CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Kelab Milik Seungri Didakwa Terlibat Rasuah, Penggunaan Dadah Dan Pelacuran

20-3-2019 12:50 PM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 4103| Komen: 10

Description: Sumber: InstagramBerita menyedihkan buat para peminat kpop tanah air, ahli penting dan menjadi tulang belakang dalam kumpulan "Big Bang" iaituSeungri umum menarik diri dari kumpulan gergasi itu se ...

Sumber: Instagram
Berita menyedihkan buat para peminat kpop tanah air, ahli penting dan menjadi tulang belakang dalam kumpulan "Big Bang" iaitu Seungri umum menarik diri dari kumpulan gergasi itu setelah didakwa terlibat dalam aktiviti haram. Kelab miliknya dituduh menjalankan aktiviti haram seperti rasuah, pelacuran, dadah.

Berita mengejutkan ini diumumkan sendiri oleh penyanyi tersebut di akaun Instagramnya.

Menurut Seungri dia mengambil keputusan tersebut kerana kontroversi yang melanda dirinya semakin parah, selain dia juga masih dalam siasatan pihak berkuasa Korea.


Hampir 6 bulan dia menerima pelbagai kritikan dan komen negatif daripada netizen. Dia tidak mahu meneruskan kerjayanya kerana tidak mahu rakan dan keluarganya terluka. Dia juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh peminat di Korea dan seluruh dunia yang setia menyokong kumpulan mereka selama ini.
 
"Untuk kebaikan dan menghomati BIGBANG dan juga YG, karier saya berakhir di sini. Saya mahu meminta maaf sekali lagi. Terima kasih untuk segalanya," tulisnya. - CARI 

BACA JUGA NI
1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • kroit92

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote deekhan 20-3-2019 01:52 PM
why riri why
Quote pai.kacang 20-3-2019 03:26 PM
even presiden korea selatan pun dah arahkan siasatan menyeluruh sampai ke peringkat kementerian. puncanya salah sorang artis yang terlibat tu ada mention yang dia ada hubungan dengan pegawai polis pangkat tinggi yang kerja di Blue House. and pernah bg tiket VVIP / VIp pada isteri pegawai tu yang sekarang menetap di Malaysia.

somehow.. i was amaze dengan kadar hukuman yang sangat laa minimum nak dibandingkan dengan kesalahan yang dibuat tu
Quote siputsedut 20-3-2019 04:15 PM
Yg plg jijik acquaintance dia..si jong joon hyun...sebar vid seks dgn pompuan2 yg pernah tido dgn dia...jijikkkkkkkkk...

Seungri kalau betul dakwaan dia jd bapak ayam..kau pon jijikkkkkkkkkkkkkk...mohon merrput dlm pe jara jgn keluar dah...

Big bang mmg byk kontroversi tp semua dpt bounce back...gd dgn kes marijuana...top dgn kes dadah n alcoholic..daesung langgar org..tp seungri nk broke law dlm large scale...mmg selamat la kau
Quote aciklola 20-3-2019 04:20 PM
pai.kacang replied at 20-3-2019 03:26 PM
even presiden korea selatan pun dah arahkan siasatan menyeluruh sampai ke peringkat kementerian. pun ...

aduh malaysia lagi kena
Quote VuJiE 20-3-2019 08:32 PM
big bang will not be the same anymore
Quote soniackyy 20-3-2019 10:22 PM
Gi mampos YG, walaupun susah aku mmg tak akan dengar lagu dari company YG dah.Criminal.
Quote kualibesi 13-8-2019 11:05 AM
baru smlm tgk die ni dkt RM di astro prima, kesian uolls. terus bersara
Quote jackreacher 20-8-2019 09:14 PM
Nama pun club tau je lah operasinya gimana. Acah-acah suci je puak kaki minum kaki zina semua ni.
Quote sharlenetexas 23-8-2019 03:11 PM
Heols ni pernah kapel dgn raline shah.
Quote Foxey 24-8-2019 11:15 AM
Maknae, maknae

Lihat semua komen(10)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:01 AM GMT+8 , Processed in 0.086254 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top