Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Wanita 'Berkawan Karib Dengan Iblis' Dikecam Pertahankan Hak Asasi Pelacur

Oleh: LilRose|12-3-2019 12:53 PM Komen: 21
Seorang pengguna Twitter menggesa orang ramai untuk tidak menghakimi pekerja seks kerana mereka juga manusia biasa. Menurut Ili Aqilah, dia mempertahankan hak individu yang menjadi pelacur sebagai sumber pendapatan.



Difahamkan, wanita terbabit kecewa apabila golongan seperti itu dinafikan haknya terutama dari segi mendapatkan rawatan di klinik atau hospital dan bayaran setimpal dengan kerja dilakukan.



Rata-rata netizen mengecam kenyataan berkenaan, malah ada yang mendakwa kenyataan itu mungkin dibuat orang bukan Islam yang menggunakan akaun palsu.



Bagaimanapun, segelintir pihak dilihat menyokong pandangan wanita terbabit. Namun, kebanyakannya dipatahkan olah hujah dan soalan daripada netizen lain yang menentang fahaman mereka. - CARI


Kredit foto: Twitter

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
5
Terkejut
8
Sedih
10
Lawak
8
Bosan
9
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Padah Panjat Kandang Untuk Swafoto, Wanita Cedera Diserang Jaguar
"Jangan Sibuk, Tahulah Aku Jaga Anak" - Reaksi Lelaki Bila Ditegur Tinggal Anak Atas Motor
'TMJ Bukan Wakil Rakyat, Dia Cakap Untuk Diri Sendiri' - Tun M
Maza Mengigau Di Siang Hari - Siti Kassim
Video Lucah Aiman Tino Pula Tersebar, Katanya Di Bilik Yang Sama?
Lapah Muka Remaja Lepas Dirogol Dan Dibunuh
Kenyataan A. Aida: Que Haidar Kata Kolot, Azhan Rani Kata Kejam
Bapa Durjana Dipenjara 80 Tahun, 50 Sebatan
Pecah Cermin Kereta Orang Untuk Bayar Bil Bersalin Isteri
"Lepas Adik, Abang Pula Masuk Wad" - 2 Minggu Rita Rudaini 'Berumah Tangga' Di Hospital
5 Gula-gula Nostalgia, Siapa Pernah Makan Memang Legend!
Top 10 Fantasi Seks Warga Britain Didedah, No 1 Paling Tak Sangka...
'Kamu Sudah Selingkuhin, Aku Mau Putus!'- Lelaki Dicurangi Pasang Billboard Tepi Jalan
Pelajar Tingkatan 1 Cuba Bunuh Diri Selepas Cintanya Ditolak
"Siapa Lagi Perlu Bantuan?" - Fatin Afeefa Bantu Pelajar, Bagi RM30 Untuk Duit Makan
Wanita, Bayi Maut Selepas Cuba Melahirkan Berpandu YouTube
"Masjid Untuk Orang Tua Bersih Je Ke?" - Netizen Geram Ibu, Anak Dihalau Makcik Bawang
Petai Punya Pasal, Rasakan...
Kongsi Foto Mesra Bunga Cinta Lestari Dan Reza Rahadian, Ashraf Sinclair Dilabel Dayus?
"Awak Bukannya Ikan," Tular Tips Minum Air 7 Liter, Doktor Kata Ia Boleh Sebabkan Sawan
'Bagi Belanja Makan Anak RM2 Je' - Peguam Dedah Ramai Lelaki Beristeri Dua Sebenarnya Tak Mampu
"Peluang Kedua Kepada Pedofile Genius?" - Syed Azmi Terangkan Apa Yang Patut Dituntut
'Isteri, Bayi Tidur Tepi Jalan Kerana Hotel Mahal' - Lelaki Kongsi Tips Melancong Murah Dikecam
"Harap, Laki Aku Tak Tengok Video Ni" - Isteri Tua Sanggup Teman Suami Sanding Isteri Muda!
'Geram, Nak Jilat Bunt*t You' - Wanita Lapor Lelaki Sangap Hantar Mesej Ugutan Rogol

Komen Terbaru

Quote None68 20-3-2019 04:07 PM
Byk keje lain yg pilih ngangkang tu ngaper..bila dah sakit mintak hak tak dinafikan..mmg tidaklah..

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 12-3-2019 01:30 PM
Mungkinkah orang seperti wanita ini tidak kisah sekiranya ahli keluarga menjadi pelacur sebagai punca pendapatan atau pernah melanggani mereka? - CARI


Kau dah kenape komen gini? Blaja takat UPSR je ka sampai tak mampu guna akal sebaiknya huntok hadam isu yang girl ni cuba ketengahkan?
Quote dua_chzy 12-3-2019 01:31 PM
If tino tu pelacur, Tuhan suruh kita hina dia layan macam anjing kurap ka?
Quote dua_chzy 12-3-2019 01:32 PM
Pertahankan human rights huntok sex workers tu maksudnya kita sokong dia berzina kongkek haram huntok carik duit ka di kapla hotak ngkorang?
Quote MadameOnion 12-3-2019 02:17 PM
susahnya masyarakat sekarang ni..takda sapa suruh sembah sex workers ni pun..cuma jgn la deny hak depa sebagai maknusia..kalau dia sakit biarlah dia pi klinik bukan dia guna duit kita pun nak pi klinik tu..for me simple je..org tak kacau kita, kita jgn kacau org..tu je.. benci sgt nanti berbalik kat kita baru tau
Quote MadameOnion 12-3-2019 02:19 PM
berapa ramai sngt la sex worker yg pakai beg lv gucci bawak bmw tu? ramai yang i jumpa hidup merempat je pun.. makan pun sekali je sehari
Quote kroit92 12-3-2019 02:23 PM
I can see your point miss
tapi aggressive nya approach, ramai melatah dah
Quote armin 12-3-2019 02:39 PM
MadameOnion: berapa ramai sngt la sex worker yg pakai beg lv gucci bawak bmw tu? ramai yang i jumpa hidup merempat je pun.. makan pun sekali je sehari


Hehe mesti tak follow bdk2 kt ig ni.. yg selalu up pic kt hotel tu hotel ni tu paham2 la
Quote ally9970 12-3-2019 02:51 PM
sape yg halang dorang gi klinik? ada ke mana2 tempat yg ada signage "pelacur dilarang masuk"?
nobody stopping them the access to their basic needs...
Quote tagas 12-3-2019 03:32 PM
"Kita tak taw ape hardship they face"

haha ayat bangang

not hard la but feel like blues in da sky laa
Quote seri_mawr 12-3-2019 03:41 PM
emmm....susah nak komen...

hak kemanusia sex workers mmg x patut di nafikan....betul apa dia ckp...

tapi tang kita tak tahu apa hardship they face tu.....mcm x kena...
maksudnya...macam mana ni....?? derang xde pilihan sehinnag terpaksa jadi sex workers ke mcm mana..?
ada org letak parang kat leher kah.? klu xjadi sex workers kena potong kepala...

klu tuk perkerjaan itu sendiri (sex worker)..at first place derang sendiri dah tak hormat hak diri mereka sendiri....mcm mana nak suruh org hormat n respect mereka....

klu dlm Islam....matlamat tak menghalalkan cara....
Quote vee_zara 12-3-2019 05:22 PM
Eee bongoknya pompuan ni. Bila masa pelacur tak leh dapat rawatan yg sepatutnya di klinik n hospital???
Mmg ada je klinik or hospital yg tanya ko pekerjaan tp ada ke yg muka tak malu bgtahu im a sex worker??.
Quote vee_zara 12-3-2019 05:41 PM
MadameOnion replied at 12-3-2019 02:17 PM
susahnya masyarakat sekarang ni..takda sapa suruh sembah sex workers ni pun..cuma jgn la deny hak de ...

Masalahnya ada ka yg buat gitu?? Dr pun ada ka yg reject patient kalau tahu dia sex worker??
Quote vee_zara 12-3-2019 05:47 PM
seri_mawr replied at 12-3-2019 03:41 PM
emmm....susah nak komen...

hak kemanusia sex workers mmg x patut di nafikan....betul apa dia ckp. ...

Mmg diorang dah terjebak . Kita hanya mampu nasihatkan n berdoa je smoga mereka berubah.
Tapi ada sorang kwn i yg kerja as sex worker
( bukan la kawan rapat, kwan sekerja dulu) ni slalu ckp dia menyesal n sllu nasihat jgn la jd mcm dia. Ajar la student hg elok2 jgn jd mcm cheq.. n one more tak pernah kata buruk pun psl org lain. Dia just buat kerja dia je. Kesian pun ada suruh berhenti because i told her this is a difficult work to do. Dia siap ckp ni je pilihan yg dia ada. Why? Sbb tak tahan mulut org yg mengeji. Kesian sgt.
Quote MadameOnion 12-3-2019 06:46 PM
armin replied at 12-3-2019 02:39 PM
Hehe mesti tak follow bdk2 kt ig ni.. yg selalu up pic kt hotel tu hotel ni tu paham2 la

Thats why i tanya berapa ramai sis.. dulu i ada ikut turun kempen red ribbon n jumpa 'pelacur' yang terpaksa melacur utk kelangsungan hidup..kekadang kita selalu cakap byk keja lain boleh buat nak jugak melacur..tapi dorang dah cuba sis..tapi bila org tau dorang bekas pelacur terus kena buang keja..yg kat ig tu mmg saja gatal kerang nak meniaga dan hidup mewah..golongan celebrity pon ramai siss
Quote MadameOnion 12-3-2019 06:49 PM
Tak pasal2 aku kena bongok hahaha..takpalah..semua org ada pendirian sendiri..kalau ada kenal sapa2 yg terjebak, bantulah..kesian sebenarnya..dah tua esok kerang dah basi takda sapa mau..
Quote CiliPadiSedap 12-3-2019 11:10 PM
Senang je nak pandang mulia kena kan cukai.. judi arak jd mulia halal sebab cukai.. one shoot gst 6% ... Unlimited shoot submit income tax..

Semua org ada desakan hidup.. kalau nak cerita desakan hidup junior kaka ibu tunggal  anak 3 ada sawan dan gangguan jin kena air panas masa kerja masuk icu di jb.. mohon doakan dia panjang umur .. dia masa melecur xmenjerit tahu2 dah terbaring.. siapa ada sakit sawan please pay attention.

P/s : ramai cybertrooper menyamar melayu dan jadikan diri liberal.. mohon hati2.. tujuan nak pecah belahkan melayu dan buat fikiran melayu songsang ..

P/s: kerja mcd ada, kerja kfc ada.. ini bukan soal nak survival ni soal duit xcukup dan cari jalan shortcut jual pussy..

Quote CiliPadiSedap 12-3-2019 11:11 PM
MadameOnion replied at 12-3-2019 06:46 PM
Thats why i tanya berapa ramai sis.. dulu i ada ikut turun kempen red ribbon n jumpa 'pelacur' yan ...

Ramai je sekarang escort online. Karma tetap ada untuk bitch.. berduit belum tentu bahagia
Quote Jorja 13-3-2019 02:07 PM
Kalau betul terdesak sampai tpaksa melacur mungkin org Tu akan buat sekali dua aja. Tapi kalau melacur Tu dah jadi kerjaya, buat tiap Hari sorry no respect
Quote buapakperut 13-3-2019 04:13 PM
penah nonton citer tamil, kisah dia nmpk real perempuan yang melacur sebab diculik dari kecil, tu belum lagi human trafficking jadi hamba seks dan porno kat negara eu miskin sana. pengakuan2 pelakon porno, semuanya terpaksa demi duit. kesian sangat, bukan dorang nak hidup macamtu. memang dorang harus dibela. lainla pelac kelas atasan yang menjual diri demi nafsu dan kemewahan. dari gaya hidup dorang kite dapat bezakan

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.207294s Gzip On
To Top