Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mangsa Tembakan Rambang Di Masjid Christchurch, New Zealand Ada Rakyat Malaysia

Oleh: M. Manis|15-3-2019 03:19 PM Komen: 10
Satu dunia gempar dengan serangan tembakan rambang di Masjid Christchurch, New Zealand hari ini, iaitu Masjid Al Noor dan Masjid Linwood.

Dikatakan jumlah mangsa melebihi 40 orang, dua daripada mereka adalah rakyat Malaysia, iaitu seorang bapa dan anaknya.

Berada dalam keadaan stabil, kedua mereka dipercayai diserang oleh ekstremis agama. Salah seorang daripadanya adalah wanita.



Seorang daripada penembak tersebut memuat naik 'wasiat'nya di laman web dengan memberitahu bahawa beliau cuma seorang rakyat Australia biasa dan melakukan serangan tersebut sebagai membalas dendam kematian orang-orang di Eropah.




Pihak polis tempatan yang berkawal di luar masjid bandar Christchurch menyifatkan bahwa serangan masih lagi bersifat aktif dan penduduk bandar tersebut diminta berada dalam rumah masing-masing serta kesemua masjid ditutup seketika.




Kalaulah anda sempat menonton paparan video, pastinya anda merasakan serangan tersebut adalah sama seperti permainan video PUBG! Menakutkan! - CARI 

Sumber: Odisi

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote noor2 16-3-2019 09:23 PM
Australian yg berada di Malaysia semua ni pi baliklah. ...dah racist rasanya akak kat semua australian ni.....

Lain-lain Komen

Quote Nenolen 15-3-2019 03:21 PM
Allahu...moga keadaan terkawal...
Quote Babanana 15-3-2019 03:30 PM
I dapat tau, pakcik tu kena tembak kat belakang. Tak pasti tahap parab tu macam mana, harapnye stabil. Anak dia taktau apa cerita, tapi dah belas2 tahun lah umur dia.
Quote jalfa 15-3-2019 03:44 PM
Semoga rraakyat malaysia tu selamat.40 org kena..lepas ni mesti ada serangan balas...gila sungguh peyerang sempat buat fb live...
Quote Megikari 15-3-2019 03:56 PM
I tak sanggup nak tengok video dia. Takde perasaan ke main tembak orang mcm tu je. Gi la serang pihak yang ko kata bunuh europian tu, pehal bacul sangat serang orang tak bersenjata yg takde kaitan
Quote mesmerize 15-3-2019 03:58 PM
tengok dari cara tembakan kat dalam video tu, rasanya rakyat malaysia ni parah

semoga cepat sembuh...
Quote pokaibanktokyo 15-3-2019 04:16 PM
That australian terrorist brenton tarrant's mother definitely fucked with dogs
Quote ninnamina 15-3-2019 05:02 PM
Semoga semuanya ditempatkan di kalangan org yg beriman..
Tp sampai la ni x mau panggil penembak tu as terrosist. Asek2 la gunman je
Quote teen_angelJB 15-3-2019 07:54 PM
Baru tgk..ya Allah...sedihnye..
Kejam gile wei..mmg xde perasaan sungguh
Quote NBM 15-3-2019 09:01 PM
confirm jadi kayu api neraka bangsat2 ni. Semoga saudara2 muslim yg terkorban ditempatkan bersama para syuhada
Quote noor2 16-3-2019 09:23 PM
Australian yg berada di Malaysia semua ni pi baliklah. ...dah racist rasanya akak kat semua australian ni.....

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049138s Gzip On
To Top