Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pelajar Tingkatan 1 Cuba Bunuh Diri Selepas Cintanya Ditolak

Oleh: Myeonir|13-3-2019 10:20 AM Komen: 10
Gempar apabila seorang pelajar Tingkatan 1 di sebuah sekolah di Banting cuba membunuh diri dengan memanjat bumbung sekolahnya.



Siasatan awal mendapati bahawa remaja berusia 13 tahun itu kecewa apabila gadis yang disukainya menolak cintanya kerana dia meminati lelaki lain di sekolah sama.


Foto: NSTP

Mangsa kemudiannya berputus asa dan telah meninggalkan nota yang menjelaskan tujuan dia ingin membunuh diri.

Pun begitu, pelajar tersebut hanya mengalami kecederaan ringan di tangan dan berjaya diselamatkan anggota bomba dan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM).

Bagaimanapun, ada juga netizen yang menjadikan situasi itu sebagai bahan jenaka.


Kredit foto: twitter

Namun, ada juga netizen yang risau mengenai pelajar itu.


Kredit foto: Twitter

Apa pendapat anda? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
5
Sedih
7
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 14-3-2019 10:35 AM
kalau btl nk bunuh diri kenapa x terjun je tp ni acah2.. bukanlah ak nk suruh dia bunuh diri, tp budak ni ada dua sb buat mcm tu :

1-nk tunjukkan kpd dunia luar sana n jgk kpd si  prmpuan tu, dia sgt cintakan perempuan tu hingga sanggup buat adegan begini yg dianggap 'betul2 sayang dah ni kalau sampai nk bunuh diri' well netizen yg penah di alam sekolah mesti faham kan maksud i. cinta mati kononnya2.

2-hilang kawalan diri dan mmg ada mslh mental atau menuju ke mslh mental.

tp iols lbh kuat kepada yg no 1.

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 13-3-2019 11:04 AM
Jauh lg perjalanan hidup ko dik...
Quote tagas 13-3-2019 11:07 AM
Looser nye ko dik

uncle dolu stok2 touch & go kan aje awek2 kat skolah & ipt uncle
Quote Artemesiaa 13-3-2019 12:37 PM
Bila dah kenal dunia luar pasti dia akan menyesal bertindak sebegitu dulu
Quote mieymiey 13-3-2019 12:52 PM
Masa iols darjah 6 dulu ada sorang mamat bergayut kat koridor tingkat 3 dengan 1 tangan acah-acah buat aksi lagak ngeri tu demi iols. Lat last kena marah ustaz
Quote kroit92 13-3-2019 01:37 PM
kenapa sampai nekad sangat macam ni
ada cerita lain ke?
Quote BoongaKertas 13-3-2019 01:40 PM
iols sampai terfikir adakah heols direjk dgn cara yg memualkan sampai mcm ni sekali heols down dan membuat keputusan utk bunuh diri?
Quote chinta89 13-3-2019 03:20 PM
cantik ke gurls itu
Quote insulin 13-3-2019 03:29 PM
mieymiey replied at 13-3-2019 12:52 PM
Masa iols darjah 6 dulu ada sorang mamat bergayut kat koridor tingkat 3 dengan 1 tangan acah-acah bu ...

Tingginya saham sis time tu sampaikan ada student buat aksi merbahaya demi menarik perhatian sis.
Quote mieymiey 13-3-2019 03:49 PM
insulin replied at 13-3-2019 03:29 PM
Tingginya saham sis time tu sampaikan ada student buat aksi merbahaya demi menarik perhatian sis.  ...

Bolehlah dikatakan camtu
Quote chinta89 14-3-2019 10:35 AM
kalau btl nk bunuh diri kenapa x terjun je tp ni acah2.. bukanlah ak nk suruh dia bunuh diri, tp budak ni ada dua sb buat mcm tu :

1-nk tunjukkan kpd dunia luar sana n jgk kpd si  prmpuan tu, dia sgt cintakan perempuan tu hingga sanggup buat adegan begini yg dianggap 'betul2 sayang dah ni kalau sampai nk bunuh diri' well netizen yg penah di alam sekolah mesti faham kan maksud i. cinta mati kononnya2.

2-hilang kawalan diri dan mmg ada mslh mental atau menuju ke mslh mental.

tp iols lbh kuat kepada yg no 1.

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
10.611563s Gzip On
To Top