CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kanak-Kanak Selamat Tembakan Di Masjid Christchurch Kerana Dilindungi Ayah

19-3-2019 11:50 AM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 3722| Komen: 7|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Kanak-Kanak Selamat Tembakan Di Masjid Christchurch Kerana Dilindungi Ayah
Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah tiada tandingnya. Kata-kata ini terbukti dalam kejadian tembakan di sebuah masjid di Christchurch apabila seorang ayah, Zulfirman Syah dikatakan mendakap anak lelakinya berumur dua tahun sehingga kanak-kanak itu selamat dengan hanya kecederaan kecil.



Kredit foto: Facebook


Menurut Alta Marie, isteri kepada Zulfirman dalam satu status Facebooknya, beliau sedang memasak di dapur pada hari kejadian dan menerima panggilan telefon daripada suaminya bahawa terdapat kejadian menembak di masjid Linwood Islamic Center di mana Zulfirman dan anaknya sedang menghadiri solat Jumaat.


Kredit foto: Facebook



Alta menyatakan anak mereka, Averroes berada dalam keadaan selamat dengan luka kecil kerana suaminya mendakap dan melindunginya daripada tembakan. Bagaimanapun Zulfirman tidak bernasib baik kerana beberapa tembakan mengenai badannya dan paru-parunya dikatakan cedera.


Kredit foto: GoFundMe


Mengulas keadaan mereka, Alta memberitahu Zulfirman dan anaknya kini masih berada di hospital untuk rawatan rapi. "Saya tidak tahu bila Zul dan Averroes akan dibenarkan keluar atau dipindahkan dari unit rawatan rapi tetapi kini mereka dalam keadaan stabil," tambahnya.


Kredit foto: Facebook


Susulan itu, Jodi Puhalla, seorang rakan kepada keluarga itu telah memulakan sebuah laman GoFundMe untuk sesiapa yang ingin menyalurkan sumbangan kepada keluarga ini. Menurut Jodi, keluarga tersebut memerlukan sumbangan kerana Zulfirman tidak dapat bekerja buat masa ini atas kecederaannya dan Alta juga terpaksa bercuti untuk menjaga kedua-dua ahli keluarganya.


Sekiranya anda ingin menderma, boleh le laman GoFundMe ini: Help Young Family Victimized by Terrorist Attack - CARI 

7

Bagus
7

Marah
7

Terkejut
4

Sedih
7

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote adda001 19-3-2019 02:26 PM
ada tertengok video yang lepas kejadian tembak menembak tu, rasanya dia ni lah yang terbaring sebelah tangan pegang phone, sebelah tangan lagi pegang anak dia, semoga cepat sembuh kedua2 nya.
Quote munchkin 19-3-2019 03:44 PM
"White power" tu pada i cam bill gates mark zuckerberg. Duduk di atas. Powerful kaya raya ramai org sanjung hormat jadi idola.

Ni nama je white power tapi cas je lebih hujung mereput ko dalam penjara. Kalau mereput dalam penjara jadah powernya.
Quote Sang_Pencinta 19-3-2019 03:50 PM
Ummah kulit putih pun dah rasa terdesak ke?
Quote pai.kacang 19-3-2019 04:05 PM
ni lebih kurang yang isterinya hadang peluru dari kena suami dia yang guna kerusi roda tu. meninggal isteri dia
Quote afidahhb 19-3-2019 05:31 PM
Semoga cepat sembuh apaknya.. anak pun mesti terkejut
Quote MariaClara 20-3-2019 09:06 AM
kesiannya..kasih seorang ayah ..bdk ni mesti fobia kannn...huhu
Quote ninu 22-3-2019 09:39 AM
kesian budak ni....memori pahit hidup dia..

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 03:45 PM GMT+8 , Processed in 0.193263 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top