Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Masih Teka-Teki, Awi Rafael Tak Mahu Buka Aib Sesiapa Dalam Kes Putus Tunang

14-3-2019 04:53 PM| Komen: 28

SUMBER: CARIAN GOOGLE
Lama tidak dengar berita Awi Rafael, untuk pengetahuan anda, tahun lalu Awi Rafael dan Atikah Suhaimie telah mengikat tali pertunangan dan mereka telah mengumumkan bakal berkahwin pada 17 Mac 2019. Siapa sangka tinggal 3 hari lagi dari tarikh perkahwinan Awi Rafael mengumumkan dia dan Atikah telah putus tunang dan perkahwinannya pada lusa kini dibatalkan.

Berita ini diumumkan sendiri oleh Atikah dan Awi menerusi Instagram. Tambah Awi, dia sudah berusaha keras untuk mempertahankan cinta mereka namun tiada jodoh dan mereka terpaksa berpisah. Ini bukan sebab orang ketiga tapi hubungan kami sudah tidak bersefahaman lagi katanya.

Atikah juga berharap hubungan baik antara mereka akan berkekalan sebagai teman kerana selama ini Awi telah menjaganya dengan baik sepanjang bergelar tunang.

Sumber: Instagram
Ini pula kenyataan dari Awi Rafael, dugaan baru yang dihadapinya bersama keluarga sangatlah berat kerana persiapan perkahwinan telah pun dibuat siapa sangka jodoh mereka setakat di situ saja.

Niat di hati adalah untuk menutup aib dia yang "dulu" dan membawa dia ke jalan yang benar.


Namun, Awi dilihat sudah memadam video tersebut di Instagram miliknya. - CARI 

SUMBER INSTAGRAM
BACA JUGA:


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
5
Terkejut
5
Sedih
8
Lawak
6
Bosan
5
Komen: 28
Komen

Previous : Lagu Yang Pernah Ditolak, Bertukar Tangan Antara Artis Popular Tanah Air!

Next       : Mengaku 'Single', Remy Ishak Dah Putus Tunang?

Komen Terbaru

Quote UmbrellaCorps 9-4-2019 01:22 AM
Si awi ni pun badan penuh bertatu.. idokler 'baik' sangat makpaknyer membiorkan anaknyer bertatu bagai.. ye dokk...

Lain-lain Komen

Quote umbut 14-3-2019 05:00 PM
Tadi kata nak tutup aib... kira ada aib ler tu
Quote eyansss 14-3-2019 05:04 PM
kalau tanak bukak aib, just bagitau putus tunang pastu dok dendiam terus...  ni dok la bagi subtle hint...  aduhai..:
Quote KelisaSilver 14-3-2019 05:08 PM
dah bg statement mcm tu, dah tentu la dia kata Atiqah tu yg salah.... buat hal lagi ke?
Quote fahdramli 14-3-2019 05:09 PM
Takdak manusia yg suci dari dosa... Tak yah nak hint bukan nak bukak aib  bagai. Bagitau Putus tunang cukup la, tak yah nak bg ulasan lebih2. Mengundang betol la mamat ni.
Quote anishmn 14-3-2019 05:20 PM

xle merge ke kt thread hat 1 lg tuhh...wtpe la nk bukak bnyk2 thread TT oiii...penat iols nk membawanggg gini..sume umh nk masukkk...


https://mforum.cari.com.my/forum ... page%3D1&page=1
Quote Miss.Rara 14-3-2019 05:23 PM
lorrr kalau nak tutup aib dari awal dulu terus nikah lerr...

awat bertunang dulu... alih alihh ko buat statement macam ni..
Quote EvieWanKenobi 14-3-2019 05:33 PM
so apa puncanya?
Quote bukan_ustazah 14-3-2019 06:28 PM
Natasya hudson jugak selamat dari party like this to hijabis tetap dick chaser dgn berjaya dan diambil jadi isteri. Lelaki kalau kata nk tutup aib tapi mengungkit adalah lelaki tak guna nanti kawin pun dia akan ungkit
Quote suleyna 14-3-2019 07:26 PM
Sian pulak kat si tikah
Quote whitePoison 15-3-2019 01:20 AM
Nak tutup aib tapi sebut aib..bongoknyer laa si awi kepam ni..Kalau nak tutup aib kau boleh cakap "tiada jodoh "..atau.." jodoh tak kesampaian/tak panjang".
Quote imransulaiman 15-3-2019 06:54 AM
Awi ni dah suci sangat ke beri alasan nak tutup aib Atikah? Dia takde aib ke?

Na'uzubillah... {:spec
Quote rosasa 15-3-2019 07:20 AM
rasa mcm kesian pulak kat tikah

awi tu pun bukan sesuci mana ponnnn engkauuu

aib dulu la, ada ibu la..alahai

semoga tikah dpt jodoh yg lebih baik, dapat menerima tikah seadaanya. hakak harap tikah dpt hasben ala2 raja ilya ke, lana ke
Quote newyork 15-3-2019 07:29 AM
Sedih nasib org pompuan yg ada video lucah ni.. kalau dah kawin gaduh mesti terungkit kes ni.. aib la apa la..

Zarina zainuddin gak aman dgn laki dia.. laki dia kata nak selamatkan maruah dia dulu kan..
Quote kiah_mai_pulak 15-3-2019 07:39 AM
Taknak buka aib tp dah mengesahkan yg kejadian trisome mmg benar2 berlaku dan bukan gosip semata
Quote syakuntala 15-3-2019 07:46 AM
Mula2 rasa awi yg x slh... Tp bl bc nk tutup aib tu.... Mcm nk bg clue dia x slh... Konpius jap
Quote dewi_rina 15-3-2019 08:40 AM
Kalau nak tutup aib biar ikhlas
Nie sbb ko tak ikhlas
Ko bgtahu org
Kesian atiqa tu
Ingat senang ke dia nak move on
Org lain boleh hina dia
Tapi bila org tersayang pun tinggalkan dia
I feel you atiqah
Quote dewi_rina 15-3-2019 08:43 AM
Eleh awie.. ko pun mcm takde aib.. poyo je lebih
Adakah kerana nama hanez suraya jadi duta deeja terus awie tak jadi nikah?
Quote kaklong32 15-3-2019 02:49 PM
sudah tak berjodoh usah cakap2 lagi la

btw kenapa awi sebegitu kepam
Quote shida81 15-3-2019 02:56 PM
ke sbb sedara mara membawang pasal si tiqah mak pak dia malu x nk bermenantukan tiqa nie.. tp klu nk malu dr dulu da malu

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.147023s Gzip On
To Top