Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Buang Anak Tepi Jalan Sebab Dapat Markah Rendah Dalam Peperiksaan

Oleh: Myra Rozi|14-3-2019 06:22 PM Komen: 23
Berang hanya memperolehi markah 81 peratus dalam peperiksaan, seorang ibu meninggalkan anak lelaki yang berusia 12 tahun di jalan yang sibuk di bandar Luoyang, China.

Baginya pencapaian anaknya itu adalah tidak mencukupi.

Akhbar tempatan melaporkan, kanak-kanak itu ditemui merayau selepas ditinggalkan ibunya.

Pegawai polis di daerah Gucheng di Luoyang berkata, mereka dimaklumkan oleh orang awam yang menyaksikan seorang wanita memberhentikan kereta,  memarahi, memukul anaknya sebelum dibiarkan keseorangan.

Gambar Hiasan
Menurut sumber, budak tersebut tidak mencapai sasaran 95 peratus markah seperti yang ditetapkan oleh ibunya.

Ibunya kemudian dipanggil untuk mengambil anaknya di balai selepas polis mengenal pasti identitinya menerusi nombor pendaftaran kenderaan.

Bagaimanapun wanita berkenaa tidak mahu mengambil anaknya kembali dan tidak akan datang mengambilnya walaupun diberi amaran akan didakwa.

"Saya tidak mahu dia lagi. Kamu boleh buat apa saja dengan dia. Malah kamu boleh dakwa saya."

Budak tersebut akhirnya dibawa pulang oleh bapa saudaranya selepas sejam berada di balai polis. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AznieBunnie 15-3-2019 05:01 PM
namr replied at 14-3-2019 10:31 PM
Dia dulu ntah2 budak kelas belakang exam gagal manjang

tu la.
entah-entah mak budak tu dulu lagi bodoh melantun-lantun.
kalau dia cerdik, tidaklah dia buat macam tu kat anak dia.

Lain-lain Komen

Quote 234126 14-3-2019 07:03 PM
Belajar rajin2 dik u have potential tu. Bila dah kaya hantar mak tu pegi old folks home, dalam borang letak reason masa kecik dia buang saya. Ok?
Quote Victorioussss 14-3-2019 07:10 PM
you-doctor-yet-no-dad-im-12-talk-to-me-835560.png
Quote Otaku85 14-3-2019 07:11 PM
Biarpun org2 cina tak sekreatif dan inovatif mcm org2 barat tapi tak dinafikan mereka mmg juara bab2 peperiksaan hasil didikan sempurna tiger parents.
Quote cikkittydiva 14-3-2019 07:14 PM
Sampai ati mak dia ekk.{:yameteh
Quote makita 14-3-2019 07:23 PM
Mak dia kekecik mmg dpt 100% ke?
Quote syadq 14-3-2019 09:18 PM
Kecewa mak sebab tak dapat nak show off markah anak dlm group whatsapp agaknya.
Quote ikanmasin 14-3-2019 10:24 PM
kesian anak..sampai ati maknye..marah2 sudahlah
ni siap buang anak..kejam btl
Quote namr 14-3-2019 10:31 PM
Dia dulu ntah2 budak kelas belakang exam gagal manjang
Quote clarizsa 14-3-2019 10:44 PM
Bodoh punya mak
Tengok kat malaysia, kt fb siap pesan2 lagi anak gagal pun takpe nanti masa tua akan jaga makpak
Kononnya lah
Tapi mmg tak patut la paksa2 budak jd perfect sgt

Tgk mcm fynjamal
I baru stalk dia td
Pandai je nasihat suruh org hntar anak bg masuk U bagai
Padahal anak dia ntah skolah ke tak pn xtau
Pastu yg kecik tu dh mula disuap ipad mcm yg sorg autistik tu
Seronok la dia nanti dua2 jd anak syurga xyah pening kepala fikir hal sekolah kerjaya etc


Poor kids
Quote matchstick 14-3-2019 10:51 PM
Degil btol emak nye pun. Polis pun dia bolayan ajer
Quote AmandaRollins 14-3-2019 11:47 PM
Victorioussss replied at 14-3-2019 07:10 PM

Hahahahah...ni scene from family guy kan...mudah terhibur
Quote aleesyasofia 14-3-2019 11:51 PM
tringat sky castle.. mak2 gigih nk tnjk anak pndai
Quote Bedah.Cun 14-3-2019 11:55 PM
Macam cinks kat sneh lah. Parents tuk nenek deme buang negara deme agaknye sebab bodo x tau titik perpuluhan. Mcm si lim guan jeng tue. Genetik sampah useless diwarisi yea
Quote whitePoison 15-3-2019 12:29 AM
Nanti bila si mak ni dah tua, jangan jaja cerita pasal anak2 pulak ye. Anak tak mengenang budi, anak derhaka sebab biarkan si mak terkontang kanting
Quote buapakperut 15-3-2019 07:25 AM
clarizsa: Bodoh punya mak Tengok kat malaysia, kt fb siap pesan2 lagi anak gagal pun takpe nanti masa tua akan jaga makpakKononnya lahTapi mmg tak p ...

parents sekapal dengan sohai tapi indenial
Quote wajaman 15-3-2019 09:07 AM
aku dlu kalau dapat markah atas 80% dah syukur sgt2 dah...baru la sedap skit nk tnjuk kt mak bpk...
Quote fushimi 15-3-2019 09:26 AM
234126 replied at 14-3-2019 07:03 PM
Belajar rajin2 dik u have potential tu. Bila dah kaya hantar mak tu pegi old folks home, dalam boran ...

kannnnnnnnnnnnn
good idea

selayaknya dicampak je mak bapak cam gitew
Quote 234126 15-3-2019 10:24 AM
fushimi replied at 15-3-2019 09:26 AM
kannnnnnnnnnnnn
good idea


Tu kalau dia jadi orang yang hati baik la. Kalau dia kaya tapi kejam, takde merasa apa la gamaknya, nak duduk old folks pun tak mampu nak bayar ha duduk bwh jambatan.
Quote EvieWanKenobi 15-3-2019 11:16 AM
kesian budak tu..

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051524s Gzip On
To Top