Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

24 Gambar Sebelum dan Selepas "Special Effect" Dari Filem Bikin Anda Tertipu!

11-2-2019 12:42 PM|Oleh: nameera| Komen: 37

Anda mungkin sudah tahu bahawa kebanyakan filem menggunakan kesan visual untuk meningkatkan pengalaman sinematiknya. Anda  pasti tahu juga  Ritcher Parker adalah seekor harimau bersama Pi di dalam filem "Life Of Pi"  adalah tidak nyata. Bukan  itu sahaja, banyak lagi filem lain telah dimanipulasikan secara digital dengan cara yang tidak dijangkakan. 

Hal ini demikian , membuatkan anda pasti berasa tertipu bukan?

Walau bagaimanapun,  tidak dapat dinafikan sebelum dan selepas kesan visual  sangat mempengaruhi penonton. Namun setelah melihat yang sebenarnya, ia pasti membuat anda terhibur.

Tidak percaya? Jom tengok beberapa filem sebelum dan selepas "special effect".

1. Life of Pi
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit foto: Boredpanda

2. Game of Thrones
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit Foto: Boredpanda

3. Pirates of Caribbean
Kredit Foto: Boredpanda

4. Alice In Wonderland
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit Foto: Boredpanda

5. Twilight
Kredit Foto: Boredpanda

6. The Hobbit 
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit Foto: Boredpanda

 7. Oz, The Great And Powerful
Kredit Foto: Boredpanda

8. The Lord Of The Rings
Kredit Foto: Boredpanda

9. The Avengers
Kredit Foto: Boredpanda

10. Maze Runner
Kredit Foto: Boredpanda

11. The Secret In Their Eyes
Kredit Foto: Boredpanda

12. Elysium
Kredit Foto: Boredpanda

13. Rise Of The Planet Of The Apes
Kredit Foto: Boredpanda

14. Jurrassic World
Kredit Foto: Boredpanda

15. Rampage 
Kredit Foto: Boredpanda
Kredit Foto: Boredpanda
Walaupun hanya kesan visual , filem-filem ini cukup gah di mata penonton bahkan menjadi filem kegemaran sepanjang masa. 

Apa yang penting,  kesan visualnya jangan nampak cacat cela atau 'fake' secara terang-terangan sudah.Terus lari penonton nanti.

Apa kata anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
5
Sedih
2
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 37
Komen

Previous : Wajah Sebenar Indonesia - Bila Sister Menyanyi Qasidah

Next       : Pekerja Restoran Sushi Terkenal Kutip Ikan Mentah Dari Tong Sampah Untuk Buat Sushi!

Komen Terbaru

Quote masorin 4-3-2019 11:45 PM
hlywood buat filem bukan makan ratus ribu,,, taoi ratus juta.. tu sebab filem diorang hebat2.. tapi hasilny kutipannya  10  kali ganda dari modal..

Lain-lain Komen

Quote tri-max 11-2-2019 12:48 PM
ohhh my.. dunia penuh fake
Quote Megikari 11-2-2019 01:08 PM
Hahaha... Adoi, kalau i kat set tu mesti kerjanya nak tergelak je
Quote Nadine30011990 11-2-2019 01:27 PM
Dasyat2 la imaginasi dorg ni {:childlike
Quote mzzenma 11-2-2019 01:32 PM
andy serkis memang banyak buat motion capture kan
Quote AbukRokok 11-2-2019 01:54 PM
ohhh dunia ini
penuh kepalsuan
mungkinkah tiada keikhlasan
Quote lee_sakura 11-2-2019 02:11 PM
nampak real je cgi omputih ni
Quote rosa_canina 11-2-2019 02:11 PM
huhuhu adoiii mati2 igtkan depa pakai topeng     
Quote Artemesiaa 11-2-2019 02:16 PM
Dah lama tahu kalau sebenarkan lagi banyak belanjanya lagi pun guna teknik perfileman lagi cantik hasilnya
Quote Jennyrol 11-2-2019 03:47 PM
Cute je yg jd raptors tu haha
Quote intan_smsb 11-2-2019 04:08 PM
ok yg jdk raptors tu kelakar
Quote Beribear 11-2-2019 04:10 PM
Yg kat stadium tu selama ni igt betul.. Ghuper nyee cgi jugak.. Hebat2
Quote cm_asamkumbang 11-2-2019 04:12 PM
dasyat betul penghayatan watak dengan prop tipu
Quote kucingitam 11-2-2019 04:32 PM
kelakar yang twilight tu...usap kepala org rupanya...ahaha
Quote mdhelmi 11-2-2019 05:21 PM
filem2 cani mmg dah agak pembikinannya
cerita pergerakan binatang mmg asalkan digerakkan oleh manusia
tp xsangka plak gmbr pegang naga rupanya tgh pegang lolipop
Quote Paiya 11-2-2019 05:23 PM
penghayatan pelakon je yang tak fake
Quote gigahertz 11-2-2019 05:41 PM
intan_smsb replied at 11-2-2019 08:08 AM
ok yg jdk raptors tu kelakar

yang jadi.planet of the apes tu pun muka sama
Quote aku_best 11-2-2019 07:09 PM
Lawak betui la bila tengok usap kepala harimau tu....rupanya tipah tertipu...tertipu tetipah...
Quote 234126 11-2-2019 09:22 PM
Comel pulak tgk raptor manusia 4 ketul tu haha. Kalau tgk gambar tempat travel kat insta pun sama jugak. Bila pegi tgk sendiri hmmphh memang sedih, filter je melebih kadang food pun tak sedap.
Quote raihaneem 12-2-2019 12:07 AM
Hebat la pelakon dia n staff..
Pekakon mmg mantop..bukan senang nk brlakon berimaginasi dgn reaksi yg real. Pegang naga rupanya barney..rampage tu..dgn org jd gorilla...

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.054065s Gzip On
    To Top