Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Beli Rumah Loan Pun Nak Kecoh" - Daiyan Trisha Dikecam

11-3-2019 10:11 AM|Oleh: top5complete| Komen: 190

Sumber: Instagram

Dengan berkat usahanya dalam bidang seni, Daiyan Trisha akhirnya mampu membeli sebuah rumah pada usia 25 tahun. 

Daiyan berkongsi berita itu di laman Instagramnya. Rata-rata memuji Daisyan kerana bukan senang nak beli rumah dengan keadaan ekonomi hari ini.



Menurut Daiyan, dia sudah menanam impian untuk memiliki rumah sendiri sejak berumur 23 tahun lagi. Dalam tempoh dua tahun dia bekerja keras dan akhirnya rumah berharga RM700,000 itu kini miliknya.

Dia juga menjelaskan bahawa proses membeli rumah amatlah rumit lagi-lagi bagi sebuah kondominium mewah yang terletak di ibu kota.

Namun, ada juga netizen yang mengecamnya kerana terlalu menunjuk-nunjuk.


Sumber: Rotikaya

Walau apapun, tahniah kepada Daiyan kerana telah berjaya memilik rumah sendiri di usia muda. Bukan senang nak ada rumah zaman sekarang, ada yang sudah berusia 40 tahun, tapi masih lagi menyewa.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
5
Komen: 190
Komen

Previous : Raja Azmi Tak Tahan Hidup Berjauhan Dengan Suami

Next       : "Saya Tak Serik Dengan Kegagalan Lalu" - Bella Dally Nikah Hujung Bulan Ini

Komen Terbaru

Quote MatDeghem 18-5-2019 08:10 AM
kalau takut ombak jgn tinggal di tepi pantai.  

dah tahu bawang rangers kerja mereka mengutok.... apasal showoff .
beli rumah diam2 lah.  segala benda mau tunjuk....memang lah mengundang.

padan muko ....

Lain-lain Komen

Quote K_Lily 11-3-2019 10:15 AM
umur 25 dah beli rumah harga RM700k.. baguslah..
anak-anak muda yang lain jangan dok beli kereta mahal saja...
beli rumah dulu.. dalam 300-400k pun hokeh sangat..

Quote kecikgurl 11-3-2019 10:18 AM
korg makan kepsi pon ade yg sebok tunjuk kt igs..nih kan pulak die beli rumah

matilah nakkkk..na post kt socmed sendiri pon kne pikir perasaan pakcik makcik umo 70 yg xde rumah sendiri lg
Quote nuryakmal 11-3-2019 10:19 AM
bagusla. maksudnya dalam bank duit banyak. bukan senang nak lulus loan housing inikan plk 700k. monthly dalam 5k plus jugak tu
Quote adda001 11-3-2019 10:20 AM
mahalnya rumah dia, berapa lah bulan2 nak kena bayar??
Quote slipar_jepon 11-3-2019 10:31 AM
keje ape dia ni? mst bombastik. aku ni pun tak mampu lagi nak beli rumah
Quote Ascii 11-3-2019 10:39 AM
K_Lily replied at 11-3-2019 10:15 AM
umur 25 dah beli rumah harga RM700k.. baguslah..
anak-anak muda yang lain jangan dok beli kereta ma ...

setuju, smart this trisya girl
Quote xtahumenahu 11-3-2019 10:49 AM
baguslah...mude2 dah ada rumah mahal...
Quote MissQwerty 11-3-2019 10:52 AM
Mungkin depo rumah dia dah byr banyak..so bulan2 bayar amount kecik sikitla kot..apa2 pun tahniah bestnya dpt rumah baru...rasa mcm happy tgk dia happy
Quote nisako 11-3-2019 10:55 AM
bagus la beli rumah dulu.............
Quote missBlackDahlia 11-3-2019 10:58 AM
bagus la memuda dah beli umah.. huhu..
btw akak tak kenai dia saper.. tp followers dah 1 mil..
aku ja la yg tak kenai tu maksudnya
Quote faiz-za 11-3-2019 10:58 AM
Yg komen tu expect beli rumah 700k cash ke?
Quote blekkep 11-3-2019 10:59 AM
gud move gurl
Quote MissVixen 11-3-2019 11:02 AM
Condo harga 700k macam tak berbaloi. Nanti mesti banyak unit kena lelong. Boleh la dapat 400-500k ke.
Quote apedehal 11-3-2019 11:09 AM
biar la dia beli rumah atas usaha keras dia wpun kurasa sendu jah bdak ni. dia nak share kegembiraan dia tu. janna nick haritu pun beli rumah juta2 kan..mana la dak2 muda skang berlumba nk glemer nak jd retis
Quote pearl.silver 11-3-2019 11:11 AM
Uiks... Kondo 700k?
Nk bawa mak ayh duduk pun xsyok
Nk kawen beranak pinak pun x sesuai duk situ
Nnt rasa nk duk teres, nk wat sewa pun xlaku.. Nk jual balik.. Hmm.. Tunggu ada jutawan nk beli.. Klu view klcc ada la kot org nk.
Done hencap selagi boleh xleh tgk org senang
Quote AnaisAnais 11-3-2019 11:12 AM
kecikgurl replied at 11-3-2019 10:18 AM
korg makan kepsi pon ade yg sebok tunjuk kt igs..nih kan pulak die beli rumah

matilah n ...

makan kepci tunjuk kat socmed... heheheheh betul sangat ni. (terasa pulak aku ni)


kalo zaman aku beli rumah dulu ada IG pun aku dah tunjuk gak kat IG time aku dapat kunci rumah. toksah lah nak salty bitter segala... anak2 muda lain elok lah aim macam ni, beli rumah as soon as u possibly can. and simpan utk hari tua.
Quote gadis_tulip 11-3-2019 11:14 AM
Rumah kondo rm700k? Cam tak berbaloi. Dengan tgk kecik ya amatttttt.

Rugi je. Baik beli landed.
Quote umbut 11-3-2019 11:16 AM
Bagusler.. tapi bulan3 brp. Jgn sangkut. Kalau 700k bulanan 3 to 4k...
Quote matchstick 11-3-2019 11:16 AM
yg kecam tu dh sah2 lah jeles...diri sendiri belum mampu beli rumah wpun umur dh masuk 30-an. bila org tanya bila nk beli umah jawab 'tengah kumpul duit nk beli umah CASH'

Lihat semua komen(190)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.197948s Gzip On
To Top