CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pelajar Universiti Dipaksa Tambah 1,000 Rakan WeChat Untuk Lulus Tugasan

22-3-2019 12:48 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2038| Komen: 9

Description: Pelajar sebuah universiti di wilayah Henan, China bimbang kerana diberi tugasan kelas yang pelik di mana mereka diminta menambah ratusan kenalan WeChat dalam masa singkat atau gagal subjek berkenaan.
Pelajar sebuah universiti di wilayah Henan, China bimbang kerana diberi tugasan kelas yang pelik di mana mereka diminta menambah ratusan kenalan WeChat dalam masa singkat atau gagal subjek berkenaan.


Menurut Shanghaiist, pelajar Universiti Ekonomi dan Undang-undang yang mendaftar kursus New Media (Media Baru) mendakwa sebanyak 30 peratus daripada markah mereka akan ditentukan oleh jumlah rakan WeChat yang diperolehi.

1,001 rakan baru akan menjamin markah lulus, manakala 1,667 rakan baru akan memberi mereka markah sempurna untuk tugasan berkenaan dan mereka diberi masa dua minggu untuk menyelesaikannya.


Gambar Hiasan

Difahamkan, mereka perlu menjelaskan menerusi kumpulan WeChat kelas bagaimana mereka melaksanakan tugasan itu untuk memperolehi rakan baru.

Ramai yang panik kerana harus meyakinkan beratus pengguna untuk berteman dengan mereka di WeChat hingga mereka memutuskan untuk mengadu di media sosial berhubung tugasan berkenaan.


Dalam laporan Pear Video, salah seorang pelajar terbabit mendakwa sepanjang beberapa tahun menggunakan aplikasi sembang berkenaan, bilangan rakan WeChatnya baru mencecah 100 orang dan dia tidak tahu bagaimana untuk menambah bilangan itu.

Sementara itu, salah seorang pensyarah di jabatan berkenaan mempertahankan tindakan pengajar memberi tugasan sedemikian kepada pelajar adalah untuk mengajar mereka cara untuk memperluaskan rangkaian sosial dan melibatkan diri dengan aktif di media sosial bagi memudahkan mereka mencari peluang pekerjaan dalam talian. - CARI
1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ninu 22-3-2019 01:05 PM
biar betul ni????
Quote idanardiel 22-3-2019 01:17 PM
Uishhhh {:run
Quote syadq 22-3-2019 02:32 PM
Perasaan yg sama bila dipaksa like posting fb jabatan.

Quote onexox97 22-3-2019 02:34 PM
Hari selasa lagi dah dengar berita ni kat SinarFM
Quote dokupangg 22-3-2019 03:24 PM
untuk mengajar mereka cara untuk memperluaskan rangkaian sosial dan melibatkan diri dengan aktif di media sosial bagi memudahkan mereka mencari peluang pekerjaan dalam talian


... ataupun utk cari potential downline nanti senang nak jual essential oils...
Quote kroit92 22-3-2019 10:35 PM
pelajar Universiti Ekonomi dan Undang-undang yang mendaftar kursus New Media (Media Baru)

pandai pensyarah dia, aku rasa, motif beliau,
sebab zaman sekarang ramai orang berkejar-kejar dalam dunia media sosial,
ada yang guna cara yang salah untuk menarik followers

hence, beliau suruh student dia cari followers dalam kuantiti yang tidak masuk akal, dalam tempoh yang singkat. possible ke impossible?
kalau yang lepas tu, kaedah apa mereka guna pakai, legal or illegal?
sebab ada yang guna bot, beli applikasi untuk auto-add, auto-send friend request, etc etc

mungkin la. just my 2 cents

merungkai teknik those so called "Instafamous"
lepas tu kenakan orang harga mahal untuk mereka iklankan produk
Quote disneyrecess 22-3-2019 10:36 PM
Tiada kejanggalan disitu.. Ummah main land!   {:smile
Quote kroit92 22-3-2019 10:40 PM
actually, cara ni dah lama lecturers guna kot.
sebab masa aku study dulu, around 5 years ago, ingat lagi kawan-kawan dalam course Communication. Antara tugasan diorang, post video, kalau kat youtube, kena ada 100 orang thumbs up ke apa nama entah. merata contact kawan suruh like video youtube diorang.

tapi tu la, nak create account youtube semata-mata nak like video diorang, leceh
yang ada account senang, login terus subscribe, tekan thumbs up

paling senang, upload video kat facebook, mintak followers like
yang member beribu kejap je settle
Quote GigaMom 11-6-2019 12:27 AM
Knp wechat? Sebb wechat keluaran mainland.
Dh byk kedai kecik2 kat msia nibada wechat pay. Brg2 bakeri kecik sepet kat kws rumah ai pun guna wechat pay siap ada diakaun if guna

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:18 PM GMT+8 , Processed in 0.066526 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top