CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Semoga Diampuni" - Lelaki Tuduh Mangsa Serangan Christchurch Pelarian Yang Lari Dari Jihad

18-3-2019 04:33 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 4107| Komen: 21|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kecoh di Twitter dan Facebook apabila seorang pengguna mengeluarkan kenyataan kontroversi berhubung serangan di Christchurch, New Zealand.
Kecoh di Twitter dan Facebook apabila seorang pengguna mengeluarkan kenyataan kontroversi berhubung serangan di Christchurch, New Zealand.


Pengguna akaun Muhammad Adam Iman seolah-olah menuduh korban dalam serangan pengganas itu merupakan pelarian yang lari dari jihad peperangan di negara asal mereka.




Kredit foto: FB

Semua kenyataannya itu dilihat agak keterlaluan dan dibuat tanpa memikirkan perasaan keluarga dan kenalan mangsa insiden berkenaan dan rata-rata netizen tidak dapat menerima apa yang dikatakan lelaki terbabit.



Kredit foto: FB

Menyedari dirinya menjadi perhatian dan menerima kecaman daripada orang ramai, Adam dipercayai telah memadam akaun Facebooknya. Namun, dia menempelak kritikan orang ramai di laman Twitter.






Kecaman demi kecaman yang menghujani ruangan komen laman sosialnya membuatkan Adam memohon maaf di atas kelancangannya memberi komen melampau terhadap insiden di Christchurch.


Kredit foto: Twitter

Namun, laman Twitternya masih teruk dihentam netizen. - CARI
6

Bagus
6

Marah
8

Terkejut
8

Sedih
4

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • edmorita79

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jebatmaspunyer 18-3-2019 04:47 PM
kecik sgt dunia dia.. sebab tu lah agama sarankan juga umat manusia ni mengembara sambil mencari ilmu.. kenal tempat orang.. berjumpa dengan macam2 manusia.. supaya kita tidak mudah menghakimi orang lain..  sentiasa berprasangka baik seadanya..
Quote nisako 18-3-2019 05:14 PM
ape jenis manusia dia ni..........bangang
Quote arm_band 18-3-2019 05:34 PM
amboi tak nak sembang ngan orang jahil konon.... mentang2 lah dia tak jahil, suka hati dia je jatuhkan hukum
Quote farlis 18-3-2019 05:36 PM
Silalah mengembara.. Penulis ni mmg bengong... Tak pernah jejak tpt org.. NZ antara tpt yang aman damai,mesra pelancong..
Quote top5complete 18-3-2019 05:36 PM
kalau orang nak tembak aku, aku lari oh.. aku takut mati
Quote giyomi 18-3-2019 07:07 PM
top5complete replied at 18-3-2019 05:36 PM
kalau orang nak tembak aku, aku lari oh.. aku takut mati

semua takut mati sis wlpon mati tu pasti
Quote Sham143 18-3-2019 09:26 PM
Nama macam orang beriman dan islamik..tapi rupa2nya penungang agama..
Quote Munshi 19-3-2019 04:20 AM
Ya Allah.., macam mana lah non-muslim nak cintakan islam kalau muslim pun macam ni je levelnya. Hitam betul hati tak dak sekelumit simpati dengan orang yang tgh berduka. Ok tak nak berdebat dengan org mcm ni sebab Allah kata jgn layan org yg jahil supaya kita tidak mengiktiraf ilmunya. Semoga Allah ampunkan dia, ameen.
Quote Munshi 19-3-2019 04:23 AM
Masya Allah, macam mana lah non-muslim nak kasih dgn muslim kalau begini je levelnya. Hitam betul hati, angkuh, tidak ada rasa simpati atas nasib org yg berduka. Ok tak nak berdebat dengan dia sebab Allah kata jgn berdebat dengan org yg jahil seolah kita mengiktiraf ilmu mereka. Semoga Allah perhebatkan ujian utk org yg angkuh macam ni. Ameen.
Quote haryatie 19-3-2019 07:33 AM
sewelllllll
rsa diri da level tinggi sgt ker
Quote mohdcrow 19-3-2019 08:44 AM
abis yang menembak org tu lari dari apa?
Quote leylapple 19-3-2019 09:00 AM
sembang kencang penunggang agama nie... kalau nak jihad sangat pegi lah syria... tak pun lahad datu ker...

apply keja jadi askar sempadan ker....

nie setakat sembang dalam socmed ala2 sohai sewel..budak tak abis UPSR pun blh buat
Quote chicozinn 19-3-2019 09:49 AM
ni spesis penonggeng agama ke hape??bodo much si setad jadian nih??
Quote mizzmimi 19-3-2019 11:48 AM
Penunggang agama detected.. Kemain petik ayat quran pastu interpretation ikut suka kepala lutut. Bahelol
Quote 7doors 19-3-2019 12:22 PM
Sudah2 la tu berjihad...cuba buka minda tu sikit..tngok raja arab saudi di mekah tu xdanya sibuk berjihad...trlalu mencari keredhaan kekdahnya sampai jadi sewel.
Quote JunkMail 19-3-2019 12:36 PM
Sembang jihad pakai keyboard bolehlah..cuba kau kat sana...kau pun menyelamatkan diri.
Quote whadda 19-3-2019 02:51 PM
seruan memegang senjata, membidik, dan melepaskan das das peluru ke arah musuh2 al din.. jadi ko buat ape kat fb tu dohh.. senjata guna keyboard ke
Quote MariaClara 20-3-2019 09:14 AM
ustaz maggie je niiiii

hazab nye statement dia...dunia akhir zaman

Quote MariaClara 20-3-2019 09:15 AM
whadda replied at 19-3-2019 02:51 PM
seruan memegang senjata, membidik, dan melepaskan das das peluru ke arah musuh2 al din.. jadi ko bua ...

hahahahhaha tangkap dia pegi anta tpt berperang..kita tgk dia lari ke tidakkkk..ke tadah je peluru

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.132565 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top