akibatnya, kulit luar pada bahagian hujung zakarnya dibuang seperti mana proses berkhatan.

Pihak hospital bagaimanapun telah memohon maaf kepada pihak yang terlibat atas kesilapan yang besar itu. 

Ini bukanlah kali pertama hospital tersebut melakukan kesalahan, bahkan ia adalah kali kelapan. Sebelum ini, pernah terjadi, kapas tertinggal di dalam selepas seorang kanak-kanak menjalani pembedahan hidung.

Nampaknya, pakar-pakar bedah di sana memang bermasalah.

Mungkin hospital itu patut mengambil tindakan tatatertib agar para doktor lebih berhati-hati dan cekap dalam melakukan kerja mereka.  -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
4
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote precious_chicas 7-6-2019 10:25 AM
steven.l replied at 7-6-2019 10:07 AM
Lelaki Korea adalah yg paling byk buat sunat dewasa dlm dunia mengikut kajian. Mereka terikut budaya ...

maksud u, budaya American yg jews kot?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 28-3-2019 01:47 PM
Baguslah.. Baru bersih dari cheese busuk
Quote shernazz 28-3-2019 01:49 PM
Xpe..2 in 1 gitu abe
Quote CharlesDera 28-3-2019 01:55 PM
Walaupun sudah terdapat segelintir orang Barat yang mula celik akan kebaikan berkhatan, namun majoriti daripada mereka tidak berkhatan seperti mana golongan lelaki Muslim di Malaysia terutamanya.


jangan kata barat..orang korea pun berkhatan...orang korea suka bersih2..tak macam penduboq2 etis....pengotoq..wakakakakakakakakaka
Quote epis 28-3-2019 02:27 PM
Kaum etnik srwk pon mengamalkan khatan, bukan setakat melayu islam sahaja..
Quote pai.kacang 28-3-2019 03:57 PM
Airun replied at 28-3-2019 02:39 PM
tanya sikit
jepun tak sunat
tapi kenapa sihat & umur panjang ?

tengok mana jepun x sunat?
Quote lee_sakura 28-3-2019 04:04 PM
"Ini bukanlah kali pertama hospital tersebut melakukan kesalahan, bahkan ia adalah kali kelapan. "

mmg masalah btol hospital ni
Quote mawar_mustika 28-3-2019 04:30 PM
CharlesDera replied at 28-3-2019 01:55 PM
jangan kata barat..orang korea pun berkhatan...orang korea suka bersih2..tak macam penduboq2 eti ...

ye ke org korea ske bersih..bukan org korea xske mandi ke? kebanyakan my friend yg pergi mkn angin ke korea ramai kata org korea ni bau busuk...lg2 waktu pagi

Quote palmolive 28-3-2019 04:33 PM
Airun replied at 28-3-2019 02:39 PM
tanya sikit
jepun tak sunat
tapi kenapa sihat & umur panjang ?

yg panjang umur tu org tua kt kampung jek..
yg kat bandar ramai bunuh diri
Quote CharlesDera 28-3-2019 04:44 PM
pai.kacang replied at 28-3-2019 03:57 PM
tengok mana jepun x sunat?

tudia soklan KBAT...wakakakakakakakakakakakakakakakakakakak
Quote CharlesDera 28-3-2019 04:44 PM
mawar_mustika replied at 28-3-2019 04:30 PM
ye ke org korea ske bersih..bukan org korea xske mandi ke? kebanyakan my friend yg pergi mkn angin ...

beresih tang tu ja la lagu tu ceq...wakakakakakakakakakakakaka
Quote MsKathryn 28-3-2019 05:19 PM
Skrg ramai je non muslim yg bersunat.
Quote Artemesiaa 28-3-2019 06:17 PM
Dah bahyak kes pun pihak berkenaan tak ambil tindakan mana tak kes terus berulang
Quote kroit92 28-3-2019 08:03 PM
pegi hospital, eh tersunat pulak

boleh pulak tertukar rekod, bahaya betul
Quote ikanmasin 28-3-2019 10:30 PM
doktor2 nya sm nurse dah kenapa..nsb baik tersunat ..kalau lain yg
terpotong lg lah maslaah besar..
Quote namieamuro 28-3-2019 10:47 PM
naseb tersunat..kalau terpotong lain nayaaa je
Quote beta_carotene 28-3-2019 10:50 PM
Syabas.. now you can kapel awek melayu dek
Quote pai.kacang 29-3-2019 08:47 AM
CharlesDera replied at 28-3-2019 04:44 PM
tudia soklan KBAT...wakakakakakakakakakakakakakakakakakakak

hahahahahahahaha
Quote lattehazelnut 4-6-2019 03:07 PM
Xkan tak tanya masa doktor ambik pisau ke ape..
Quote Maideen. 5-6-2019 09:40 AM
Pastinya pesakit ini akan meraong kesedihan setiap kali dia membuang air kecil apabila melihat hood alat sulitnya sudah tiada.......

Wallahualam.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.238335s Gzip On
To Top