CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Selalu 'Cilok' Barang Dari Bilik Hotel? Hanya 4 Barang Ini Boleh Dibawa Pulang!

22-3-2019 03:12 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 14133| Komen: 75|Original author: Oleh: LilRose

Description: Teruja menginap di bilik hotel adakalanya mendorong keinginan penginap mengambil sesuatu untuk dijadikan kenang-kenangan.
Teruja menginap di bilik hotel adakalanya mendorong keinginan penginap mengambil sesuatu untuk dijadikan kenang-kenangan.

Kelengkapan mandi antara yang sering 'dicuri' tetamu ketika menginap di bilik hotel terutama jika bentuk sabun atau bekasnya menarik perhatian.



Kredit foto: iStock

Lebih ekstrem daripada itu, ada yang mencuri cadar dan seterika. Dan ia mungkin tidak pernah terlintas di fikiran anda, namun METRO.co.uk melaporkan terdapat segelintir pengunjung membawa pulang alas tempat duduk tandas!

Adakah semua ini dibenarkan? Hasil kajian METRO, ini antara barangan yang dibenarkan dan tidak dibenarkan untuk dibawa pulang dari hotel sekitar United Kingdom dan Amerika Syarikat.


Anda dibenarkan untuk membawa pulang:



1. Kelengkapan mandi


Kredit foto: Big Hospitality

2. Alat tulis

3. Selipar 

4. Poskad


Jangan ambil:


1. Jubah mandi


Kredit foto: Vision Support Services

2. Tuala


Kredit foto: Condé Nast Traveler

3. Kitab suci

4. Pengering rambut

5. Seterika

6. Jam

7. Radio


Difahamkan, sesetengah hotel mungkin akan mengenakan caj tambahan jika anda didapati mencuri jubah mandi, seterika, tuala dan lain-lain. Caj itu mungkin akan ditambah pada bil anda sebelum check out.

Atau, anda mungkin akan menerima panggilan berhubung kehilangan barang dan diminta membuat bayaran.

Cuba kongsikan barang paling luar biasa pernah anda 'cilok' dari bilik hotel selain sabun dan tuala! - CARI
11

Bagus
11

Marah
12

Terkejut
9

Sedih
11

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ninu 22-3-2019 03:16 PM
ouhhh x pernah punla amik barang hotel.
Quote buapakperut 22-3-2019 03:18 PM
iols amik sabun jek. watpe ntah
Quote fifie_olin 22-3-2019 03:21 PM
lama dh tau
Quote dokupangg 22-3-2019 03:22 PM
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubur
Quote juli4n4 22-3-2019 03:24 PM
Suka amik sabun n shampoo sebab convenience bawak travel
Quote fushimi 22-3-2019 03:34 PM
dokupangg replied at 22-3-2019 03:22 PM
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubu ...

ahahahahahahahah
Quote shernazz 22-3-2019 03:35 PM
Ada hotel dia siap lekat dah sabun tu kat dinding..
Beso...
Nak.mandi..tekan je..
Tp tu la..iols dok pikir.org sebelum iols guna..eee
Ni kat aloft
Quote intan_smsb 22-3-2019 03:38 PM
aku tengok kat fb aritu ade org siap buat koleksi

penuh da almari die simpan brg2 mcm tu dr hotel
Quote sharlenetexas 22-3-2019 03:52 PM
Pernah ambil selimut MAS je.
Quote EvieWanKenobi 22-3-2019 03:53 PM
so far sabun Legoland Hotel yang paling
cantik pernah bawak balik..
Quote sharlenetexas 22-3-2019 03:53 PM
intan_smsb replied at 22-3-2019 03:38 PM
aku tengok kat fb aritu ade org siap buat koleksi

penuh da almari die simpan brg2 mcm tu dr hotel ...

Diorang wat koleksi pastu tak guna ke hingga expired?
Quote intan_smsb 22-3-2019 04:02 PM
sharlenetexas replied at 22-3-2019 03:53 PM
Diorang wat koleksi pastu tak guna ke hingga expired?

memang tk guna langsung
die simpan je dalam 1 almari
aritu die ade share kt grp back packers
nk share kt sini krg mati i kene marah plk klu tuan empunya diri thu pic tu msk sini
tp mmg 1 almari penuh, sabun, syampoo.. dr semua hotel yg die pnh pergi
die siap tulis kt caption, org kumpul fridge magnet tp die kumpul sabun dn shampoo hotel
Quote ikanmasin 22-3-2019 04:06 PM
biasa amik sabun mandi shampo bagai tu jer lah..lain2 tak berani.hahaha
Quote sharlenetexas 22-3-2019 04:16 PM
Seingat2 iols shower gel kat club med yang best.
Selalunya hotel guna brand apa?
Quote kucingitam 22-3-2019 04:24 PM
dokupangg replied at 22-3-2019 03:22 PM
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubu ...

sama...hahha...
Quote kucingitam 22-3-2019 04:25 PM
shernazz replied at 22-3-2019 03:35 PM
Ada hotel dia siap lekat dah sabun tu kat dinding..
Beso...
Nak.mandi..tekan je..

iya..kat citi tel midvalley pun sama...ms pergi baru2 dia buka dulu

Quote AbukRokok 22-3-2019 04:26 PM
curikkkk dueetttt
Quote Artemesiaa 22-3-2019 04:33 PM
Zaman sekarang dah makin banyak hotel letak shampoo dan shower cream jenis display lekat ke dinding jer nak jimat cost.  Sebab dia orang tahu kalau bagi dalam botol2 comel mesti ramai yang akan bawak balik.  
Quote keds 22-3-2019 04:54 PM
Batteries?

Lihat semua komen(75)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 05:31 PM GMT+8 , Processed in 6.490576 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top