Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Abang Pening Layan Adik Terlampau Obses Dengan BTS Hingga Nak Cuba Makan Khinzir

Oleh: Myeonir|11-2-2019 12:03 PM Komen: 62
Peminat K-pop memang ramai di Malaysia. Ia mula menjadi buah mulut sejak tahun 2009 dan sehingga kini, semakin ramai gadis bahkan lelaki yang meminati kumpulan K-pop. 

Tapi, tidak disangka ada peminat yang sangat obses sampai hampir lari akidah.



Menurut perkongsian seorang pengguna di Twitter, salah seorang dari pengikutnya telah menghantar cerita mengenai adik perempuannya yang meminati kumpulan BTS. 

Menerusi cerita itu, memang kita dapat lihat bahawa gadis tersebut fanatik dengan kumpulan dari negara terbabit.


Kredit foto: Twitter

Tahap kemaruk adik perempuannya ini agak serius kerana dia sering bercakap dalam bahasa Korea seorang diri dengan bantal BTS.


Kredit foto: Twitter

Yang paling merisaukan adalah apabila adik perempuannya teringin makan daging babi kerana BTS kesayangannya makan makanan itu.


Kredit foto: Twitter

Selepas tersebarnya cerita ini, ramai netizen berkata, adik perempuannya itu mungkin perlu mencari teman lelaki kerana dia mungkin berasa keseorangan.



Kredit foto: Twitter

Tak salah minat artis K-pop, tapi biarlah berpada! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
6
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 62
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gideoncross 20-2-2019 11:34 PM
AlterEgo replied at 12-2-2019 02:51 PM
kannnnn! dah tersasar dari definition. Army = BTS.

maybe sebab Army - pengikut BTS ni ala-ala  ...

Dlu JB pun prnh Tweet, bgithu org lain yg jgn brani2 nak attack Beliebers sbab bgi dia Beliebers tu mcm SEAL Navy. Gila.

Lain-lain Komen

Quote hasniey 11-2-2019 12:22 PM
Edited by hasniey at 11-2-2019 12:28 PM

Bdk 15 ptut la bengap semacam.
Ai pon minat jgk kpop.kdrama.kvariety mcm2 k lah.tp xprnah pulak nk mkn babi segala ni.
Budak2 mmg teringin kot mkn babi.jiran ai dulu kecik2 umur belas2 tahun gitu asik ckp teringin rasa babi la apa laa...tp dia xlayan pon kpop2 ni.dok layan aiman tino jah
Quote URUHA 11-2-2019 12:22 PM
Nak minat tu boleh tapi jangan sampai tahap jadi lembu sampai semua benda ko nak ikut. Better bawak budak ni g jumpa counselor / psychiatrist.
Quote Artemesiaa 11-2-2019 12:23 PM
Dia masih dalam mimpi belum bangun lagi tu nanti bila dah tersedar barulah dia akan jadi fan yang lebih normal semula.
Quote jpbstarlife 11-2-2019 12:29 PM
Allahu... elok ler mak pak dia tarik balik budak ni dok alam realiti... punahh nnt... mak pak nyer sedor ke tak ni anak dah terok mcm nii...
Quote drivethru 11-2-2019 12:32 PM
Abang hasanah bercerita pasal adik hasanah nye.
Quote Themilo 11-2-2019 12:37 PM
nampak quote adik nak makan babi tu 2-3 hari lepas, memula rasa lucu.. tapi bila baca full confession nih, rasa scary pun ada..
Quote yayangmama 11-2-2019 12:55 PM
alamak risau nya

lbh kurang baya2 anak ni

huhuhu...anak sy mmg xde boyfren, tp takdelah taksub sgt dgn BTS

sbb sy selalu momok kan dia ckp org2 belah sana busuk, malas mandi
Quote armin 11-2-2019 01:03 PM
yayangmama: alamak risau nyalbh kurang baya2 anak nihuhuhu...anak sy mmg xde boyfren, tp takdelah taksub sgt dgn BTSsbb sy selalu momok kan dia ckp org2 belah san ...


Bagi anak byk membaca jgn ikut benda2 mcm ni sgt. Kalau byk membaca otak pun cerdik sikit
Quote idakamaruddin 11-2-2019 01:08 PM
penangan korea ni jgn main2 ek.. iols ni pn xleh move on lg cite zinu.. kalau lyn kdrama mmg bole sampai mimpi tau.. bab makan pn sama terliur aja tgk dorang makan cuma iols tau la bab daging babi tu x de la rasa terliur.. cuma makanan lain mmg rasa nak cuba je
Quote aleesyasofia 11-2-2019 01:16 PM
iolss pon mnat gak korea.. slalo jer tgk variety show atau drama yg mlibatkn makanan yg xhalal nie.. tp, idok ler iols teringin nk mncuba.. parah dah budak tue
Quote lonso 11-2-2019 01:29 PM
Ini dh tahap taksub...ingat Tuhan dik
Quote grouper 11-2-2019 01:47 PM
Army...kahkahkah tu je level diorg smpai babi pun sanggup mkn
Quote Lolalala 11-2-2019 01:47 PM
Ko lempang je la adik ko tu(kalo boleh la hahaha) Huhuhu tarbiah sikit dia. Bagi nasihat minat berpada la. Jgn dah tahap menyembah. Kena main psychology sikit bila kita deal dgn orang yg obses ni. Sejenis sakit mental jugak la ni
Quote annehuda 11-2-2019 01:49 PM
sebab honestly remaja kita ni memang 'lonely'
makbapak tak amek peduli, abang kakak pulak suka buli
so diorg pun beralih la pada distraction lain

aku kekdg kesian la tgk budak-budak remaja zaman skrang ni
zaman kite dulu, kite rapat jugak dengan parents, gaduh-gaduh manja
yg penting ada komunikasi
zaman skrang ni family duduk semeja pun masing-masing hadap hp
komunikasi celah manenye tu?
Quote manjalara_01 11-2-2019 01:49 PM
Edited by manjalara_01 at 11-2-2019 01:54 PM

x phm mcm mana teens skrg bleh minat fanatik dgn BTS...i mean look at them...pakai make up lipstick??..anting2..baju warna pink mcm blouse....

oh my...nasib zaman manja dulu boy bands semua nampak la mcm boys....not some where in between...or maybe like clowns pun ade..
Quote manjalara_01 11-2-2019 02:00 PM
annehuda replied at 11-2-2019 01:49 PM
sebab honestly remaja kita ni memang 'lonely'
makbapak tak amek peduli, abang kakak pulak suka buli ...

manja stuju...

but i mean come on..suggest for a 15 year old to get a bf??...really?...rsnye non-muslims have better ideas...
sedih bc...cadangan mcm ni...mind set ape la..die org ni....
Quote lee_sakura 11-2-2019 02:10 PM
kesian tgk budak2 skrg ni ramai yg sakit otak...dorg ni bertuhankan BTS  
Quote whadda 11-2-2019 02:17 PM
wah wahh obsess sangat ko ni dek sampai nak makan cik bab.. lain macam je klo bts tolong ko hidup sampai sekarang.. cube hantar ke pusat tahfiz.. isi masa lapang dan jiwa dengan pengisian alquran
Quote matchstick 11-2-2019 02:19 PM
mak bapak dr kecik terlampau ikut kerenah anak jadi gini ler..kalu mak bapak aku poster2 tu mmg x dibenarkan gantung dlm bilik. ko solat ngadap gmbr bts ke dh sampai penuh dinding dgn poster2 tu

Lihat semua komen(62)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068058s Gzip On
To Top