Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Transwomen Minta Hak Sebagai Wanita, Sebab Alami Kesusahan Yang Sama

Oleh: Azza|12-3-2019 10:48 AM Komen: 63


Isu LGBT memang tidak akan habis kerana ia banyak diperjuangkan oleh pengamal tegar media sosial. Biarpun tidak mendapat statistik yang tepat, namun dipercayai mereka yang mengamalkan gaya hidup songsang ini adalah minoriti.

Antara yang sedang kecoh didebatkan ialah golongan Transgender (lelaki yang sudah menukar alat sulitnya serta menjadi wanita) meminta hak sebagai wanita. Ianya sudah berlaku di negara barat, tetapi di Asia? Hal ini lah yang menyebabkan ramai netizen marah manakala segelintir penyokong LGBT pula menyatakan ianya tidak adil.

Persoalannya benarkah transgender ini berhak mendapat hak wanita?

Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter

Menyatakan transwomen adalah wanita sebenar serta mereka mengalami kesukaran sebagai wanita adalah perjuangan segelitir feminist. Disebabkan itu golongan ini tidak boleh ditidakkan hak mereka seperti belajar, memasuki tandas wanita dan sebagainya.

Persoalan lagi, Sejak bila pula Malaysia menindas transgender? Dan mengapakah mereka ingatkan transwomen adalah wanita sebenar?

Menyatakan transwomen sama dengan wanita yang boleh mengandung, beranak, datang haid, sakit sengugut dan sebagainya adalah penghinaan yang sebenarnya. Malahan istilah wanita sendiri pun mereka tidak tahu. Kenapa perlu merasakan diri sebagai wanita sedangkan kelahiran mereka adalah sebaliknya? Namun, ini adalah jawapan pejuang hak transgender.

Kredit foto: Twitter


"Walaupun mereka tukar jantina sekalipun, kromosom mereka masih XY."

Dan hal ini menjadi semakin tular apabila beberapa negara menerima golongan transgender ini lalu menempatkan mereka di dalam kategori jantina terbaharu. Tidak hairanlah dalam sukan, golongan transwomen memenangi pertandingan berbanding wanita yang sebenar. Adakah ini yang dimahukan oleh pejuang LGBT?

"Allah cipta dua makhluk, ADAM dan HAWA. Tidak lebih dari itu."

Jadi, mengapa rakyat Malaysia khususnya masih mahu memperjuangkan sesuatu yang luar dari norma?

Kredit foto: Twitter

Setakat ini, ramai yang menolak permintaan luar biasa ini. Diharapkan agar rakyat Malaysia bersatu bagi membanteras perbuatan tidak bermoral ini. Kenapa lelaki perlu mempunyai perasaan sebagai wanita lalu mahu meminta hak sama seperti wanita? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
5
Terkejut
7
Sedih
5
Lawak
5
Bosan
6
Komen: 63
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kerabuBiru 17-3-2019 09:06 PM
missDollie replied at 16-3-2019 11:23 AM
Pompuan sejati ni asyik kene buli jer dengan laki..hmm..laki asli, laki jadian fuh perempuan..man st ...

Sapa buli Ms doli???bgtau I ..nnt I pm cntc nom

Lain-lain Komen

Quote CharlesDera 12-3-2019 11:04 AM
Quote prizadane 12-3-2019 11:14 AM
Habis tu kalau transwomen nak hak cam perempuan, apa lagi hak kami sebagai perempuan yang masih tinggal?
Quote manjalara_01 12-3-2019 01:28 PM
"TRANSwomen are REAL women?"...

there is an obvious reason why they are called TRANSwomen...x kan tu pun nk gitau..??

SO IDIOTIC...
Quote manjalara_01 12-3-2019 01:29 PM
"TRANSwomen are REAL women?"...

there is an obvious reason why they are called TRANSwomen...x kan tu pun nk gitau..??

SO IDIOTIC...
Quote Bedah.Cun 12-3-2019 01:31 PM
Period kaw kluar kat mn bitches?
Quote onexox97 12-3-2019 01:31 PM
Sampai bila nak habis ni
Quote manjalara_01 12-3-2019 01:44 PM
Bedah.Cun replied at 12-3-2019 01:31 PM
Period kaw kluar kat mn bitches?

ttiber teringat ni

Quote Simunggu 12-3-2019 01:45 PM
sorry saya tak boleh hadam..
Quote batu kikir 12-3-2019 01:51 PM
Bersama sama berebutkan jantan.


Quote pulauturtle 12-3-2019 01:52 PM
Transwoman ada kitar haid ke?

Atau pakai sos tomato tiap bulan?
Quote kucingitam 12-3-2019 02:14 PM
celah mananya kau tu real woman?
Quote makkenits 12-3-2019 04:04 PM
transwomen can be called woman if u have the original body parts from the day you are born.. other than that you are not woman..
Quote brego 12-3-2019 07:20 PM
Quote brego 12-3-2019 07:32 PM
Edited by brego at 12-3-2019 07:35 PM

sabbas. perjuangan SJW di barat sudah berjaya.
boleh fokus kat asia pulok.

this is what happen when you give too much power and authority to a woman.
western civilizations are currently feck up with feminist & LGBT.

sekarang sudah sampai tahap nak buat sekolah dan toilet genderless.
biar budak2 tu sendiri decide nak jadi pompuan ker lelaki.  

ni contoh hasil didikan single mother di barat.
this is what happen when divorce out of control, and children raise without their father.
single mother yang kat msia ni, jangan la terasa nok.
uols belum menganut fahaman feminist lagi.




'You can just do you': Boy, 10, founds a drag club for KIDS so they can express themselves in a 'positive, encouraging, and safe' space

https://www.dailymail.co.uk/fema ... drag-club-kids.html
Quote hyie 12-3-2019 10:27 PM
agaknya masa zaman nabi luth dulu macam mana la agaknya ya?
Quote Austranesia 12-3-2019 10:52 PM
Kenape kalau pasal maknyah .orang nak babit kan umat nabi lut..adakah umat nabi lut tu  drag memakai heel ,beg tangan dengan rambut palsu..dan menyerang rumah nabi lut..  atau lelaki normal bernafsukan kepada lelaki
Quote mialunar 12-3-2019 11:17 PM
Edited by mialunar at 12-3-2019 11:19 PM

Dekat dunia barat sekarang tengah kecoh pasal transwomen ni sebabnya
        Cuba bayangkan contoh situasi pemain ranking no 1 badminton gegirl lawan ngan no 1 boy .. mesti la boy menangkan.. kudrat tak sama ..pastu ce no 1 gegirl lawan ngan rank no 250 boy..kaloh jugak agaknya
       Tetiba boy rank 200 dapat mimpi nak jadi gegirl..amek la hormon sajat..pastu bertanding badminton gegirl konpom dpat no 1..pastu bila dah pancit dapat mimpi balik jadi boy..hapy ever after  beranak pinak ngan duit bnyak hasil menang..
      Pemain gegirl sejati meroyan tengok..INI TIDAK ADIL..BUKAN SUKAN NI..NIPU..
Quote fizamn 12-3-2019 11:38 PM
nope.. create ur own.. sukan badminton utk transgender.. sesama kudrat baru la adil.. laki vs pompuan..
Quote mawar_mustika 13-3-2019 09:25 AM
yg plg aku xpaham kenapa yg selalu perjuangkn hak mereka ni yg perempuan tulen...pastu ko nk samakan hak transwomen dgn prempuan tulen...dgn kata lainnye ko dh rampas hak perempuan tulen

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
9.228119s Gzip On
To Top