CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Gadis Cantik Kacukan Melayu-Arab Wakil Malaysia Dalam Miss Eco International

15-3-2019 11:23 AM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 12949| Komen: 33|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Gadis Cantik Kacukan Melayu-Arab Wakil Malaysia Dalam Miss Eco International
Mungkin pertandingan ratu cantik Miss Eco International kurang dikenali berbanding Miss Universe atau Miss World tetapi buat pertama kalinya Malaysia mencuri tumpuan di pertandingan ini kerana diwakili oleh gadis cantik kacukan Melayu-Arab.



Kredit foto: Instagram


Amy Nur Tinie Abdul Aziz, 22 yang berasal dari Ipoh, Perak kini berada di Kaherah, Mesir untuk menyertai pertandingan itu yang bermula pada 12-30 Mac 2019.  Mungkin ada yang mengenali beliau sebagai pengacara  tetapi beliau sebenarnya bermula dari dunia peragaan.


Kredit foto: Instagram


Berlainan dengan banyak pertandingan ratu cantik lain, objektif utama Miss Eco International bukanlah bersifat pertandingan semata-mata tetapi bertujuan mempromosikan kepentingan menjaga planet dan alam sekitar di samping memasarkan pelbagai tempat-tempat pelancongan di seluruh dunia.


Kredit foto: Instagram


Penyertaan Amu Nur Tinie dalam bidang kecantikan bukanlah baru. Beliau telah menyandang banyak kemenangan sebelum ini. Antaranya; Miss Malaysia Kebaya (2016), Juara Projek Bliss Bintang Bliss 2016, Juara Pencarian Ratu Festival Kerja Kahwin Utara 2015, 16 peserta akhir Miss Perak Tourism 2015, Juara KBJ Ratu Kebaya 2015, Pemenang Ngam Bersama Clean & Clear 2014, Pemenang Pencarian Model Festival Pengantin Taiping 2014, Pemenang kedua Dream Car Expo Model Search 2014 dan Johan Gadis Metro 2011. 


Kredit foto: Instagram


Anak bongsu daripada tiga beradik yang memiliki ketinggian 173 sentimeter ini juga aktif dalam peragaan fesyen. Di peringkat antarabangsa, ini bukanlah kali pertama beliau mewakili Malaysia. Pada tahun 2017, Tinie telah mewakili Malaysia dalam pertandingan Miss Lumiere International 2017 di Singapura dan mendapat tempat ketiga. 


Kredit foto: Instagram


Dalam pertandingan tahun ini, Tinie akan bersaing dengan 32 jelitawan lain untuk merebut gelaran Miss Eco International. 



Kredit foto: Facebook

Semoga berjaya diucapkan kepada Amy Nur Tinie! - CARI
6

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fushimi 15-3-2019 11:36 AM
lawa ok

vvvvvviiipp mesia leh usha nih



Quote Sang_Pencinta 15-3-2019 11:38 AM
OK satu kelainan

Selama ini wakil Malaysia dari etnik Cina dan India

Sesuai sekali sekala wakil Melayu, Iban, Kadazandusun pula walaupun dah pernah ada

kenapa tak ada Orang Asli?
Quote robinmosby 15-3-2019 11:54 AM
Cantiknyaaaa
Quote Sang_Pencinta 15-3-2019 11:59 AM
Satu je persoalan

Kalau Melayu Muslim bertanding luar negara  tak melanggar fatwa tu ke?

Yang haramkan masuk pertandingan ratu cantik?
Quote nanny_1 15-3-2019 12:00 PM
bila ikat rambut dah  muka petak macam ecah pulak
Quote HannahMontana 15-3-2019 12:24 PM
xcantik mana pun...seksi saja lebih.


Ambil Melayu  tulen lah ,,,baru naik seri sireh junjung.
Quote Sang_Pencinta 15-3-2019 12:24 PM
Rasanya di luar negara boleh kot?
Quote Sazida 15-3-2019 12:28 PM
Sang_Pencinta replied at 15-3-2019 11:38 AM
OK satu kelainan

Selama ini wakil Malaysia dari etnik Cina dan India

Congo Malaysia kalau masuk pun jrg org appreciate.
Quote abangadek 15-3-2019 12:34 PM
muka cam che puan johor
Quote farlis 15-3-2019 12:50 PM
Ok.. Cantik juga kalau compare wakil2 miss universe msia..
Quote pakderis 15-3-2019 12:58 PM
unik kacukan malay arab
Quote pokaibanktokyo 15-3-2019 01:23 PM
HannahMontana replied at 15-3-2019 04:24 AM
xcantik mana pun...seksi saja lebih.

Betul betul  betul
Quote WandaMi 15-3-2019 02:46 PM
ambil sarawakian & sabahan yg non muslim or mixed race.. boleh tnjuk keunikan msia
Quote KekDurian 15-3-2019 07:36 PM
Betul ke tggi 173? Nampak katik je dlm pic2 ig
Quote asyura_85 15-3-2019 08:56 PM
Kat Egypt tu mmg confirm takkan soh kau pakai bikini rasanya..tu yg boleh kot..walupun baju kau dh ala2 bikini bercover
Quote felinecat 15-3-2019 08:59 PM
cantik..tp malu pulak masuk miss eco, negara dilanda masalah pencemaran dgn sampah bersepah2
Quote RatuDunia94 16-3-2019 05:58 PM
Lawa.. sepatutnya wakil2 kita ke miss universe berwajah mcm ni la.. bukan jinjang mata sepet n keling jah..
Quote chipsmoremore 16-3-2019 06:15 PM
yg cantik org melayu jugak kakaka
Quote Sang_Pencinta 16-3-2019 10:50 PM
felinecat replied at 15-3-2019 08:59 PM
cantik..tp malu pulak masuk miss eco, negara dilanda masalah pencemaran dgn sampah bersepah2

Nanti kena tanya kes gas beracun terus potong markah hmmmm...

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:33 PM GMT+8 , Processed in 0.173651 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top