Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Shuk Biadab, Tak Sensitif Dengan Nasib Penduduk Pasir Gudang

15-3-2019 11:36 AM|Oleh: Saiful| Komen: 72

‘Kenapalah konti kita bukan dekat Johor, kalau tidak mesti dah cuti’.

Wah, berani betul keluarkan kenyataan macam tu. Macam tak sensitif langsung dengan nasib yang menimpa penduduk di Pasir Gudang akibat pencemaran sisa kimia berbahaya.


Shuk yang juga merupakan penyampai radio Hot FM dihentam teruk gara-gara mulut cabulnya telah tampil meminta maaf.

“Saya memohon maaf sekiranya apa yang disampaikan menyinggung mana-mana pihak,” katanya kepada Harian Metro.

Shuk didakwa menjadikan musibah yang berlaku sebagai bahan jenaka ketika  Geng Pagi Hot FM (GPH) menghubungi Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik untuk berkongsi mengenai perkembangan sesi persekolahan yang terpaksa ditutup di kawasan tersebut.


“Segala teguran saya ambil sebagai pengajaran untuk sentiasa memperbaiki kekurangan yang ada.

“Saya sentiasa mendoakan supaya semua warga Pasir Gudang berada dalam keadaan selamat dan sama-sama berharap musibah ini akan berakhir dengan kadar segera."

Foto: IG
Sementara itu, pihak pengurusan Hot FM dalam kenyataan bertulis memaklumkan,

“Kami memohon maaf sekiranya isi kandungan GPH pagi ini menyentuh sensitiviti dan menyinggung perasaan orang ramai.

“Kami akan terus memperbaiki penyampaian dan ingin mengucapkan terima kasih atas keprihatinan pendengar. Teguran dan sokongan anda amat kami hargai."-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 72
Komen

Previous : "Kenapa Pilih Wanita Yang Tak Bertudung? Bukan Ke Johan As'ari Alim?"

Next       : Che Ta Beri Tempoh Sampai Jam 6 Petang Ini

Komen Terbaru

Quote rainbowrainz 19-3-2019 01:06 AM
Tak kena kat kau or family kau bolehlah cakap cmni...

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 15-3-2019 11:20 AM
Bila pulak pelawak level bong.ok macamni tak biadap?
Quote momopoko 15-3-2019 11:22 AM
Bila dah ambil pelawak jadi DJ
Quote cmf_DetConan 15-3-2019 11:24 AM
bg la lg pelawak jd dj..mulut lg laju dr otaknye
Quote duri_durians 15-3-2019 11:25 AM
kenapa minta maaf dengan perkataan "sekiranya"?

seolah anda merasakan ayat tu tak salah pun cuma ada sesetengah orang je yg terasa.

"saya meminta maaf kerana mengeluarkan kenyataan yg tidak sensitif dan bersifat mengolok-olok terhadap musibah yg menimpa rakyat pasir gudang"


Quote aminsaniah 15-3-2019 11:28 AM
suara shuk ni tak sesuai jadi deejay..tone suara membingitkan
Quote Y-Nots! 15-3-2019 11:35 AM
comment nak +points
Quote Acikgomen 15-3-2019 11:37 AM
Despite kebimboan pelawak2 milenium ni, acik puji la syuk ni jugak sbb heshe tak defensive. Ko mintak mahap leklok Dan besabar byk2 kena kecam
Tak lama mana sangat pun org nak kecam ko dekkkk
Quote c===8 15-3-2019 11:38 AM
syuk pls jgn pakai seluar ketat, buruk sgt rupa kamu
Quote mdhelmi 15-3-2019 11:38 AM
patutnya xbole tuada sedara aku kat sana jugak
Quote kucingitam 15-3-2019 11:45 AM
tak pernah minat dia ni dan tak pernah rasa dia kelakar..
Quote miraji 15-3-2019 11:46 AM
buang, kasi pengajaran utk yg lain2 sekali
Quote haryatie 15-3-2019 12:01 PM
bodohhhhhhhhhh
Quote Suchi 15-3-2019 12:08 PM
Acikgomen replied at 15-3-2019 11:37 AM
Despite kebimboan pelawak2 milenium ni, acik puji la syuk ni jugak sbb heshe tak defensive. Ko minta ...

Rasanya syuk ni mesti rajin baca porem rajin baca komen2 kat socmed
Mana2 retis yg kena kecam just minta maaf pastu diam je jangan lg nk sindir2 acah2 tak move on ke apa apatah lagi nak bersifat defensive.
Netizen plak asal ade isu mesti nk artis tu ngaku je semua takleh langsung nk terima jawapan penafian.
Quote umbut 15-3-2019 12:10 PM
Dia ni memang lawak lucah, lawak lepas
Quote umbut 15-3-2019 12:11 PM
miraji replied at 15-3-2019 11:46 AM
buang, kasi pengajaran utk yg lain2 sekali

Eeewwww.. ganasnya kau.
Quote CikDaNdeLi0n 15-3-2019 12:13 PM
Ermm pyh dh nk jumpa pelawak yg ada class..
Quote makton 15-3-2019 12:15 PM
dia ni tak penah tak annoying!
Quote axl_bach 15-3-2019 12:20 PM
Apa ni Syuk oiiii, cakap guna lutut
Quote MatDeghem 15-3-2019 12:21 PM
Bila DJ graduan dari university Astrok maha raja lawak ..... ini lah jadi nya.

Tiap pagi semua station melalak  ketawa....maka nya anak2 muda bangsa pun jadi hampassss kelapa


#selotaktaksambungbilapelawakjadiDJ



Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045227s Gzip On
To Top