Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Laugh Factory Saman Harith Iskander RM40 Juta

9-3-2019 07:57 PM| Komen: 65

Sumber FACEBOOK
Tujuannya adalah untuk saman syarikat yang tidak membayar ganjaran pertandingan Funniest Person In The World 2016, tidak pasal-pasal pula disaman balik RM40 juta. Itulah yang berlaku kepada pelawak Harith Iskander apabila Laugh Factor membuat saman balas terhadapnya sebanyak RM40 juta.

Untuk pengetahuan semua bulan lalu Harith telah memfailkan saman terhadap Laugh Factor kerana gagal membayar baki wang kemenangannya berjumlah RM280,000 kepadanya. Justeru itu, pihak Laugh Factor membuat saman balas berjumlah RM40 juta terhadap Harith Iskander.

Antara tuntutan Laugh Factory dalam saman tersebut adalah penyelewengan rahsia perdagangan, pelanggaran kontrak, persaingan tidak adil. Laugh factor juga mendakwa bahawa Harith dan isterinya, mencuri harta intelek Laugh Factory dengan berlakon akan membuka kelab komedi Laugh Factory di seluruh Asia.

Mereka juga menegaskan bahawa Harith mesti membuat 10 perjalanan berjadual ke Amerika Syarikat untuk membuat persembahan, barulah wang kemenangan AS$100,000 akan dibayar sebanyak 10 kali.

Harith dalam kenyataannya di Facebook menafikan segala tuduhan Laugh Factor dan akan menyerahkan kes ini kepada pasukan peguamnya.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
5
Terkejut
4
Sedih
6
Lawak
7
Bosan
4
Komen: 65
Komen

Previous : Raja Azmi Tak Tahan Hidup Berjauhan Dengan Suami

Next       : Zarina Anjoulie Bakal Tamatkan Zaman Janda Dengan Jejaka Pujaan Hati...

Komen Terbaru

Quote TravellingBear 11-3-2019 03:39 PM
GegarVaganja replied at 10-3-2019 12:09 PM
Selayaknya lah kena saman balik.
Dah gatal pegi buat konsep yang sama lepas tu pakai jugak brand na ...

Kalau heols letak nama kilang lawak @ kilang ketawa sekalipon, terlepas drp saman ke tak eh?

Lain-lain Komen

Quote helicornia 9-3-2019 08:00 PM
kesian harith tak berbaloi dia masuk program tu.dah le tak dpt hadiah kena saman pulak
Quote Sazida 9-3-2019 08:15 PM
Ade duit ke tu nk byr kalau kalah? Ke pinjam dgn sahabat selatan?
Quote dinopower2 9-3-2019 08:20 PM
helicornia replied at 9-3-2019 08:00 PM
kesian harith tak berbaloi dia masuk program tu.dah le tak dpt hadiah kena saman pulak

tp aku rasa laugh factory tu tipu... cuba tgk program tu.. hauk je
Quote newyork 9-3-2019 08:28 PM
Kot mana plak najib jadi silence partner dia? Tak paham di situ
Quote pure_lady 9-3-2019 08:55 PM
Tibahhhh najib puloksss
Quote lee_sakura 9-3-2019 09:26 PM
jgn la kaitkan najib dlm isu ni...
Quote wickedwisdom 9-3-2019 09:33 PM
Pulakkk dhh
Quote kiambang 9-3-2019 09:37 PM
Kesiann puan ada ... nak tuntut hak sendiri kena saman plk ..
Quote None68 9-3-2019 10:31 PM
Ntah2 laugh factory tu scammer..
Quote CiliPadiSedap 9-3-2019 10:36 PM
Baik masuk maharaja lawak menang pun dpt duit dpt jd dejay radio
Quote monsterwife 9-3-2019 10:42 PM
Boleh tak aku nak padankan muka si botak ni? Dulu mengata dtl.tak pyh kesian sape ntah bgtau yg si botak ni pun bukannya practice Islam pun
Quote dokupangg 9-3-2019 10:58 PM
Harith ni tak lawak pun stand up comedy dia, menang pun sbb undi (Malaysian kan suka menderma undi). Tapi bila aku cakap mcm ni ramai pula yang menempelak konon aku tak paham English comedy... hohohohooo
Quote clarizsa 9-3-2019 11:20 PM
Ok kelakar level international laa kes ni
so ironic
Quote stania83 9-3-2019 11:21 PM
haah modus operandi laugh factory mcm scammer..dia dah prepare script dah
Quote bro_kr 9-3-2019 11:28 PM
newyork replied at 9-3-2019 08:28 PM
Kot mana plak najib jadi silence partner dia? Tak paham di situ

Ringkasan macam mana nama DS Najib terpalit. (Dari perspective Laugh Factory)

1. Harith contact representative of a Laugh Factory (LF) untuk buka club di KL, Singapore, Jakarta berkonsepkan copyright dari LF.

2. Untuk convince LF terima proposal tu, Harith ada mentioned DS Najib sebagai silent partner kpd syarikat dia. (Tidak dinyatakan mentioned secara bertulis atau cakap mulut - ini akan dibentangkan bila kes masuk Mahkamah nanti).

Harap menjawab soalan @newyork camner nama DS Najib terpalit dalam kes ni. Maknanya, mengikut argument yg dikemukakan oleh LF, semua ni sekadar helah Harith untuk dapat rahsia perniagaan, harta intelek LF sahaja. In fact, kalau ikut forumer @munchkin Harith dah ada premise peniagaan di Sri Hartamas, namanya Joke Factory.

(Source - portal news online)
Quote famri7 9-3-2019 11:31 PM
Wow bini heshe yang ada phd ittewww pon kena skali..interesting
Quote munchkin 9-3-2019 11:31 PM
Edited by munchkin at 9-3-2019 11:34 PM
bro_kr replied at 9-3-2019 11:28 PM
Ringkasan macam mana nama DS Najib terpalit. (Dari perspective Laugh Factory)

1. Harith contact ...


http://thejokefactory.com.my

Dia mention by harith iskandar.

Paper pun mention

https://www.nst.com.my/lifestyle/groove/2018/09/412412/showbiz-hariths-laugh-factory-back
Quote bro_kr 9-3-2019 11:33 PM
munchkin replied at 9-3-2019 11:31 PM
http://thejokefactory.com.my

Dia mention by harith iskandar.

Thank you munchkin for d verification.
Quote Carlalisk 9-3-2019 11:34 PM
bro_kr replied at 9-3-2019 11:28 PM
Ringkasan macam mana nama DS Najib terpalit. (Dari perspective Laugh Factory)

1. Harith contact ...

Premis permiagaan? Joke factory tuh ape? Club ke ape ke?

Lihat semua komen(65)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.024916s Gzip On
To Top