CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

'Kelantan Tak Ada Masalah Pun Kalau Tak Ada Pawagam'

20-3-2019 02:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5659| Komen: 72

Description: Bagi membendung gejala sosial, Kelantan sebulat suara memutuskan tidak akan membuka panggung wayang di negeri itu.
Bagi membendung gejala sosial, Kelantan sebulat suara memutuskan tidak akan membuka panggung wayang di negeri itu.

Memetik Harian Metro, keputusan itu dibuat selepas perbincangan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri diadakan.



Gambar Hiasan

“Kita boleh mengenakan syarat ketat kepada pawagam, namun jika kita buka ruang, masalahnya penguatkuasaan terhadap pelanggaran syarat.

“Kedua, boleh jadi kita boleh kawal dalam pawagam, tapi masa anak-anak keluar nak sampai ke pawagam dan balik selepas 12 tengah malam, dia akan banyak mengundang masalah gejala sosial," kata Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan negeri Dr Izani Husin.

Tambahnya, keputusan itu tidak memberi sebarang kesan kepada Kelantan.

“Selepas hampir 30 tahun tidak mempunyai pawagam, negeri ini tidak berdepan dengan masalah kerana banyak sumber lain sekiranya mahu menonton filem," katanya yang menjelaskan Kelantan pernah membuka pawagam seperti Rex dan Lido sekitar 90-an.


Walaupun dibuka dengan syarat ketat dari Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB), mereka memutuskan untuk menarik diri dua tahun kemudian.

Ketua UMNO Bahagian Gua Musang, Mohd Syahbuddin Hashim, semalam mencadangkan supaya Kelantan membenarkan pembukaan pawagam patuh syariah memandangkan ramai penduduknya ke Terengganu setiap hujung minggu semata-mata untuk menonton wayang. - CARI
9

Bagus
3

Marah
6

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fushimi 20-3-2019 02:37 PM
pawagan pun nak bergaduh
Quote buapakperut 20-3-2019 02:48 PM
ho lah, wechat ado
Quote taikor 20-3-2019 03:08 PM
Takyah tipu la tak hadap pawagam. Bila bukak nanti jalan sesak berkilometer. Arab Saudi pon dah bukak panggung wayang. No hal.

Kelantan kekal zaman batu
Quote dua_chzy 20-3-2019 03:10 PM
Are you sure? Camna korang nak tengok Avengers Endgame nanti?
Quote ashcroft86 20-3-2019 03:12 PM
Hipokkrisi walaun PAS tentang pawagam : "Oloh, sek kito xpayoh ado pawagam pom, bulih beli DVD pirate, bulih download."

Pawagam haram katanye, menciri harta intelek xpe. Kafir harbi katanya producers film semua tu!

Puihhhhh.
Quote umbut 20-3-2019 03:15 PM
Ye ler.. Pastu turun kl... Lepas geram.. Semua nak kontrol.. Tgk sosial jugak
Quote azwanaliori 20-3-2019 03:17 PM
Janji dapat bukak brazzers kat Internet ye dok
Quote steven.l 20-3-2019 03:46 PM
Hmm, kelantan ini suka menyokong industry cetak rompak sbb org nak tgk wayang tak boleh. Kena beli dvd cetak rompak.
Arab Saudi pun dah ada pawagam. Kelantan ini lagi kuno drpd Arab saudi
Quote sharlenetexas 20-3-2019 03:53 PM
Nasib baiklah iols bukan cinema goer. Rasa rimas duk dalam panggung habiskan masa 2 jam
Quote pearl.silver 20-3-2019 03:54 PM
Bagus la sanaxda wayang... Ank dara pas senja belako xkuar umh dah
Xde la gejala sosial kt sana
Quote insulin 20-3-2019 04:02 PM
dua_chzy replied at 20-3-2019 03:10 PM
Are you sure? Camna korang nak tengok Avengers Endgame nanti?

PirateBay...
Quote brego 20-3-2019 04:04 PM
Edited by brego at 20-3-2019 04:12 PM

no pawagam no problemo.
cerita baru boleh rent kat amazon,
streaming HD tengok kat rumah. lagi selesa.

ongkos nya tak sampai 20 hingget, satu family boleh tengok sambil makan2.
lagi jimat.

boleh ajak neneknda terchenta tengok movie bersame.

[youtube]YnDE22Sr1QQ[/youtube]
Quote afidahhb 20-3-2019 04:07 PM
Dah lama x jalan ke pantai timur.. mesti byk dh berubah..
Quote brego 20-3-2019 04:07 PM
- dabel post
Quote xy_daen 20-3-2019 04:10 PM
ashcroft86 replied at 20-3-2019 03:12 PM
Hipokkrisi walaun PAS tentang pawagam : "Oloh, sek kito xpayoh ado pawagam pom, bulih beli DVD pirat ...

Merangkak la lobai2 nanti pulangkan movie2 kapir harbi yang didonlod secara haram kat akhirat...
Quote xy_daen 20-3-2019 04:11 PM
afidahhb replied at 20-3-2019 04:07 PM
Dah lama x jalan ke pantai timur.. mesti byk dh berubah..

Takde berubahnya...bulan lepas aku gi serupo gitu jugak...macam zaman 90an...
Quote Elle_mujigae 20-3-2019 04:13 PM
Negeri mereka selesa mcm tu biar la........topik ni buat kita teringat eh dah lamaaaaa la tak tengok wayang...kita suka tgk wayang sambil mkn hotdog..and mash potato..kat GSC punya sedap..hehe..
Quote dua_chzy 20-3-2019 04:14 PM
insulin replied at 20-3-2019 04:02 PM
PirateBay...

Eh tak best kay! Orang nak tengok cite tu kat skrin dabak besar siap 6D motion segala hada baru fiiiiliiiing
Quote insulin 20-3-2019 04:19 PM
dua_chzy replied at 20-3-2019 04:14 PM
Eh tak best kay! Orang nak tengok cite tu kat skrin dabak besar siap 6D motion segala hada baru fi ...

Dalam dunia ni, benda yang paling best ada benda yang free.

Lihat semua komen(72)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 01:42 PM GMT+8 , Processed in 7.710357 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top