Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Netizen Dedah Kosmetik BeauTyra Dikecam Kerana Produk Timbang Kilo, Benarkah?

11-2-2019 11:40 AM|Oleh: intan| Komen: 52

Jika anda mengikuti perkembangan keluarga Datuk Seri Siti Nurhaliza, pasti anda mengenali Tyra iaitu kekasih kepada anak tirinya, Aazief Khalid. 

Mengikuti jejak langkah Siti, baru-baru ini Tyra telah melancarkan produk kosmetik pemerah pipi yang dinamakan BeauTyra Born to Blush dengan seleksi pilihan berbeza iaitu Mermaid, Flamenco dan Feline.




Dengan reka bentuk bungkusan yang menarik, produk 'blusher' ini menarik minat ramai terutamanya remaja untuk membeli, malah laku laris sehingga habis terjual hanya dalam masa beberapa hari selepas dipasarkan di Internet. 

Namun, di sebalik kehangatan produk tersebut, netizen mula mempersoalkan dari mana produk Tyra yang sebelum ini dikenali sebagai Instafamous dan blogger kecantikan dihasilkan?

Menurut Vivy di Twitter, blusher tersebut hanyalah sebuah lagi produk timbang kilo di pasaran, di mana ia boleh diperoleh dengan mudah pada harga yang sangat murah. 

Isi kandungan produk timbang kilo ini juga diragui dan mungkin mengandungi bahan berbahaya kepada wajah.





Menurutnya lagi, terdapat pengasas produk kosmetik yang mengeluarkan pemerah pipi seakan-akan sama dengan BeauTyra, tetapi reka bentuknya sahaja yang berbeza.










Namun begitu, terdapat desas-desus mengatakan produk tersebut adalah di bawah syarikat Siti iaitu SimplySiti. 


Jika benar dakwaan netizen ini, diharap Tyra tampil untuk membuat penjelasan. Kesian pembeli serta peminat Tyra jika dakwaan netizen ini benar. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
4
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 52
Komen

Previous : TAHNIAH! Lagi Seorang Artis Wanita Kini Bertudung, Siapakah dia?

Next       : Habis Madu Sepah Dibuang, Emma Maembong Dan Syed Abdullah Putus?

Komen Terbaru

Quote ejans 13-4-2019 10:50 PM
Beli ritu.. Not bad. Worth it laaa beli.. Pakai sikit dah naik. Tp jenis berdebu sgt.. Aku bg je anak sdara aku sebab dia gila dgn bdk tyra ni.. Sbb nak beli asik sold out kan. So aku bg jahh diaa. Asik dok tag tag aku kt insta beutyra ni jee. Gahaha

Lain-lain Komen

Quote KakaJah 11-2-2019 12:01 PM
Menurut Vivy di twitter???? Vivy mano????
Quote danieladam 11-2-2019 12:04 PM
Ingatkan Tyra Banks ada produk..
Quote allysumc 11-2-2019 12:06 PM
Terang lagi bersuluh la produk timbang kilo. Ko ingat dia ada phd ke blh formulate produk sendiri?
Quote bawangkecik 11-2-2019 12:09 PM
KakaJah replied at 11-2-2019 12:01 PM
Menurut Vivy di twitter???? Vivy mano????

dah delete dah kekdahnya thread beliau setelah dikecam fans tyra..attached tweet tu live version
Quote URUHA 11-2-2019 12:16 PM
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasutra je yg menepati ciri ni
Quote URUHA 11-2-2019 12:16 PM
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasutra je yg menepati ciri ni
Quote Artemesiaa 11-2-2019 12:20 PM
Tak minat nak beli product tiba2 muncul macam ni
Quote weezerfan 11-2-2019 12:21 PM
Aku rengsa tgk si tyra ni pakai blusher habis pipi hidung merah.. Mcm org yg ada sle je..
Quote weezerfan 11-2-2019 12:23 PM
URUHA replied at 11-2-2019 12:16 PM
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasut ...

Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder
Quote kucingitam 11-2-2019 12:25 PM
komfemlah timbang kilo punya geng
Quote cikkittydiva 11-2-2019 12:30 PM
Who rrr yus..
Quote lucky_peace 11-2-2019 12:31 PM
danieladam replied at 11-2-2019 12:04 PM
Ingatkan Tyra Banks ada produk..

kann memula i tgk produk ni kat twitter igtkan tyra banks punya haha..
Quote YPM_Addora 11-2-2019 12:34 PM
allysumc replied at 11-2-2019 12:06 PM
Terang lagi bersuluh la produk timbang kilo. Ko ingat dia ada phd ke blh formulate produk sendiri?

sabtu lepas jumpa doc, dia suggest beli sunscreen yg di jual kat klinik.

Saja tanya, ni brand in-house ke Dr?
Dr tu jawab - kita tak ada masa & kepakaran lagi utk buat research nak keluarkan brand sendiri.



Quote URUHA 11-2-2019 12:37 PM
weezerfan replied at 11-2-2019 12:23 PM
Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder

Talc ni salah satu ingredient yang bahaya terutamanya kalau dicemari asbestos. Leh akibatkan kanser & boleh menyebabkan risiko keracunan sistem pernafasan kalau terhidu. Even talc yg asbestos free pun leh bahayakan kesihatan.

Kalau boleh elakkan penggunaan kosmetik yg ada kandungan talc ni terutamanya baby. Leh cari talcum powder & produk kosmetik yg talc free. Kalau talcum powder antara brand yg xde talc : brand Innoscents. Utk kosmetik : brand Ronasutra.
Quote MadameOnion 11-2-2019 12:46 PM
weezerfan replied at 11-2-2019 12:23 PM
Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder

kalau product talc dari us or uk boleh guna sbb ianya tidak dilombong bedekatan dengan asbestos..so insyaallah terjamin..kalau dari china taktau laa
Quote gujiwa 11-2-2019 01:01 PM
cantik pulak design dia..
Quote nazzse 11-2-2019 01:06 PM
Oem products lah bukan timbang kilo. Timbang kilo beli krim timbang balik bungkus elok2, oem ambik dgn supplier yg  valid boh nama sendiri.. Beza kot
Quote Asdan 11-2-2019 01:08 PM

banyak produk terkenal pun oem, tak pening urus kilang
Quote armin 11-2-2019 01:10 PM
Kat packaging tu made in china. Dorg mmg ckp made in china. Org yg tuduh tu dah delete tweet dah pun malu besar

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049580s Gzip On
To Top