Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tergamak Campak Bayi Dalam Lori Sampah!

8-2-2019 10:25 AM Komen: 46
Pekerja pembersihan terkejut selepas menemui mayat bayi dalam lori kompaktor sampah di sebuah apartment di Presint 18 Putrajaya, jam 9 pagi semalam.


Foto: Sinar Harian

Sinar Harian melaporkan, kejadian berlaku ketika pekerja terbabit melakukan kerja-kerja kutipan sampah di rumah sampah Blok D Apartment P18R13.

Janin bayi itu dikatakan masih bertali pusat dan dianggarkan dalam lingkungan usia lapan bulan serta sudah cukup sifat.

Menurut sumber, kejadian dilaporkan kepada polis sebelum beberapa anggota dikerahkan ke lokasi.


Foto: Kosmo!

Katanya, selimut berwarna kelabu yang membaluti bayi itu berlumuran darah selain mukanya bertutup dengan tuala.

Mayat bayi itu kemudian dibawa ke Hospital Putrajaya untuk bedah siasat.


Foto: Utusan

Sementara itu, Utusan melaporkan Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Rosly Hassan mengesahkan kejadian berkata, pihaknya masih mengesan individu yang terbabit dalam kes ini yang disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 46
Komen

Anda Mungkin Meminati

Detik Cemas Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Terlupa Nama Raja Perlis
#DoneClaim, Betul Ke Pelumba MotoGP Hafizh Syahrin Daftar Hak Cipta Trademark 'Bossku'?
Cuba Tahan Dari Gelongsor, Wanita Maut Terperosok Bawah Kereta
"Nak Buat Seks Bebas Tapi Tak Nak Anak? Kondom Bagus RM7 Je"
Gila Hidu Bau Kasut Untuk Tingkatkan Nafsu, Lelaki Curi 70 Pasang Kasut
"Cuti Raya Cina Aku Habis Macam Tu Je Layan Kecaman Netizen" - Padah Aibkan Pelanggan PAS
Wanita Kritikal Toreh, Bakar Diri Dengan Petrol
Polis Wanita Dicemuh Kerana Muat Naik Swafoto Duckface
Lepas Buka Tudung, Emma Maembong Tutup Perniagaan Tudungnya Pula!
"Bukan Bishe Bishe" - Trademark Baru DS Najib Raih Perhatian Netizen
Makin Panas! Satu Persatu Gambar Mesra Sufian Suhaimi Dengan Perempuan Terbongkar
Kasih Ibu Sampai Mati, Dua Beranak Terjun Jambatan Selepas Diusir Dari Rumah
Bulan Dan Matahari Sama Besar? Makin Pelik, Suhaimi Saad Buat Orang Geleng Kepala Lagi
"Selamatkan Abang Driver Gojek!" - Gara-gara Sebar Video Amoi, Pemandu Berdepan Denda RM1,500
Tersangkut Antara Tiang Telefon Dan Bumbung Pondok Lepas Dirempuh Kereta
'Dah Kemaruk Ke?'- Bomba Terpaksa Bantu Remaja Keluarkan Zakar Tersangkut Dalam Botol
Terengganu Bersedih, Lelaki Maut Selamatkan Triton 'Terjun' Sungai
Perak Kini Selangkah Lagi Ke AFC Asian Champions League!
Padah Enggan Perlahankan Muzik, Lelaki Maut Ditikam Rakan Sebilik
Membazir! Sekolah Arahkan Murid-Murid Buang Susu Ke Dalam Longkang
Pelajar Perempuan Dicekik, Mulut Disumbat Pasir
Bahana Dadah Paling Berbahaya Di Dunia Yang Digelar 'Nafas Syaitan'

Komen Terbaru

Quote retnoel 11-2-2019 07:46 PM
Ya Allah, sedehnya baca, kenapa jadi begini dekkk..

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 8-2-2019 10:29 AM
Againnn..... sedihnya......
Quote Asdan 8-2-2019 10:32 AM

dulu zaman tak bertudung tak ada buang bayi merata, sekarang zaman bertudung banyak buang bayi merata, kenapa ya ?
Quote buapakperut 8-2-2019 10:35 AM
lagi keji dari binatang
Quote dodolgemok 8-2-2019 10:38 AM
Gila apa buang bayi camtu jah. Ni kira Busuk2 pon Melayu kita ke apa ni? Hidup ketuatnan Melayu? Xkan Melayu hilang di dunia? Biar Melayu jadi pemimpin walaupon rasuah?
Quote white_musk 8-2-2019 10:40 AM
Asdan replied at 8-2-2019 10:32 AM
dulu zaman tak bertudung tak ada buang bayi merata, sekarang zaman bertudung banyak buang bayi mer ...

Ustaz penceramah kat taman akak kata buang anak tak apa selagi aurat ditutup.  
Quote mieymiey 8-2-2019 10:42 AM
Janin bayi itu dikatakan masih bertali pusat dan dianggarkan dalam lingkungan usia lapan bulan serta sudah cukup sifat.


8 bulan??
Quote noor2 8-2-2019 10:56 AM
Kita lebih pentingkan tudung....hehe. .artis buka tudung pun kita kecam sangat2 sedangkan yang asas  kerjaya dibenarkan atau tidak kita x peduli...dan cth asas seperti solat..kelakuan. .kata2. ..pun kita x peduli....


entahlah X reti nak sampaikan.


Quote nuryakmal 8-2-2019 11:01 AM
baby hatch ada pun tak jalan.
takkan nak buat macam kat Philippines, free birth control pills given to girls.

Quote imransulaiman 8-2-2019 11:04 AM
mieymiey: 8 bulan??

8 bulan dalam perut... Lahir tak cukup bulan kot..
Quote kakyungpilah85 8-2-2019 11:13 AM
masa memantat memuki tu xfikir pulak si betina sundal dan jantan babi tu efek dy..babi betul punya perangai!
Quote cap_ayam 8-2-2019 11:17 AM
Alahai sian baby. Zalimnya perbuatan.
Quote chicozinn 8-2-2019 11:22 AM
jahanam punya manusia..smoga Allah bagi cash kat ko..
Quote febreze 8-2-2019 11:27 AM
Asdan: dulu zaman tak bertudung tak ada buang bayi merata, sekarang zaman bertudung banyak buang bayi merata, kenapa ya ?




skrg kat tumblr pon byk video pompuan bertudung selamber isap btg..murah sgt birah2 melayu ni..kdg menyampah tgok acah2 hijabista kat fb ig dak2 muda ni...kecik2 bijik x sunat kahhhh
Quote glump 8-2-2019 11:36 AM
Kesiannya.. Janin 8 bulan yg dibuang dlm lori sampah,tapi yg dihencap tudung. Kenapa? Adakah yg membuang bayi tu bertudung.. Bertudung tu kerana fasyen, tuntutan pekerjaan atau sosial atau agama?..wanita Muslim perlu perlu menutup aurat kerana tuntutan agama bukan sebab hati dah terbuka, hidayah dah sampai, kalau bertudung hati busuk tak guna etc.bertudung tak semestinya dah menutup dah menutup aurat. Kena faham apa itu menutup aurat. Kita terlalai dimomokkan Muslim pakai tudung etc. Pi sekolah kalau tak faham.
Hello, tea lady tpt I pun bertudung, sbb tuntutan pekerjaan. Dia sendiri kafir.bertudung tp tidak mengikut syariat hanya mengikut keperluan dia saja.
Quote Artemesiaa 8-2-2019 11:37 AM
Kejamnya perbuatan.  Nak report polis takut banyak pulak nak kena bersoal jawab gaknya  jadi nak mudah main buang dalam lori sampah tapi kantoi jugak.
Quote b_n_c 8-2-2019 11:38 AM
chicozinn replied at 8-2-2019 11:22 AM
jahanam punya manusia..smoga Allah bagi cash kat ko..

cash pertama dh dpt, dia igt buang dlm tong sampah, org x kan perasan dan selamat lah dia kiranya di mata org...

tup2 Allah Maha Kuasa nak tunjuk, di nampakkan jugak kepada pekerja tu waktu nk tuang sampah dalam lori...
klu ikut logiknya sampah byk2 tu mana diorang nk telek satu satu, angkat tong tunggang je la dlm lori sampah n penyek..
Quote RatuDunia94 8-2-2019 11:54 AM
Main tu mmg sedap.. tp tu lah...
Quote slavehunter 8-2-2019 12:01 PM
Asdan replied at 8-2-2019 10:32 AM
dulu zaman tak bertudung tak ada buang bayi merata, sekarang zaman bertudung banyak buang bayi mer ...

Sebab bila penceramah dakwah yang ditekan kan banyak pasal aurat, tanggungjawab isteri tu jer la....pasal moral diri takde. Duk serumah dgn bf takper asalkan tutup kepala so tak nampak obvious jahat. Mentality ni kena ubah.
Quote slavehunter 8-2-2019 12:12 PM
Kalau dah termengandung pergi je la pusat pemulihan kebajikan tu. Lagi satu masyarakat kita kena ubah stigma, bukan maksud kita condone perbuatan mereka atau punish mereka.

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051336s Gzip On
To Top