CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pukul Isteri Dengan Bakul Baju, Kena Penjara 10 Tahun

19-3-2019 10:38 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1600| Komen: 11|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Gara-gara mencederakan isteri sendiri menggunakan sebuah bakul baju, seorang lelaki berdepan hukuman 10 tahun selepas dihadapkan ke Mahkamah Majistret Ayer Keroh.
Gara-gara mencederakan isteri sendiri menggunakan sebuah bakul baju, seorang lelaki berdepan hukuman 10 tahun selepas dihadapkan ke Mahkamah Majistret Ayer Keroh.

Uzair Abd Kadir, 42 bagaimanapun mengaku tidak bersalaj sejurus pertuduhan dibacakan jurubahasa di hadapan majistret Muhammad Nazrin Ali Rahim.

Astro Awani melaporkan trertuduh didakwa mencederakan isterinya  Noor Delaila Daud dengan memukulnya dengan bakul baju.

Foto: Astro Awani
Kejadian tersebut didakwa berlaku di sebuah rumah pangsa Pantai Peringgit, Melaka, kira-kira jam 9 pagi, 13 Februari lepas.

Jika sabit kesalahan, Uzair boleh dipernjara 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada hukuman tersebut mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 326(a) akta sama.


Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Intan Lyiana Zainal Abidin mencadangkan jaminan sebanyak RM10,000 manakala tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu nilai itu dikurangkan dengan alasan perlu menanggung keluarga.


Mahkaman membernarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM4000 selepas mendengar rayuan kedua-dua belah pihak.

Tarikh sebutan kes telah ditetapkan pada 7 Mei ini. -CARI
5

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
6

Sedih
8

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orgsepang 19-3-2019 10:42 AM
Alahai tajuk
Akak ingatkan dah jatuh hukum
Quote Burong_Hantuk 19-3-2019 10:58 AM
dayusnya kau dekkk
Quote myakayina 19-3-2019 11:01 AM
kenapa lah sampai sanggup pukul isteri..tak boleh kawal ke kemarahan tu..lakinya pukul guna bakul baju yg plastik tu ke? mungkin tu brg terdekat yg mampu dicapai kot..
Quote fifie_olin 19-3-2019 11:03 AM
myakayina replied at 19-3-2019 11:01 AM
kenapa lah sampai sanggup pukul isteri..tak boleh kawal ke kemarahan tu..lakinya pukul guna bakul ba ...

sakit jgk kan...
smpi patah kot bakol tersebut

Quote noor2 19-3-2019 11:09 AM
Terkejut juga sampai 10 tahun penjara hempuk guna bakul baju.

pengasuh yg menyebabkan  anak orang sampai mati tu brp tahun ya hukuman ?...
Quote jahcomel 19-3-2019 11:21 AM
Edited by jahcomel at 19-3-2019 11:29 AM
noor2 replied at 19-3-2019 11:09 AM
Terkejut juga sampai 10 tahun penjara hempuk guna bakul baju.

pengasuh yg menyebabkan  anak orang ...

- delete -
Quote rospinki 19-3-2019 11:23 AM
kesian isteri2 kes  haritu kena pukul dgn hanger, sidai baju skrg bakul baju plak. sebab tu ex aku cukup takle h move on..sebab dia tk sempat nk membakul bajukan aku dulu
Quote noor2 19-3-2019 11:28 AM
jahcomel replied at 19-3-2019 11:21 AM
kak noor...pengasuh y sumbat cili api kt mulut baby smpai mati baby tu kena hukuman 18bulan je...s ...

Kannnn. .itulah pelik sangat hukuman negara kita. ..

Kes perempuan umur 25 tahun kesalahan kad touch n go tu pun rasa mcm berat hukuman dia sebab jumlah wang tu x banyak. ...
Quote prettyuglybabe 19-3-2019 11:44 AM
noor2 replied at 19-3-2019 11:28 AM
Kannnn. .itulah pelik sangat hukuman negara kita. ..

Kes perempuan umur 25 tahun kesalahan kad  ...

depends on hakim yang judge kot..
dapat hakim tak tegas kena komplen..
dapat hakim yang tegas pun kena komplen..

Quote noor2 19-3-2019 11:45 AM
prettyuglybabe replied at 19-3-2019 11:44 AM
depends on hakim yang judge kot..
dapat hakim tak tegas kena komplen..
dapat hakim yang tegas pu ...

Mungkin kut. ......
Quote ninu 24-3-2019 11:45 AM
banyak je suami2 kat malaysia ni kaki pukul isteri...segelintir tu..tp wife asyik maafkan...wanita tu untuk dlindungi..bkn dsepah sana sini mcm bola...

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 07:45 PM GMT+8 , Processed in 3.017257 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top