CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jijik Sebut Nama Pengganas Christchurch - PM New Zealand

19-3-2019 05:21 PM| Diterbitkan: MoFirdaus| Dilihat: 2453| Komen: 11|Original author: Oleh: Mo Firdaus

Description: Jacinda Ardern Tembakan Christchurch


Perdana Menteri New Zealand Jacinda Ardern berasa jijik menyebut nama pengganas yang menyerang dua masjid di Christchurch Jumaat lalu.

Ardern menegaskan pengganas ini akan dihukum setimpal atas jenayah keganasan yang dilakukannya.

"Dia banyak motif di sebalik serangan keganasan, antaranya mencari publisiti".

"Dia seorang pengganas, penjenayah dan ekstremis dan saya tidak mahu menyebut namanya," kata Ardern.

Ardern tidak mahu orang ramai menyebut nama pengganas itu dan menyebut nama mangsa.

Ardern berjanji akan mengetatkan undang-undang senjata api di New Zealand, malah rakyat yang mempunyai senjata api akan menyerahkan pada kerajaan.

Ardern turut menyatakan butiran lanjut untuk mengubah undang-undang pemilikan senjata api akan diumumkan minggu depan, dan mengharamkan sesetengah senjata semi automatik turut dipertimbangkan.-CARI 

1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fliphair8 19-3-2019 05:27 PM
Maybe should let more women to lead.....
Quote CharlesDera 19-3-2019 05:29 PM
lagi jijik penduboq2 etis kat website ni PERCAYA keturunan depa sebagai manusia  berasai daripada duboq beruk...depa kata itulah SAINS...itulah TEORI EVOLUSI....WAJIB PERCAYA......wakakakakakakkakaka
Quote highcastle 19-3-2019 05:33 PM
Den sangat setuju tang ni.........

"Dia banyak motif di sebalik serangan keganasan, antaranya mencari publisiti".


Quote Artemesiaa 19-3-2019 05:37 PM
Sesiapa pun akan marah bila negaranya yang aman tercemar dek kejadian sebegitu
Quote noor2 19-3-2019 05:38 PM
Pengganas sekor ni buat onar di negara NZ....memburukkan nama NZ. ...
Quote mesmerize 19-3-2019 06:03 PM
40 orang yang tak bersalah dibunuhnya dengan kejam tanpa rasa belas kasihan termasuk kanak2. harus la perempuan yg berjiwa halus macam PM NZ ni berasa jijik. sick ppl aje merasa gembira apabila kejadian seperti ini berlaku.
Quote famri7 19-3-2019 07:04 PM
Ujung2 kaferiah yang backup muslims..
Quote Redskins 19-3-2019 08:55 PM
famri7 replied at 19-3-2019 07:04 PM
Ujung2 kaferiah yang backup muslims..

Dah terpaksa la tu, nak cover malu agama syumul Kistian.
Quote Redskins 19-3-2019 09:01 PM
[youtube]24-u_PWgHTo[/youtube]


Dah agak dah, Double standard.

Memang diorang akan cover agama Kistian syumul soci morni.
Maklumla ramai yg Kistian murtad skrg.


Quote manjalara_01 19-3-2019 09:31 PM
ade ramai yg berpendpt, sstengah kes tembak menembak/bom/terrorist ni ade agenda tersembunyi
1- Gun Control
negara2 yg dibolehkan rakyat mengguna senjata kelebihan ni akan disekat....so kalau ape2 jadi pd rakyat in the future..they all x bleh fight back atau defend..against Gov or pemerintah masing2

2- Rakyat Perlukan Kawalan Keselamatan Ketat & 24 hours Serveillance
in other words...in the future rakyat akan hidup dlm ketakutan...so mmg xde privacy la..mcm dlm movie2 Sci-fi kalau u all suke tgk...security pun sgt ketat..tgk la nk gi airport pun mcm2 kena raba buka kasut/ btol air pun x leh bawak...etc...kan nyusahkan hidup??

3- Darurat
No more freedom..

4- Islam dijadikan Musuh Utama
Khasnye utk nak provoke..for WW3 nnt...

5-- NWO

Over ke manja? hahahah...
Quote kroit92 19-3-2019 11:09 PM
Redskins replied at 19-3-2019 09:01 PM
Dah agak dah, Double standard.

Memang diorang akan cover agama Kistian syumul soci morni.

wow.. thank you for that video.. I'm speechless..

tapi aku suka gaya perempuan tu cakap, very analytical. Body language, varying tone, flow, dia ni pandai jadi speaker

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 12:19 PM GMT+8 , Processed in 0.099540 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top