CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Saya Akan Pukul Budak Tu Sampai Kaku" - 'Superman' Dikecam Atas Komennya Terhadap 'Egg Boy'

25-3-2019 05:34 PM| Diterbitkan: yanieray| Dilihat: 8205| Komen: 74|Original author: Oleh: Pink Lily

Description: Pelakon Superman tak sukakan Egg Boy, ingin memukulnya sehingga kaku.

Pendirian Dean Cain ternyata tidak dipersetujui ramai. Kredit foto: The Wealth Record
Walaupun dikecam netizen, pelakon yang pernah melakonkan watak superhero 'Superman', Dean Cain tidak menarik balik kata-kata yang dikongsinya di laman Twitter.

Pelakon 'Lois & Clark' itu menyatakan yang beliau "akan memukul budak itu sehingga kaku" sekiranya berada di tempat Senator Fraser Anning, merujuk kepada insiden Will Connolly, 17, yang bertindak memecahkan telur di atas kepala senator itu pada Sabtu lepas. 

Connolly (kanan) menjadi bintang internet selepas memecahkan telur di atas kepala Senator Fraser Anning. Kredit foto: RTE
Insiden yang menyebabkan orang ramai memberi gelaran 'Egg boy' kepada Connolly itu rata-rata disokong ramai disebabkan kenyataan bersifat 'fasis' yang dikeluarkan oleh Anning sebelum itu. 

Namun tak semua menyokong tindakan si 'Egg Boy', termasuklah Cain. Akibat kenyataan pelakon berusia 52 tahun ini, netizen memberi respon kecaman terhadap Cain dengan membanding-bandingkannya dengan watak Superman yang pernah dilakonkannya suatu ketika dahulu.


Berikut merupakan antara komen negatif netizen terhadap Cain:

"Oh ya, orang dulu-dulu kata, 'Cara untuk hentikan kekerasan adalah melalui kekerasan'. Terbukti berkesan."

"Pulangkan balik sut Superman. Sekarang kau dah jadi Lex Luthor."

"Nicolas Cage boleh jadi Superman yang lagi hebat daripada kau."

"Aku kecewa sebab kau pernah melakonkan watak Superman..."

"Sangat mengecewakan apabila mendapat tahu seseorang yang karakternya kau minati rupanya kekurangan karakter baik." 

Walaupun dikecam dengan teruk, Cain tetap mempertahankan pendiriannya dan membalas setiap kritikan dengan kata-kata sarkastik.

Wow, beraninya! Nampaknya 'Superman' belum pernah bertemu dengan 'Geng Bawang Malaysia' kalau tak, sudah tentu beliau akan menyesal seumur hidup. - CARI 
1

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aijinmisaki 25-3-2019 05:40 PM
Macam huduh je dia ni untuk watak superman?
Quote buragazz 25-3-2019 06:20 PM
Mencapub je ni.. dah tak laku..
Quote CiliPadiSedap 25-3-2019 06:30 PM
jangan sampai logan x men jentik telur kau dik guna kuku besi dia, jangan sampai cicak man cabut spender merah kau dik, jangan sampai hantu vokuru cekik kau dik.
Quote ikanmasin 25-3-2019 06:32 PM
nak tumpang femes la pl..
Quote RatuDunia94 25-3-2019 07:04 PM
Dulu heols ni crush iols gak... dulu minat tgok ripley's believe it or not   
Quote nikaido 25-3-2019 07:05 PM
aijinmisaki replied at 25-3-2019 05:40 PM
Macam huduh je dia ni untuk watak superman?

Aku penah baca artikel yg dean cain adalah superman yg plg diminati slps christopher reeve & henry cavill
Quote Orix 25-3-2019 07:14 PM
RatuDunia94: Dulu heols ni crush iols gak... dulu minat tgok ripley's believe it or not



Bukan heols ni crush tokti gak ke dlu ??????
Quote Sazida 25-3-2019 07:20 PM
RatuDunia94 replied at 25-3-2019 07:04 PM
Dulu heols ni crush iols gak... dulu minat tgok ripley's believe it or not

Laaa superman tu rupenye host ripley’s believe it or not ke? Iolsss baru dpt tgkap. Hahahahaha
Quote shida81 25-3-2019 07:33 PM
Dia ni x takut onion army ke..
Quote sekngucing 25-3-2019 07:41 PM
aijinmisaki replied at 25-3-2019 05:40 PM
Macam huduh je dia ni untuk watak superman?

berapa umur dik
Quote aleesyasofia 25-3-2019 07:44 PM
heolss zmn muda encem.. dh kertu nie mkin bam2.. pdahal kalo pelakon lain mkin tua mkin encem..
Quote fazamania 25-3-2019 07:48 PM
Babi lah kata dean cain ni hudoh berlakon superman. Helllloooooowwwww.. Dia dah tua mmg lah nampak x sesuai.. Kau baru keluar dari vagina mak kau ke?

Youtube ada syaithonnn... Tak gheti2?
Quote aijinmisaki 25-3-2019 07:49 PM
sekngucing replied at 25-3-2019 07:41 PM
berapa umur dik

Pak cik pulak umur berapa?
Quote aijinmisaki 25-3-2019 07:54 PM
fazamania replied at 25-3-2019 07:48 PM
Babi lah kata dean cain ni hudoh berlakon superman. Helllloooooowwwww.. Dia dah tua mmg lah nampak x ...

Macit, tak semua orang pun sudah kertu macam uols dan tak semua orang pun takde life macam uols nak tengok youtube hanya semata-mata for one article.

Muka heshe kat atas tu nampak hudoh so saya cakap la hudoh macam avatar uols tu babi.

Tu pun nak kena ajar tak malu ke kertu menggeleleh diajarin bbnu?
Quote fazamania 25-3-2019 07:55 PM
aijinmisaki replied at 25-3-2019 07:54 PM
Macit, tak semua orang pun sudah kertu macam uols dan tak semua orang pun takde life macam uols na ...

Hahaha.. Terasa pulak si tonyok ni
Quote aijinmisaki 25-3-2019 07:57 PM
nikaido replied at 25-3-2019 07:05 PM
Aku penah baca artikel yg dean cain adalah superman yg plg diminati slps christopher reeve & henry ...

Tak kenal. Tapi bila ada yang sebut dia host ripley’s believe it or not baru la ingat masa tu iols baru 6 tahun hokeh
Quote aijinmisaki 25-3-2019 08:00 PM
fazamania replied at 25-3-2019 07:55 PM
Hahaha.. Terasa pulak si tonyok ni

Hoi bangang aku sorang yang kata dia hudoh kat thread ni tak payah nak play victim sangat la. Patut la avatar mulot hudoh hrot lagu tu. Sesuai dengan orang nya rupanya
Quote CharlesDera 25-3-2019 08:00 PM

dia ni zaman2 tak sempat tengok teri hatcher baham katak dalam siri superman 90 an dulu la ni...wakakkakakakakakakak
Quote CharlesDera 25-3-2019 08:01 PM
tudia gaduh pasai superman...wakakakakakakakakakakakakakakakakaka

Lihat semua komen(74)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 10:12 PM GMT+8 , Processed in 0.085731 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top