Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kerana K-Pop, Siti Nurhaliza Dipuji Di Twitter Peminat Filipina

15-3-2019 09:53 AM|oleh: Azza| Komen: 34






Kerana K-Pop, peminat muzik Korea Selatan di seluruh dunia bersatu.
Kerana K-Pop juga, netizen dari Filipina ini sangat kagum dengan Siti Nurhaliza yang tidak pernah dikenalinya sebelum ini. Hal ini terjadi apabila dia memberi komen terhadap sekeping gambar yang memaparkan kumpulan NCT bersama penyanyi nombor satu tanah air, Siti.

Dengan kapsyennya yang tidak percaya bahawa Siti sudah berusia 40 tahun kerana nampak muda serta sebaya dengan ketiga-tiga ahli NCT yang berusia awal 20an, Babybomins menarik perhatian ramai fanatik Siti turut memberi komen di laman Twitternya bahawa di Malaysia Siti sangat dihormati, berjaya, legenda sehingga peminat ini percaya bahawa Siti seharusnya menjadi seorang pemimpin politik.

Foto : Twitter
"Malaysia tiada presiden tetapi ada perdana menteri."

Begitu penjelasan netizen. Bagi mereka Siti adalah ikon kesayangan yang telah menghiburkan Malaysia semenjak dua dekad lepas lagi. Malahan ramai yang berharap untuk kelihatan muda dan bertenaga seperti Siti pada usian 40an nanti. Jadi, tidak perlulah menjawat jawatan lain kerana Siti Nurhaliza membawa penyatuan rakyat dengan muziknya.



"This is how you look when you are an unproblematic queen."
Peminat Siti menulis bahawa betapa besarnya nama Siti Nurhaliza di Malaysia. Memegang takhta penyanyi nombor 1 di Malaysia sejak 2 dekad, dihormati di Asia, pernah membuat konsert di Royal Albert Hall, cantik dan menjadi ikon kepada wanita di Malaysia. Hal inilah yang membuatkan ramai peminatnya sangat menyanjungnya.
Sementelah kisahnya yang lambat mendapat anak hingga terpaksa menunggu selama 11 tahun untuk cahaya mata pertama. Kisahnya itu mendapat liputan stesen televisyen dan juga media sosial.
Twiter

Twitter

Jawapan netizen Malaysia itu membuatkan peminat KPop di Malaysia terinsipirasi untuk mengenali figura nan satu ini sehingga ada yang memberikan saluran Youtube konsert Siti untuk ditonton.
Malahan gambar tersebut sendiri menggambarkan Siti tampak lebih muda berbanding usianya hingga ada yang menggelarkannya sebagai 'vampire' kerana tidak makan dek usia.
Jelaslah, dengan kuasa peminat setia Siti Nurhaliza, ramai orang luar waima peminat tegar KPop sendiri mula mengenali Siti sehingga namanya tetap kekal menjadi sebutan. Jadi, buat artis baru tiru lah cara Siti menjaga hati peminatnya hingga biar 2 dekad berlalu, dia masih tetap unggul di persada. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 34
Komen

Previous : Kandungan Dah Masuk 6 Bulan, Izreen Aminda Kongsi Video Ultrasound..

Next       : Inilah Busana Yang Sepatutnya Disarungkan Ahad Nanti - Atikah Suhaime

Komen Terbaru

Quote cik_kuntum36 18-3-2019 04:07 PM
RatuDunia94 replied at 16-3-2019 06:21 PM
Muka siti mm babyface.. imagine sheols x bertudung n body masih maintain.. iols rasa retis lain dh b ...

setuju sangat...

Lain-lain Komen

Quote weezerfan 15-3-2019 10:30 AM
Panas pungkok haters tokti dlm ni
Quote Orgkgdukobesi 15-3-2019 10:30 AM
Masa untuk siti mendonia....
Quote sayang_mulut 15-3-2019 10:35 AM
so siti dah sendu?
Quote hyie 15-3-2019 11:00 AM
so, takde ke orang nak speku ct bakalan berduet dengan retis kpop, sebab taknak kalah dengan yuna?
Quote qusairy 15-3-2019 12:11 PM
cayalah sitizonersss... curlasss tok ti...karatzz retis lain blh contoh sitizonerss ye spya retis korang x senduuuu...
Quote Orix 15-3-2019 12:13 PM
Tp sheols gemuk.
Quote KhunJee 15-3-2019 02:06 PM
Berapa kg berat tokti agaknya skrg sbb pernah nampak rozi sang dewi komen kat ig tokti dulu “road to 60kg”
Quote sleepandream 15-3-2019 03:11 PM
pakai simple macamtu kan nice tokti...
tak sabar nak tengok apa sheols pakai konsert kat kl nanti
Quote famri7 15-3-2019 03:26 PM
Orix replied at 15-3-2019 04:13 AM
Tp sheols gemuk.

Dan taste pprt
Quote Orix 15-3-2019 03:56 PM

semua taste sheols pprt sis. daripada fashion, pemilihan lagu, pemilihan laki pun ohh sedihh.... nasib la sore sheols mmg sedap.............
Quote aleesyasofia 15-3-2019 04:24 PM
bju sheolss pkai nmpk cntk.. suka wrnanya..
Quote tikusmontok 15-3-2019 04:28 PM
hyie replied at 15-3-2019 11:00 AM
so, takde ke orang nak speku ct bakalan berduet dengan retis kpop, sebab taknak kalah dengan yuna? : ...

sudah nampak ke arah itu. mana boleh kalah.
Quote huehue 15-3-2019 04:53 PM
KhunJee replied at 15-3-2019 02:06 PM
Berapa kg berat tokti agaknya skrg sbb pernah nampak rozi sang dewi komen kat ig tokti dulu “road t ...

Tokti ni kalau ambil gambar dgn fans, nampak tinggi juga kalau dah tolak tinggi inci kasut dia tu. I percaya je kalau berat dia around 70 memandangkan target dia pun cumalah 60.


Tokti ni kalau kurus lagi confirm nampak late 20s to early 30s. Tp sbb sheolls tak kurus, jelas je rupa 40 an tu.
Quote danieladam 15-3-2019 04:53 PM
So terbakar tak haterz bersatu tok ti dalam forum cari yang diketuai oleh arwah tok pit put? Adakah arwah sedang terbakar dan dibakar di bawah sana?

Kompem haterz cakap tok ti nak duet dgn retis kpop sbb nak tiru yunam
Quote danieladam 15-3-2019 04:58 PM
tikusmontok replied at 15-3-2019 04:28 PM
sudah nampak ke arah itu. mana boleh kalah.

Oh dah ada rupanya
First haterz komen pasal tok ti copy yuna
Quote harisbee 15-3-2019 05:09 PM
wow mantap CT bakalan duet dgn K pop
Quote rosaya 15-3-2019 06:09 PM
Masa event ni sorakan yang tokti terima boleh tahan ya.
Quote eddysheddy 15-3-2019 06:38 PM
Sampai presiden korea turun.. This is proof that simplysiti bukan calang2.
Quote borrow 15-3-2019 09:43 PM
eddysheddy replied at 15-3-2019 06:38 PM
Sampai presiden korea turun.. This is proof that simplysiti bukan calang2.

Tak da tok ti , Presiden tak turun kew

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042118s Gzip On
To Top