Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Senator Salahkan Peningkatan Umat Islam Di New Zealand Sebagai Punca Serangan

Oleh: M. Manis|15-3-2019 05:47 PM Komen: 145
Kes serangan tembakan rambang di Masjid Christchurch New Zealand hari ini menggemparkan dunia.




Dengan jumlah kematian yang masih lagi dalam siasatan, senator Queensland mengeluarkan kenyataan yang mengguris hati umat Islam dunia.

Kata beliau, serangan tersebut adalah berpunca daripada peningkatan migrasi umat Islam fanatik ke New Zealand. Turut menambah kenyataan bahawa umat Islam menjadi mangsa hari ini adalah kerana mereka merupakan pemangsa pada awalnya. 

Tambah lagi, agama Islam merupakan ideologi yang akan menyerang siapa sahaja yang menentang dan tidak mahu mengikutinya.

Foto Carian internet

Cuba manipulasi media dengan mengeluarkan kenyataan begitu, jelas sekali senator Fraser Anning turut merupakan salah seorang Islamphobia. Sedangkan sudah jelas bahawa yang menyerang tersebut adalah kumpulan ekstremis berhaluan kanan. 

Kalau lihat pada hantaran status di Twitter beliau, jelas sekali menunjukkan kebencian pada Islam. Anda boleh lihat di sini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 145
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote umbut 17-3-2019 07:59 PM
brego replied at 17-3-2019 10:58 AM
perogol, pembunuh dan pendosa yang mati tak sempat taubat,
akan masuk nuraka untuk cuci dosa dulu ...

Boleh cuci cuci gitewwww.. perogol lastly ke heaven..
Non muslim yg baik neraka abadi gitewww..
Manyakkkk cantik koo

Lain-lain Komen

Quote Megikari 15-3-2019 05:57 PM
Senator ni kecik2 minum susu lembu gila gamaknya kat nz tu, itu yg semacam original kebengapannya
Quote aijinmisaki 15-3-2019 06:06 PM
Sakai punya statement
Quote arasham 15-3-2019 06:07 PM
Megikari replied at 15-3-2019 05:57 PM
Senator ni kecik2 minum susu lembu gila gamaknya kat nz tu, itu yg semacam original kebengapannya

Dia Australian
Quote Kurex 15-3-2019 06:09 PM
Dia ostolian ke? Well anjing takkan gigit ekor sendiri.
Quote CharlesDera 15-3-2019 06:21 PM
hangpa tunggu rentung penganut kuil ramai kat negara hang..berderet kuil tepi jalan...baru hangpa pucat2 semua tau...wakakakakakakakaka
Quote kroit92 15-3-2019 06:21 PM
dasyat gila twitter dia
Quote arm_band 15-3-2019 06:23 PM
marilah semua muslim migrants di queensland sana migrate ke negara muslim lain. we'll leave queensland to the local queenslanders. pastu jangan bagi diorg sibuk2 keluar dari queensland tu. dok tang tu je
Quote Izaabelle 15-3-2019 06:24 PM
Pork!

I hanya senyum sebab azab kau dpt pasti dasyat
Quote pokaibanktokyo 15-3-2019 06:31 PM
That australian Fraser anning's wife and mother definitely fuck with dogs
Quote salmon-suki 15-3-2019 06:57 PM
Y umah new zealand elok je duk ngn muslim,dtg sekor langau ostrolia,tembak2,serang masjid atas dasar ketuanan?why not larang aje all muslims from staying in Aussie?what a stupid bunch!
Quote hyie 15-3-2019 06:58 PM
ujung2 tetap Islam yang salah...gitu lah nyah...mohon heshe disambar petir
Quote orgsepang 15-3-2019 07:09 PM
Cuba siasat ijazah dia tulin ke palsu
Quote MissVixen 15-3-2019 07:12 PM
Australian pon bekas banduan. Ini dna banduan bangsat sebati dalam diri senatornya. Aborigin sana pon habis dihapuskan, sekarang target orang islam pulak ke?
Quote Levespa 15-3-2019 07:13 PM
ramai je kecam dia ni.. padan muka kena panggil human garbage!
Quote white_musk 15-3-2019 07:16 PM
Setuju dengan senator
Quote Bedah.Cun 15-3-2019 07:16 PM
Yg negara ngkau pegi sign konvention refugee 1951 tue dah kenapa kaw x soalkan, bodo? Nasib kaw dapat set islam jer. Kalau dapat set Tamil Cholan dibuatnya laman rumah kaw jadi koil pastu klaim bekas jajahan Cholan bru kaw taw. Amik lah padiappah bykw sneh bawak balik Queensland tue, cibai. Mak pon x koser nk gi negara ngkaw sume. Farkkk
Quote Megikari 15-3-2019 07:18 PM
arasham replied at 15-3-2019 06:07 PM
Dia Australian

Ah... No wonder la
Quote CharlesDera 15-3-2019 07:21 PM
Airun replied at 15-3-2019 07:01 PM
dah tahu western tak suka
siapa suruh pindah sana
jauh pula tu

kami pun tak suka penduboq etis macam hang...awat hangpa pindah mai negara kami? toi dak? wakakakakkaakaka
Quote CharlesDera 15-3-2019 07:22 PM

pondan2 penadah duboq bowdow macam hang memang cepat setuju dengan pengganaih kan white_PUS...wakakakakakkakaka

Lihat semua komen(145)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051699s Gzip On
To Top